Inför måndagen – förmiddagspass

Det kommer inte vara någon brist på action under måndagen kan jag meddela. Det är lite synd på något sätt att man inte sprider ut första omgången i slams mer. Nu behöver de här turneringarna kanske inte riktigt ännu mer pengar, men att man i framtiden spelar första omgången över fyra dagar med 16 matcher om dagen känns väl inte precis osannolikt. Det blir mer lagom. 32 matcher som det är under måndagen, för min smak är det lite mycket faktiskt.

Så var det detta med förmiddagar och eftermiddagar. Jag kommer aldrig acceptera folks uppdelning av dagar där det är nån slags norm att hela dagen är en enda lång eftermiddag. Det är morgon till 10, sen är det förmiddag till 14-15 någonting och sen är det eftermiddag till 18. Därefter kväll, och sen börjar natten vid 22-23 någonting. Vad är det som ska vara så jävla svårt att förstå med detta?

Jag använder mig av min egen uppdelning av dagar, och då det är så brutalt många matcher under måndagen, vi kör två införinlägg. Här går vi igen förmiddagspasset.

Vi dundrar igång klockan 12 med dessa matcher.

Anderson ska bekänna färg. Positivt för honom att han faktiskt har en riktigt fin lottning. Herbert har fått med sig några matchvinster på gräset under sommaren men han har inte spelat bra och han behärskar helt enkelt inte underlaget överhuvudtaget, trots att han har ett spel som nästan inte kan passa bättre för gräs. Ska bli intressant att få se något av vilket skick Anderson är i åtminstone men jag tror faktiskt han kommer vinna det där rätt enkelt.

Lite upplagt för att Lopez inte riktigt ska kunna fortsätta på den inslagna vägen och prestera bra i den här turneringen också va? Men samtidigt, det var inte direkt nån lyckträff i London senast utan han är ju liksom dokumenterat bra på gräs. Giron har visat sig vara okej på gräs men är ingen jättebra spelare och nej, Lopez måste nog vara skadad för att förlora det där.

Mycket intressant match mellan Tipsy och Nishioka. Nishioka har inte spelat någon gräsmatch under sommaren, tror jag i alla fall. Ingen som jag märkt. Otroligt svag serve, det blir förstås problem på gräs, särskilt när man möter en offensiv returnerare som Tipsy. Men när bollen är i spel, då skulle Nishioka kunna vara sjukt bra på gräs. Såna där knattar har gått löjligt bra på senare år. Lite för stora svingar kanske i och för sig. Nej, Tipsy är bra på gräs, och jag tror han vinner det där.

Bautsta och Gojowczyk är egentligen samma spelare. De två som spelat flackast numera. Det blir nåt slags bottenrekord i mängd överskruv i den matchen. Det är oskruv mot oskruv så att säga. Kanske lite obehagligt för Bautista att möta någon som gör samma sak men nja, det skiljer liksom en del i nivå. Jag tycker oddsen är fel dock. Sådär obefintlig är inte chansen att Gojowczyk vinner.

Bemelmans har kvalat inte det Wimbledon hundra gånger. Eller sex i alla fall. Det är ju bra, men i övrigt har han faktiskt varit riktigt risig på gräs, märkligt nog. Hans siffror på challengertouren på underlaget är värdelösa och det har inte gått bra den här sommaren heller, fram till kvalet, där han i och för sig hade nio liv. Först underläge 0-3 i skilje i första rundan mot Ymer och sen 12-10 eller nåt ditåt i andra omgången. Wawrinka är inte bra på gräs, men jag tror inte Bemelmans är bra nog för att slå honom. Jag tror dock det kan bli både fyra och fem set, så en match att hålla ögonen på, inget snack om saken. Bemelmans spelar rätt snabbt och just tempot är det stora problemet för Wawrinka på gräs.

Stebe, han går på tennis fortfarande alltså. Det blir så otroligt fel sånt här. Han har inte spelat på många år, men har ändå turneringar med skyddad ranking kvar. Han är garanterat inte en av världens 250 bästa spelare just nu och borde givetvis inte få vara med i Wimbledon.

Kwon, eller om det ska vara Soon, det går liksom inte att få någon ordning på de här människornas namn, men intressant spelare. Han har liksom segat sig upp på challengertouren och är nu nästan topp-100. Bra på gräs, en sån här modern gräsknatte som gått bra i någon challenger under sommaren och riktigt bra kval. Sen ska det vara jätteproblem för honom att möta Khachanov som är åtminstone lika bra i spelet men har en enormt mycket bättre serve, men kan vara en idé att bekanta sig med Kwon, eller Soon, för snart är han en atp-spelare.

Året är 2005 och två spelare på uppgång, Darcis och Zverev ska göra upp om en plats i andra omgången. Nja, så är det ju inte. Zverev är 32 år och har hamnat i en sån där helt sjuk svacka som han gjort några gånger under karriären. Han har varit sämst på atp-touren i år och har snart inga poäng alls. Darcis har de senaste åren varit skadad 75% av tiden och är allmänt totalt iskall. Måste vara den sämsta matchen i den första omgången.

Jaziri känns inte som någon höjdare på gräs. Kudla grässpecialist. Kudla ska vinna enkelt.

Ni har läst om Pospisils tjat om hur hemskt livet är för tennisspelare som inte är bättre rankade än mellan 50 och 100 i världen va? Han har de senaste åren lyckats få mycket utrymme för sina åsikter om att han i princip inte har råd med mat för dagen då det är för lite prispengar för de lite sämre spelarna på touren. Han är en fullkomlig idiot som har lika mycket verklighetsförankring som…ja, jag vet inte. Jag hittar inte ens en jämförelse. Det där är något av det värsta jag vet. Tennisspelare som vill ha mer betalt för att förlora. Man får mer än en halv miljon kronor för att förlora i första omgången i Wimbledon den här gången. För att FÖRLORA i första omgången. Vi kan utgå från att Pospisil trots allt tycker att den summan är så förhållandevis vettig för att han ska orka ta sig en tripp till London. Men någon vidare nivå lär han knappast hålla. Han har inte spelat sen i höstas.

Seppi-Jarry, en av få jämna matcher under måndagen. Seppi på väg spikrakt ner i karriären, men bra på gräs. Jarry fortfarande på väg upp, och redan bättre än Seppi, och har visat sig bra på gräs under sommaren men har ändå inte samma gräskunskaper som Seppi. Seppi är bättre i spelet, Jarry har serven, jag håller med oddsen. Det är hur jämnt som helst.

Gulbis förlorade mot Celikbilek i Antalya. Det är inte så bra. Celikbilek är en spelare som inte riktigt finns. Ser faktiskt lite tjock ut numera, Gulbis. Han må vara hur bra som helst på gräs, men hans nivå just nu är inte hög. Mayer är ingen höjdare på gräs men jag tror han vinner det där ändå.Om inte Gulbis hetsbantat och tänder till nu till Wimbledon vill säga. Man vet aldrig.

1,04 på Djokovic, känns ju lite högt. Kohlschreiber är rätt giftig på gräs och har slagit Djokovic i år men nja, han måste förstås vara riktigt dålig för att förlora den där matchen Djokovic. Men lite obehagligt. Kohlschreiber har inget emot den matchbild som kommer att bli och kan säkert hänga med någorlunda men nej, det ska inte vara några problem.

Lajovic, dålig på gräs. Hurkacz lite bättre på gräs. Hurkacz klar favorit, men absolut inte så stor favorit som oddsen talar om. Nu ser det i och för sig ut som att det skiljer mer än det gör eftersom Bethard har så sjukt höga odds på de här matcherna men mja, över 4 gånger lockar lite på Lajovic faktiskt.

Copil bra på gräs, inte jättebra, men bra. Pella rätt risig på gräs. Pella mycket bättre spelare, men nu blir det jämnt. Kanske inte de roligaste spelarna precis, men det är ont om jämna matcher under måndagen och därför kan man kanske hamna framför den matchen ändå.

Kovalik är i min mening ingen bra spelare men han har varit borta en del och lyckas krångla sig in här, rankad 170 i världen. Han är grusspelare, han har inte haft ett rätt de senaste månaderna, och det är en gratismatch för Haase även om Haase inte heller är i form överhuvudtaget. Avgick från spelarrådet häromdagen, Haase. Förklaringen var en illa dold protest mot att alla andra är värdelösa, typ. Det stormar lite på touren nu för tiden.

Det var förmiddagen det. Eftermiddagens matcher kommer i ett eget inlägg.