Wimbledonförutspåelser – spelare för spelare

Så, vad tror jag då? Det är väl egentligen det alla vill veta, eller hur? Därför tänkte jag att jag går igenom spelarna, en och en, och berättar vad jag tror, kanske lite vad jag förväntar mig, och så vidare. Vilka toppar? Vilka floppar? Och lite sådär. Häng på!

Djokovic

Jag tror han vinner. När tror jag inte att Djokovic vinner? Men det känns ju liksom som att det finns en liten risk att han faktiskt promenerar hem med det här utan att det ens hettar til. Hans väg ser inte svår ut någonstans, och så finns ju risken att Federer och Nadal bankar skiten ur varandra i semin, så får Djokovic möta en trött motståndare som inte kan göra fullt motstånd i finalen. Jag hoppas att det inte blir såhär, och man kan inte vara helt säker på Djokovic nivå numera. Jag vill bara flagga för risken nu när han fick en så pass bra lottning.

Federer

Coric kastade in handduken igår vilket Federer nog är rätt nöjd med. Blivit lite omflyttningar i lottningen efter det ser jag förresten. Struffen har kommit in som 33-seedad och Berrettini har flyttats till Coric plats. Undrar om det verkligen var så bra för Federer det. Låt mig svara på min egen fråga, det var det nog inte. Berrettini är för närvarande en klart farligare spelare än Coric på det här underlaget. Men Federer då, ja, jag tror ju att han kommer hålla en viss nivå, men helt ärligt tror jag att han kan bli hotad tidigare än vad många tror. När jag såg honom i Halle så, sådär vansinnigt tryggt känns det verkligen inte. Hans returnerande blir på något sätt bara sämre och sämre och med ett sånt returnerande blir det väldigt små marginaler i de flesta seten. Jag tror det är större chans att Federer överraskar negativt än positivt.

Nadal

Jag tror mycket på Nadal. Jag tror han känns sig i full form, jag tror inte han är sliten, och jag tror han kan utmana om att plocka den här titeln. Och mest av allt, jag tror han är så fruktansvärt sugen på det. Han blev aldrig riktigt utmanad i Franska Öppna efter att han hittat grusformen och nu vill han ha en ny utmaning. Det blir inte en mycket mer passande utmaning än detta. Kyrgios blir nyckeln. Om man tar den är Nadal min favorit att gå till final. Det är så pass stor chans att Federer floppar ut sig plus att jag tror Nadal är snudd på favorit om de väl får mötas så ja, jag tror på Nadal. men Kyrgiosmatchen där, det kan bli en mardröm för honom. Det skulle förvåna mig storligen om Kyrgios inte kämpar i den matchen, och då är inte Kyrgios lätt att tas med på gräs, även om han inte är i bästa form. Men överlag, jag tror mycket på Nadal inför den här turneringen.

Anderson

Väldigt tveksam. Robotarnas robot och robotarna brukar behöva massor av träning och massor av matcher för att fungera som bäst. Ska Anderson ta sig någonstans kommer han få krångla sig fram men nej, jag tror måttligt på Anderson.

Thiem

Inte visat någon nivå överhuvudtaget på gräs tidigare eller ja, han vann ju faktiskt Stuttgart för tre år sen, men var det någon annan med i den turneringen då? Ingenting talar för att han ska hitta något spel på gräset nu heller. Han har en hyfsad serve, det är ju bra på gräs, men hans enorma forehandssving, den funkar ju inte. Backhanden är svag och hans slice är inte stark. Svag volley. Otroligt defensivt retursätt. Nej, Thiem är ingen toppspelare på gräs och det handlar om att göra floppen så hanterbar som möjligt för honom bara. Varje matchvinst är lite av en bonus.

Zverev

Ja, snacka om att det är 50/50. Han är ju bra på gräs. Kan han tänkas slappna av efter alla svaga Grand Slam-insatser och bara vara lite bra? Eller blir det lite stelt och dåligt igen och bara mest ingenting? Jag är verkligen precis mittemellan. Det som är viktigast att slå fast dock, Zverev är alldeles för dålig för att bråka med de bästa och därmed helt avskriven vad gäller titeln. Han vann slutspelet i höstar och har vunnit mastersturneringar men han kan inte slå de bästa om de bästa är bra, och det känns inte troligt att alla tre floppar bort sig innan Zverev behöver möta dem.

Tsitsipas

Stor besvikelse för mig hittills på gräset. Han är så smart och har såna styrkor att han ska vara jättebra på gräs men han har inte fått det att fungera. man kan inte vara arg på honom för det. Han har garanterat jobbat lika hårt som alltid, det är bara det att det ibland tar lite tid att lära sig gräs, särskilt för stora spelare som han verkligen är. Det är svårt att röra sig på gräs om man är stor och tung. Kan det släppa nu då? Jag tror inte det. Det har inte sett ut som att det varit riktigt nära. Han har inte hittat rätt positioner och nej, jag tror inte så mycket på honom.

Nishikori

Varför inte? Det är ju Nishikori man ska vara på gräs nu för tiden. Liten knatte som ligger nära marken och därmed får spela bollen ur bästa möjliga position. Blixtrande snabb, korta, snabba, effektiva svingar. Bra returnerande. Han är den perfekta grässpelaren. I teorin vill säga. I praktiken har han alltid varit högst medelmåttig. Han rör sig märkligt nog rätt dålig på gräset och hans svaga serve har en tendens att bli utnyttjad. Men man vet aldrig, det skulle kunna smälla till för Nishikori. Ska han vinna en Grand Slam så är det nog Wimbledon. Det där låter ju helt sjukt med tanke på att han varit i final i US Open, i kvarten i Franska och Australian, och bara i fjärde omgången i Wimbledon. Vilket uselt Grand Slam-facit förresten. Bara förbi kvarten i en av de fyra såhär långt från en så bra spelare. Men jag vidhåller, hans kapacitet på gräs är hur hög som helst. Medan hans kapacitet på de andra underlaget helt enkelt aldrig kommer räcka till. Men om han fick allt att stämma på gräs någon gång, då skulle han kunna vinna Wimbledon.

Isner

Verkar ha rätt stort fokus på sitt barn, så att säga. Det kanske inte hindrar honom från att vara helt okej, men hans problem den här gången är nog att det är lite för många av de andra som är bra, och därmed lär han inte räcka till.

Khachanov

Otroligt ojämn rent allmän och väldigt ojämn på gräs också hittills. En viss kapacitet ska finnas på underlaget men nja, det blir nog inte så mycket den här gången.

Medvedev

Då tror jag mer på Medvedev än på Khachanov. Kom ihåg att det var på gräs som Medvedev slog igenom för några år sen. Hans extremt flacka slag är en mardröm på gräs om han skulle få allt att stämma. Medvedev är en sån som om han får precis allt att stämma kan skrälla riktigt stort.

Fognini

Jag vill ju säga att hans kapacitet på gräs är skyhög och att han skulle kunna hitta det den här gången med tanke på att han blivit lite mer seriös men nja, jag vet inte. Hans serve är nog faktiskt tyvärr lite för svag för att han ska kunna utmana mot någon av de bästa.

Cilic

Gräset är som en dröm för honom, men jag tror att han är lite för dålig bara. Han har inte varit bra på länge och har inte nivån i sig för närvarande.

Raonic

Jag tror en del på Raonic. Han har tagit det lite lugnt och lämnat walkover i någon match när han inte känt sig hundra. Det är Wimbledon som gäller för honom och han har presterat förut. Kan knappast vinna. han kan slå Federer, men Nadal och Djokovic, nej, inte över fem set. Men farlig för de flesta, utan tvekan.

Monfils

Han har på senare år börjat göra det bättre på gräs, men nej, gräs passar faktiskt Monfils riktigt dåligt. Han är inte farlig.

Berrettini

Hoppade i sista stund in på en åttondelsseedning, och hoppas han håller till att få möta Federer. Skulle bli otroligt intressant. Berrettinis noggrannhet skulle kunna driva Federer till vansinne. Eller så skulle det bli så att Berrettinis lagom braiga serve inte skulle vara några problem för Federer att blockera över och väl där har inte Berrettini något bra avgörande slag. Jag vet inte. Han har gått sjukt bra på gräset hittills i somras, men jag tror det kan vara lite så att han kan bli enormt avslöjad när han får möta någon av de bästa.

Felix

Nja, jag vet inte. Fått med sig bättre resultat under sommaren än han förtjänat spelmässigt. Jag tror inte detta är hans turnering.

Goffin

Final i Halle. Lite nytt självförtroende kanske och han har i grunden ett spel som passar jättebra för gräs, han ska bara våga använda det också. Lite halvfarlig, men knappast någon som oroar de bästa.

Wawrinka

Mardrömsspelstil för gräs precis som med Thiem. Varje matchvinst på gräs är bra för klumpeduns Wawrinka.

Shapovalov

Det var någon som skrev en kommentar här, eller om det var på twitter, att Shapovalov mest är bra på sociala medier. Ligger väl något i det. Jag tror han hamnat lite snett. Gräs borde vara hans bästa underlag, men han känns väl allmänt ganska sval.

Berdych

Tillbaka, kanske, och förstås kul att hålla ett öga på. Han kan gräs utan och innan och överallt. Men kan han spela fortfarande? Det ska bli kul att se.

Kyrgios

Drömlottning för honom att först få en landsman som han troligen inte vill torska mot och sen Nadal. Vilken fajt det kan bli. Och så osams de skulle kunna bli. Kyrgios kan verkligen vinna den matchen, men man kan vara säker på att han sen kommer strula bort sig långt innan det drar ihop sig, om han nu skulle slå Nadal.

Querrey

Torskade finalen i Eastbourne mot Fritz, men det var nog lite bra. Han går därmed in här med lite mindre press på sig och även om han varit borta mycket och tappat i ranking, kom ihåg att Querrey gått långt och hotat de bästa i Wimbledon förut. Slagit Djokovic också. Querrey är livsfarlig på gräs.

Evans

Varit helt fantastisk under grässäsongen och är nu tillbaka där han var innan han började nosa på pulvret. Kan kastade bort några år där, eller ja, atp och itf kastade bort dem åt honom kanske, men starkt att komma tillbaka och få kan gräs bättre än Evans. Underlaget alltså. Han rör sig magiskt, han varierar sin backhand fantastiskt och forehanden är ett stort vapen. Det är serven som är problemet, men kapaciteten är ändå skyhög. Det ska bli kul att följa honom.

Karlovic

Han kommer ju inte få storstryk mot någon i alla fall, så mycket kan man säga. Alltid intressant att ha ett öga på Karlovic.

Det var de spelare jag håller koll på, och vad jag tror om dem.

Vad tror ni?

Vem missade jag?