Inför tisdagens eftermiddagspass

Och så var det eftermiddagens matcher. Extra många sena matcher idag. Lite trevligt kanske för er som fortfarande arbetar. Eller ni har väl semester hela högen förstår jag. Latmaskar. Semester har man på julafton, punkt.

Berankis spelar exakt som man ska göra på gräs nu för tiden, men han är skitdålig på gräs. Så det ska kunna bli behagligt för Shapovalov det där.

Köpfer-Krajinovic, roligare. Krajinovic har aldrig vunnit en atp-match på gräs. Spelat få i och för sig, men ändå märkligt. Han borde vara riktigt bra på gräs, men tveksamt om han är det. Köpfer har gått som något slags lokomotiv på challenegrtouren senaste månaderna och är nu nästan topp-100 i världen. Stekhet också, han var en av de absolut bästa på gräset senaste veckorna på challengertouren. Visst ska Krajinovic vara klart bättre, men hur klarar han underlaget och tempot? Köpfer har tempo, massor av tempo, och jag håller med oddsen, skrällrisken är stor.

Uchiyama-Sandgren. Uchiyama-Sandgren. Uchiyama-Sandgren. Uchiyama-Sandgren. Har ni somnat än?

Roger! Harris är en kluns som servar bra och kan spela lite. Federer har i princip aldrig förlorat mot en sån spelare, det passar honom så bra som det bara är möjligt, och det kommer aldrig kunna vara några problem. Ni kan bara luta er tillbaka och njuta.

Ebden är normalt en väldigt bra grässpelare, men problemet just nu är att han är en så dålig spelare, och då hjälper inte gräset. Med hans nuvarande nivå hade han inte ens vunnit matcher på challengertouren. Sen vet man aldrig, han är så bra på gräs att han kan hitta något, men Svarre visade nu de senaste veckorna för första gången att han kan vara rätt bra på gräs. Han ska vara jättebra på gräs egentligen. Och han ska vara på tok för bra för Ebden.

Tomic är om inte totalt iskall så i alla fall i närheten av det. Tsonga kan bara förlora den där matchen mot sin egen kropp. Han är alltid mer eller mindre skadad och det är bara att hoppas att han håller ihop.

Clarke mot Rubin, det är ju en sån där match som ingen kollar på ärligt talat.

Berdych tillbaka och givetvis kul att se honom igen. Eller blir det kul? Det känns väl kanske som att han inte är redo riktigt. Annars hade han nog spelat en förturnering. Fritz vann i Eastbourne och är hetare än någonsin, det kan bli tufft för Berdych. Men kom ihåg hur bra Berdych är på gräs. Tidigare finalist i Wimbledon. Den matchen ska vi så klart se lite på.

Struffen mot Albot. Struff vann i Franska Öppna och vann han där ska han naturligtvis vinna här också. Gräset talar för honom. Ganska jämna när bollen är i spel men Struff har en riktigt bra serve, Albot har det inte.

Cilic-Mannarino är en av dagens bästa matcher. Cilic är en grässpecialist. Final i Wimbledon för…två år sen va? Nu har han tappat allt och är inte topp-50 på rankingen i år. Ingen form alls, han har inte hittat rätt nu på gräset heller. Mannarino en ännu mer extrem grässpecialist och har varit klart bättre än Cilic nu under sommaren. Det borde vara upplagt för skräll, men jag tror att det kommer passa Mannarino ganska dåligt spelstilsmässigt att möta Cilic så nej, jag tror att Cilic tar sig igenom. Men mycket intressant match, den ska vi se.

Nadal kliver in. Sugita är en jättegrässpecialist och kan hålla tempot uppe, men han kommer aldrig kunna försvara sig ute i hörnen mot Nadal. Det ska aldrig kunna gå. Man måste antingen ha högre tryck eller kunna försvara sig bättre än vad Sugita har för att kunna hota Nadal.

Allt upp till Isner förstås. Någorlunda vettig nivå och han slår Ruud.

Dellien värmde upp inför Wimbledon med att spela en gruschallenger i Milano. Som han vann förresten. Säger väl kanske en del om hur mycket han satsade på den här grässäsongen. Fri lejd för Millman.

Andreozzi-Djere, nej, jag står inte och kör upphopp. Jag säger som min gamla klasskamrat sa oavsett vad man sa till honom, ”jag skiiiiiiter iiiii”.

Fucsovics-Novak är faktiskt en bra match för att vara i första omgången. Fucsovics är lite på gränsen till att vara seedad i såna här turneringar. Novak är mycket duktig på gräs och är en kapabel spelare. Novak står lite hårdare, Fucsovics trivs med att kontra, det kan bli riktigt bra spel.

Vad gör Fognini idag då? Finns det något intresse för att spela på gräs? Man kan ju hoppas. Omöjligt att säga något vettigt om matchen men hoppas han är på humör.

Andujar. Han kan inte gräs, det kan jag säga.

Och så en potentiell kvällsrysare mellan Pouille och Gasquet. Pouille den bättre spelaren numera, och han är helt okej på gräs, men Gasquet är väl lite smyggrässpecialist sådär och om kroppen håller tror jag absolut han kan skrälla.

Så. Då andas vi lite och kliver sen på denna fantastiska tennisdag. Mycket nöje, så hörs vi senare med sammanfattningar.