Inför tisdagens förmiddagspass

Vi är tankade och klara. Och vi gör som igår. Vi tar ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Var vi börjar? Ja, det hade väl varit för jävla konstigt att börja med eftermiddagspasset, hade det inte? Häng på nu.

Det kommer inte regna förrän om en vecka. I början av nästa vecka verkar det bli någon eller ett par riktiga skitdagar vädermässigt, men idag blir det inga avbrott. Helt perfekt.

Ska vi verkligen prata om alla de här matcherna? Som Nishikori-Monteiro, det är en ickematch. Samma sak med Evans-Delbonis. Det finns liksom ingenting att titta på, det är bara två rena överkörningar.

Det var ett tag sen Ramos var bra. Och sen han var bra på ett snabbt underlag, eller gräs, det var väl…ja, ungefär så lång tid som finns sen han var bra. Faktiskt riktigt bra odds på Johnson, 1,19. Han ska inte kunna förlora mot Ramos.

Ward fick med sig fina matchvinster i Eastbourne. Basilashvili har tappat formen helt och 6-11 på gräs på atp-touren, det är kanske inga siffror som skrämmer direkt. Rätt sjukt förresten, Basilashvili har den här veckan sin bästa ranking någonsin, plats 16 i världen. Helt otroligt att det går att bli så felrankad. Skiljer mil mellan dem i ranking, och i kapacitet, men Basilashvili är som sagt nere i källaren, Ward är en så extrem grässpelare man kan bli, och det kan kanske bli jämnt. Samtidigt kanske inte Ward har en spelstil som skrämmer Basilashvili så mycket så nja, jag tror nog ändå favoriten håller.

Cecchinato har en serve, men ingenting annat som passar för gräs. De Minaur är bra på gräs, kanske lite på väg uppåt, och det ska inte vara några problem alls för honom.

Kyrgios, där får man ju titta lite även om det kanske inte är så bra för välmåendet. Man kommer säkert i vanlig ordning bli lite arg. Nadal är nog den som sitter och hejar mest framför den matchen. Tänk så mycket hellre han skulle möta Thompson i andra omgången.

Carusos utveckling de senaste månaderna är helt otrolig. Först blev han en okej spelare på challengertouren, sen kvalade han in i Franska Öppna och nu har han kvalat in i Wimbledon också. Helt otroligt. Vilken kämpe. Simon var bra i London, helt okej i Eastbourne, och är jättebra på gräs. Samtidigt är det kanske inte riktigt spelstilar som Carusos han trivs bäst mot på gräs. Det blir ett ganska rent bollande där säkerheten avgör i den här matchen. Inte helt optimalt för Simon. Samtidigt är det han som har en offensiv, och det ska avgöra. Caruso kan bara hoppas på att Simon har en dålig dag.

Istomin har tappat allt. Normalt en jättebra grässpelare, men just nu ingenting, och det skulle förvåna mig om Norrie, som kan gräs bra, inte vinner den där matchen.

Garin-Rublev, mycket intressant. Garin är ett år äldre än Rublev och var väldigt tidigt den som låg längst fram i den där generationen men sen tappade han allt och sladdade i många år innan han förra året slog igenom på challengertouren och i år har han också slagit igenom stort på atp-touren. Under samma tid, de senaste två åren, har Rublev tappat precis allt och gått från att vara bland de bästa i världen till att nästan åka ut från atp-touren. Något säger mig dock att Rublev inte har någon överdriven respekt för Garin. Han tycker nog att han är den bättre spelaren, och sånt är en fördel. Garin har överraskat och gått okej på gräs under sommaren men det ska egentligen inte passa honom, det ska vara underlagsfördel för Rublev, och trots fladdrig form tror jag att Rublev har en bra chans idag.

Dagens match, Thiem-Querrey. Lite lustigt faktiskt. Thiem har hemska siffror på gräs, 14-13 i vunna matcher, och då ska man komma ihåg att han vann Stuttgart för några år sen. Startfältet där var inte bra. Utan den veckan hade han haft klar minus i matcher på gräs och jag vet inte, talar någonting för att han kommer vara mycket bättre idag? Han har inte förberett sig överhuvudtaget för den här turneringen, ingen tävlingsmatch spelad på gräs under sommaren och även om han utvecklats lite på snabba underlag senaste året, gräs är något annat, och det går för fort för honom. Querrey har varit borta hur länge som helst, och är knappast som när han var som bäst, men han är en av de mest extrema grässpelarna, och rent allmänt skulle jag säga att han är en klart bättre grässpelare än Thiem. Så i min värld är det jätterisk att Thiem ryker idag. Han kommer ha jättesvårt att hinna med och returnera Querreys serve på något vettigt sätt och jag ser heller inte riktigt hur han ska lyckas få fram något av sina styrkor. Det han kan hoppas på är snarare att Querrey är lite sliten sen Eastbourne. Det gick inget bra igår för spelarna som matchade tufft förra veckan.

Baghdatis sista match, kanske. Vore väl lite ovärdigt på något vis om en medelmåtta som Schnur fick avsluta hans karriär. Men antagligen håller inte Baggen någon vidare nivå och det känns väl mest oklart det där.

Vilken favorit han går in som mot Bedene, Berrettini. Om den här matchen spelats i Wimbledon förra året hade Bedene varit ganska klar favorit. Men nu är han en av de bästa i världen, Berrettini, och visst blir det svårt för Bedene, men inte omöjligt. Tyvärr är Bedenes form väldigt fladdrig, men han är helt okej på gräs och hemmaplan, jag tror egentligen att han skulle kunna hitta på något. Berrettini är lite överskattad just nu.