Fullständigt normal onsdag

Jag ska inte säga att allt gick exakt som jag trodde. Den gången någonting gör det, då ska man väl fundera över vad det egentligen är som håller på att hända men överlag, idag gick ganska mycket i alla fall som jag hade förväntat mig.

Två matcher är fortfarande igång. Djokovic behandlar Kudla som en kon, eller något åt det hållet. Eller vad säger man i tennis. I fotboll hade man sagt att han var en kon i alla fall, Kudla. Det är liksom som att Kudla inte är där. Djokovic bryr sig inte om honom, och Kudla kan inte göra något åt någonting. Total klasskillnad. Och Anderson håller precis på att stänga butiken mot Tipsarevic. Ett set förlorat, men det har verkligen inte varit någon fara på taket. Anderson ser fortsatt bra ut. Förvånansvärt bra sett till vad man kunde förvänta sig inför turneringen.

Edmund hade kontroll, kunde man tro, vid 2-0 mot Verdasco men han blev nervös, oj så nervös, och var efter tiebreaktorsken i tredje egentligen inte jättenära. Svag mentalt, Edmund. Lätt att glömma bort det ibland. Verdasco får vara nöjd med den här vinsten, för han behövde egentligen inte göra jättemycket. Tufft för britterna. De får hoppas på Murray i dubbeln.

Lopez hade rejält övertag på Khachanov. Vann första relativt enkelt och sen var Khachanov grymt illa ute i början av andra. Lopez hade kunnat avgöra där men sen åt sig Khachanov mer och mer in och till slut skiljde det rätt mycket. Lite som jag hade täkt mig faktiskt, att fem set gynnade Khachanov. Till slut hade han löst sönder Lopez serve och Lopez hade inte mycket till vapen kvar utan det blev spel från baslinjen, och väl där fanns det bara en möjlig vinnare.

Wawrinka var mycket bättre än Opelka, och förlorade. Det kan ju inte kännas lite märkligt och märkligt var det. Det var i fjärde set han skulle ha avgjort, Wawrinka. Sen blev det väldigt slumpartat i skilje men nja, mycket märkligt. Tycker han spelade bra, Wawrinka, det var bara det att inte fick med sig något. Lite orättvist på något sätt. Han spelade bra, Wawrinka. Ovanligt bra för att vara på gräs, och så åker han på en sån här smäll. Inget att skämmas över egentligen. Han returnerade riktigt bra idag men Opelka servade också riktigt bra och är en av världens bästa servare. Då kan det bli såhär. Känns fortfarande väldigt valpig Opelka. Han borde vara mycket mer stabil i egen serve än vad han är men det saknas lite smarthet rent allmänt. Om han lyckas skramla ihop det, då kommer han bli en väldigt bra spelare.

Raonic stukade foten eller nåt åt det hållet och tog behandling i slutet av tredje men vann ändå i raka mot Haase. Haase servade för första set och hade minst sagt chansen i slutet av tredje där. Han kan kanske inte vara heltnöjd. Raonic hade inga problem med att serva efter skadan men det var för kort tid för att säga något om hur han rörde sig. Lite frågetecken inför fortsättningen.

Popyrin tog första mot Medvedev men sen åt Medvedev bara upp honom. Han var mycket, mycket, mycket säkrare och Popyrin var chanslös i spelet.

Pella och Seppi, hur länge höll de på egentligen? Svaret är nästan fyra timmar, men det kändes som halva dagen. Pella hade möjlighet att avgöra med breakbollar i mitten på andra set. Seppi hade 2-1 i set och chanser att avgöra i fjärde men Pella kom tillbaka och krossade sen Seppi i femte. Rättvist tycker jag. Seppi fick inte mycket utdelning på att han kan gräs så mycket bättre utan Pella såg till att hålla tempot på lagom nivå och var i det tempot bara säkrare. Som han jobbar alltså, Pella.

Goffin krossade Chardy fullständigt, från första till sista poäng. Han har hittat något här, Goffin och kan mycket väl gå något snäpp till. Kul att se att han är på uppgång igen. Men någon vidare match, nja, det hände inte mycket.

Karlovic hade en breakboll på fem set men tog den inte. Fabbiano bröt Karlovic serve tre gånger och vann otroligt rättvist. Vad bra han var alltså, Fabbiano. Han blev inte ett dugg stressad när Karlovic kom fram och missade väldigt lite. Mycket rättvis vinst för den lille.

Humbert raka set mot Granollers, jag såg inte.

Kecanovic gav upp efter två set mot Paire. Paire var rätt bra, så Kecmanovic hade inte vunnit oavsett vilket och jag vet inte hur skadad han egentligen var. Det kändes lite vekt.

Cuevas hade ett klart grepp om Vesely i 1,5 set men sen fick Vesely lite flyt och vann i fyra set på att han var bättre. Rättvist det, men illa uta var han.

Och Hurkacz slog Mayer i en jämn match, men det blev bara fyra set. Särskilt kul var det emellertid inte.

Det var det för idag. Nu ska vi ta och heja lite på fotbollstjejorna. Det vore ju synd att ägna sig åt något annat än sport efter en hel dags tennistittande liksom. Vi hörs imorgon bitti och då mina vänner, då börjar det bli skarpt läge. Nadal-Kyrgios, ojojoj.