Inför onsdagens eftermiddagspass

Och så de lite senare matcherna idag. Vilken meny vi har dessa dagar alltså. När man väger ihop allt är Wimbledon den härligaste turneringen att följa, så är det bara.

Darcis, går han ens på tennis längre? Matchen mellan honom och Mischa i första omgången, kan det ha spelats en Grand Slam-match mellan två mer avdankade spelare tidigare? Inte säkert faktiskt. Nu tar det obönhörligen slut dock. Darcis har just nu inte riktigt nivå ens för att spela på challengertouren, och då slår man nog inte Bautista nej.

Tipsarevic slog Nishioka med en extrem darr på ribban i första omgången. Nu Anderson, inte riktigt likadana, Anderson och Nishioka. Undrar om de har någon likhet överhuvudtaget. Inte utseendemässigt då, de är ganska olika, men jag tänker spelmässigt. Om man staplade två Nishiokor ovanpå varandra kanske man skulle få en Anderson. Men oavsett vilket, Tipsarevic kommer inte kunna bjuda till strid idag. Han är runt 100-strecket i världen någonstans i nivå. Då slår man inte Anderson.

Jag tror Khachanov slår Lopez. 2-0 i inbördes säger kanske inte så mycket då Lopez väl skulle kunna gå i ide om någon veckan och försöka övervintra till nästa grässäsong. På andra underlag kan han ingenting längre, men på gräs har han den här sommaren visat sig vara en toppspelare. Frågan är dock lite hur bra han är, kan jag känna. Khachanov är en topp-10-spelare, som är rätt bra på gräs. Är det en nivå som Lopez verkligen håller? Skrällchans har han, Lopez. Det måste en spelare som vann London förstås ha i Wimbledon, men jag tror Khachanov är lite bättre, och jag tycker Khachanov är ganska klar favorit trots allt. Bäst av fem borde gynna Khachanov lite också. Han borde kunna läsa in Lopez serve mer och mer ju längre matchen lider.

Seppi-Pella då? Man blir ju liksom inte…ja, man blir inte något alls när man läser namnen. Tråkiga spelare. Seppi bollar bra i högt tempo, Pella kämpar, och de har haft stora framgångar med det. Seppi inte lika mycket längre, däremot är Pella just nu inne i sitt livs period. Seppis högtempobollande mot Pellas kämpande alltså. Lite fördel Pella spelstilsmässigt skulle jag sägs. Bra chans att han är lite säkrare. Seppi gynnas av underlaget men Pella är en otroligt mycket bättre spelare än Seppi numera och kanske lite spelstilsfördel Pella. Klar skrällchans skulle jag säga. Om det nu är en skräll att en spelare som är så väldigt mycket högre rankad vinner en match. Tveksamt kanske.

Rätt märkligt att Moutet, som är ett barn, kan möta någon som är yngre än honom i andra omgången av Wimbledon, men så är det här. Lite synd att Dimitrov föll ihop som han gjorde i första omgången. Hade varit aningen roligare att se honom mot Moutet. Nu blir det nog rätt enkelt för Felix här. Har han inte en tendens att ofta få rätt bra lottningar, Felix? Jag tycker det känns så.

Edmund-Verdasco, sådär lagom hett va? Eller är jag negativ kanske, men idag känns det lite som att det är många matcher som känns sådär lagom. De där extrema topparna saknas, men de börjar dyka upp imorgon, tro mig. Jag tror inte Verdasco är i bästa form, så jag tror Edmunds vinner det där förhållandevis enkelt.

Granollers-Humbert, hade kunnat vara challengertouren det. Otroligt viktig match för Granollers som med en vinst här tar sig in och kan börja spela på challengertouren igen efter att par års sladdande. Humbert har chans att bli topp-50, hur han nu lyckats med det. Helt otroligt.

Och så avslutar vi med Djokovic som möter Kudla som absolut inte har något att sätta emot. Han är väl ungefär hälften så bra som Djokovic på allt, Kudla, och då blir det förstås väldigt jobbigt.