Inför onsdagens förmiddagspass

Shapovalov rök all världens väg. De andra klarade sig. Det var väl vad som hände igår kväll ungefär. Men det har vi inte tid med nu. Vi ligger lite efter här. Det är bara några timmar kvar tills onsdagens spel börjar och det måste vi ta tag i precis just nu. Andra omgången, du är välkommen.

Kan Opelka hitta på något mot Wawrinka? Det som talar emot det lite är att ja, Wawrinka har usla returer, inte minst på gräs, men just att hantera servekanoners servar, där funkar faktiskt hans blockerande ganska bra. Han kommer få bollen i spel ungefär lika ofta som alla andra, och frågan är väl om Opelka är bra nog för att sen slå in bollen utan att Wawrinka får börja spela. Jag tror inte det. Opelka tar nog ett set, men jag har svårt att se att han vinner matchen.

Vesely är plötsligt jättefavorit i en andra omgång i en Grand Slam-turnering. Är han bra nog för det, eller var det mest Zverev som var rätt värdelös? Vi får väl se. Det blir åtminstone en fullständigt annan sak att möta Cuevas. Mot Cuevas kan Vesely visserligen göra lite samma sak som han gjorde mot Zverev, men plötsligt förväntas han göra det, och då kanske det blir tuffare. Jag är absolut inte säker lika säker på att Vesely klarar det där som oddsen är. Jag tror det kan bli väldigt jämnt.

Kecmanovic var otroligt trött mot Carballes Baena. Han är långsam i vanliga fall, men nu tog han sig knappt framåt. Helt annat motstånd nu, och det skulle förvåna mig om han är bra nog idag. Han måste vara bra mycket piggare i alla fall. Bra chans för Paire att ganska enkelt tuffa på mot tredje rundan, tror jag.

Viktigt match kan man säga mellan Karlovic och Fabbiano. Två spelare precis runt 100-strecket som med en tredje omgång här kan slappna av lite. Och med tanke på att vinnaren tar över Tsitsipas seedning så att säga så behöver det inte stanna där. Frågan är hur Fabbianos bristande räckvidd kommer påverka. Han är väldigt stadig och kan hålla tempot uppe i spelet utan att missa. Mardröm för Karlovic. Men om Fabbiano inte når Karlovic servar, då blir det inga break åt det hållet heller. Det blir inget spel, så inte så sevärt kanske, men spännande lär det bli och väldigt viktig match för båda som sagt.

Haase är väl aldrig något problem för toppspelarna och på just detta underlag är Raonic en toppspelare. Spelstilsmässigt också lite jobbigt för Haase skulle jag säga. Han har inte riktigt spetsen i spelet så Raonic kommer få möjligheter att hela tiden chansa i Haases servegem och nja, Raonic måste vara dålig idag för att inte vinna.

Hurkacz ska ju vara bra på grus, men kanske att han inte imponerat sådär väldigt mycket ännu. Han har väldigt lite rutin från underlaget och då blir man ojämn. Mayer är mycket bättre på gräs än vad folk tror och han brukar kunna sticka fram nosen när chans ges. Tror det kan bli en riktigt jämn match, men kanske inte mellan de två mest sevärda spelarna riktigt.

Medvedev och Popyrin är egentligen väldigt liknande spelare. Långa, tunna rackare som servar bra men inte superbra och sen gör allt annat rätt bra också. Ingen drömmotståndare för Medvedev tror jag. Popyrin servar så pass bra att det blir relativt små marginaler och Popyrin är bra på att driva på spelet. Lite skrällchans till och med skulle jag säga faktiskt. Kan bli en riktigt bra match.

Chardy och Goffin är inte riktigt likadana däremot. Chardy extremt ovårdad, Goffin något mer vårdad, kan man väl säga. Visst, har Chardy sitt livs dag, då slår han Goffin, men det har man ju inte så ofta. I de absolut flesta fallen vinner Goffin, som börjar hitta formen, den där matchen ganska enkelt.

Vi stannar lite där och tar inför eftermiddagsmatcherna om en stund.