Inför torsdagens eftermiddagspass

Det mest intressanta passet hittills under Wimbledon och när allt summeras är det inte omöjligt att man kommer säga att detta var en av höjdpunkterna.

Man vill ju bara att Tsonga ska ånga på nu, eller hur? Skönt för honom att slippa Shapovalov idag som det skulle varit och den här chansen måste han ju ta, allt annat är en stor besvikelse. Jag hoppas och tror att Berankis inte kan bjuda något motstånd alls.

Clarke, ni vet inte vem han är, eller hur? Han har plockat massor av poäng i de allra svagaste turneringarna på challengertouren och därigenom skaffat sig en bra ranking men någon vidare bra spelare är han inte och det blir nästan ovärdigt att Federer ska behöva spela mot honom. Hoppas han träffar bollen lite bättre idag än i förrgår, Rogge.

Mitt minne är högst diskutabelt. Men vissa matcher hänger kvar. Jag minns en match mellan Simon och Sandgren i Chennai, jag tror det var i början av förra året. Simon var då rejält på dekis och bara några matcher från att åka ut från topp-100. Enligt oddsen var det en öppen match, minns jag. Därifrån till nu, det är en otrolig återkomst som Simon stått för och nu är han och knackar på dörren till topp-20 igen. Sjukt imponerande. Sandgren är kanske inte svag på gräs men inte bra heller. Det enda som talar emot Simon idag är väl att det kanske inte passar honom perfekt spelstilsmässigt detta då Sandgren oftast inte slår bort sig själv utan hellre förlorar på andra sätt men klasskillnad ska det vara, och Simon vinner.

Inte det tuffaste motståndet för Pouille direkt och som nästan alltid i stora turneringar, trots att han inte är i form lyckas han hitta någon slags nivå som räcker för att ta tillvara på den fina lottning som han verkligen alltid får. Lite varning är det dock tycker jag. Barrere servar rätt bra och kan vara tillräckligt bra för att kunna stå och bolla med Pouille. Pouille brukar vara en rackare på att sticka fram nosen och förlorar sällan såna här matcher, men det skulle inte förvåna mig om det blir rätt jämnt.

Fucsovics-Fognini ska väl vara sådär lagom bra tycker jag. Två mycket bra bollare och det lär inte bli mycket till grässpel utan snarare ett rent långbollande. Allt avgörs av Fogninis humör skulle jag säga. Fucsovics är inte jättebra på gräs utan det gynnar nog inte någon av dem. Om Fognini håller ihop det någorlunda tycker jag att han ska vinna och tredje omgången i Wimbledon, det vore fint för honom det.

Berrettini skakade lite i första omgången. Baghdatis krossade Schnur vilket faktiskt imponerar lite. Baghdatis har väldigt bra returer. Berrettini har sitt lilla vapen i serven. Kan Baghdatis returer ta ut det vapnet kanske, och att det sen blir ett bollande där Baghdatis kan hålla säkerhet i ett tempo där han till och med är säkrare än Berrettini. Om nu Baghdatis faktiskt är i så gott skick som hans match i första omgången indikerar, då finns det faktiskt en fullt realistisk skrällchans där.

Köpfer och Schwartzmasn, två lilleputtbollare. En av dem bra på challengertouren, en bra på atp-touren, och jag tror det faktum att Köpfer kan gräs lite bättre kommer spela ganska liten roll. I och med att de spelar så lika borde det faktum att Svarre är mycket bättre avgöra snarare än Köpfers gräskunskaper.

Och så var det Nadal-Kyrgios som…vi väntar lite med. Ni får titta tillbaka senare. Elakt, jag vet, men den förtjänar ett eget inlägg. Det är en stor match.