Inför torsdagens förmiddagspass

Torsdag och 16 fräscha matcher att sätta tänderna i. Vi börjar med det som sker under förmiddagen.

Jag tror det blir otroligt svårt för Johnson. Han har den bättre serven men frågan är hur mycket roll det spelar. De Minaur har bra returer, bollen kommer komma i spel, och hur ska Johnson egentligen kunna lösa det där? Han tål inte lika högt tempo som De Minaur, han är inte lika säker som De Minaur, och han har inga vapen för att kunna slå igenom de Minaur. Förhållandevis jämna spelare på något sätt, men jag tror verkligen att De Minaur vinner idag.

Är Querrey en given vinnare mot Rublev? Det skulle jag nog inte säga faktiskt. Tycker det känns som en väldigt intressant match. Jämna spelare skulle jag säga. Rublev har rasat på rankingen, Querrey har tappat en del han också, men de är väl egentligen båda två spelare som ska ligga där runt 30-strecket någonstans. Gräs, bra för Querrey, men borde verkligen vara väldigt bra för Rublev också. Jag tycker Rublev ska vara lite bättre när bollen är i spel. Querrey ska förstås få mer på serven. Frågan är bara hur de där två sakerna står mot varandra. Jag håller med, Querrey är klar favorit, men jag tycker det är en intressant match, och jag tror att Rublev har en viss skrällchans.

Struff mot Fritz, ingen dum match det heller, men kanske inte de roligaste människorna direkt. Deras gemensamma utstrålning når kanske inga skyhöga nivåer direkt. Vidöppet skulle jag säga. Jag tycker att Struff är den något bättre spelare, båda är bra på gräs, men Fritz fina form ska förstås också vägas in. Ska man spela där ska man ta Struffen utan att blinka.

Millman-Djere känns ju kanske inte riktigt lika kul nej. Otroligt sömnigt. Djere lite bättre kanske, men det ska vara jättefördel Millman av underlaget så det ska väl inte vara något snack om saken. Samtidigt blir det ett ganska rent långbollande, så frågan är hur mycket underlaget spelar in men mja, spelar väl inte så stor roll. Ingen kommer se matchen i alla fall.

Jag har full förståelse för att Evans är jättefavorit mot Basilashvili. Kollar man på ranking verkar det obegripligt men Evans kan mycket väl vara den i hela turneringen som drar mest nytta av gräset. Jag skulle säga att hans kunskaper kring grästennis är i stort sett fulländade. Basilashvili klarade sig med en hårsmån mot Ward men här kommer han bli borttrollad av Evans om inget jättekonstigt händer. Rankad 16 i världen och står i 3,75 i andra omgången i en turnering. Man får väl säga att han kanske hamnat lite fel rankingmässigt, Basilashvili.

Kukushkin ska inte vara någon vidare utmaning för Isner, det är väl egentligen bara hans fysik och i synnerhet knä som kan sätta stopp. Kukushkin är ganska bra på att hugga när han får ett läge så om Isner visar sig sårbar, då kommer nog inte Kukushkin vika ner sig men rent kvalitetsmässigt, spelstilsmässigt och allt sånt, inget som oroar. Isner ska vinna enkelt.

Behaglig motståndare för Cilic. De är nog rätt jämna när bollen är i spel de där två. Rätt stor skillnad dock i att Cilic har en bomb i serven, det har inte direkt Sousa. Om han nu lyckas få iväg bollen i serven vill säga. Såg ni det här häromdagen? Helt sinnessjukt.

Och så stänger vi förmiddagspasset med Nishiori-Norrie. Jag är faktiskt inte så säker på att det kommer gå så enkelt för Nishikori. Strular det egentligen inte alltid för honom hela vägen i Grand Slam-turneringar nu för tiden? Han är inte som tryggast på gräs, Norrie kan gräs och är en god bollare. Jag tycker man ska hålla lite koll där. Jag tror det kan bli en rätt bra och kanske också jämn match.

Det var förmiddagspasset. Jag återkommer givetvis inför eftermiddagens matcher.