Inför fredagen

Omgång tre! Nu kör vi.

Det känns ju som lite baksmälla sen igår kväll alltså. Tänk om man i varje match haft en spelare att tycka så illa om som man gör om Kyrgios. Då hade det inte varit jättetråkigt.

Men det här blir bra ändå.

Paire och Vesely, viktig match för båda två. Inga vana åttondelsfinalister i Grand Slam-sammanhang, så stor möjlighet för båda två. Paire den bättre spelaren i min värld, och jag tycker att han också imponerat, det är inte bara Vesely som gjort det. Paires returer och serve, det känns som att han kommer få bollen i spel oftare, och det ska även vara han som är bättre från baslinjen. Sen är frågan hur Vesely kan utnyttja Paires svaga forehand genom att attackera den och komma fram på nät. Det känns inte som att Paire har något vidare stadigt offensivt slag därifrån, så där finns en taktisk möjlighet för Vesely att vinna matchen men nej, jag tror att Paire är bättre och att han vinner.

Det kommer servas lite grann mellan Opelka och Raonic. Inga inbördes möten men ska man vara så kreativ att kan klumpar ihop världens fyra bästa servare och gör en inbördes statistik mellan dem så har Opelka bara mött isner, inte Karlovic och Raonic. Han har 2-1 på Isner, båda matcherna i år och faktiskt komiskt nog tiebreak i alla set. Sju raka tiebreakset har han och Isner spelat. raonic har 1-5 mot Isner och 1-1 mot Karlovic. Kort sagt, Raonic har haft svårt mot servekanonerna. Det kan förstås noteras under att han har svårt för just Isner, eller kanske att slumpen fallit så att han bara råkat förlora de där matcherna. Mest är det nog så. Men någonting kan det säga. Raonic servar ganska rakt och okomplicerat. Om man har bra räckvidd, som servemonstren har, så kan man få över en del bara på att man når bollen. Raonic har väldigt svaga returer och inte samma räckvidd som sina servemonsterkollegor. Det gör att han kanske i teorin får över lite färre returer. Men med det sagt, jag tror ju att Raonic vinner matchen. Opelka är ovårdad på ett sätt som gör att jag tror att han kommer bli bruten någon eller ett par gånger. Jag tror att Raonic är lite bättre och lite säkrare på att hålla. Tur att man infört regeln om tiebreak vid 12-12 i avgörande set kanske. Isnjer och Raonic har mötts en gång i Wimbledon. efter den matchen är nog det här den match med mest servekraft som spelats i Wimbledon.

Oj, vad folk tror på Bautista. Nästan mystiskt att man tror så mycket på honom. Är han sådär mycket bättre än Khachanov? Jag tycker ju verkligen inte det. Han har 3-2 i inbördes och vann den enda matchen på gräs som de spelat, förra sommaren i Halle. Men visst är Khachanov den bättre spelaren, och jag tycker inte att Bautista har någon direkt fördel av underlaget egentligen. Blir intressant att se om det är något fel på Khachanov som folk snappat upp information om för annars är oddsen väldigt sneda där.

Problematiskt för Pella att möta Anderson. Han kommer inte vara överlägsen i spelet överhuvudtaget. han kommer ha enorma problem med att få bollen i spel i Andersons serve medan Anderson hela tiden kommer få bollen i spel i Pellas serve. En total mardröm spelstilsmässigt, och jag kan inte tänkas mig att det blir några problem för Anderson.

Fabbiano har verkligen förtjänat sin plats här i tredje omgången. Klart bättre än Tsitsipas och lika klart bättre än Karlovic, även om det blev två femsetare. Sliten nu? Jag tror inte det. Han känns otroligt vältränad och känns även väldigt energisnål. Det går liksom inte åt mycket energi för att hålla igång en sån där knatte på gräs. Dessutom, det här är hans livs största match, så han lär inte vika ner sig. Verdascos nivå har känts väldigt fladdrig senaste tiden och han vann mer på att Edmund föll ihop i förra omgången än på något annat. Verdasco har mer av en serve än Fabbiano, och det är nog det han får hoppas på att vinna på idag, för när bollen är i spel tror jag faktiskt att Fabbiano kommer vara lite bättre.

Medvedev-Goffin känns som dagens match. Riktigt bra nivå. Med en annan lottning skulle det absolut kunnat vara en åttondel eller kanske till och med kvartsfinal. Medv edev vann enkelt i Australian Open men då var inte Goffin i något vidare skick. Han är bättre nu. Gräs, det spelar nog ingen roll. Båda två behärskar gräs helt okej, men ingen av dem klarar att dra någon större nytta av underlaget. Lite upp till Goffin hur det går skulle jag säga. Med den inte sagt att han är bättre, utan att spelstilarna och den väntade matchbilden inbjuder till att det är han som avgör. Medvedev är mer tillbakalutad och tar mindre initiativ medan Goffin vill ligga på så Goffin kommer få attackera lite som han vill, och sen räcker det ”bara” att göra det bra nog. Vilket inte är sådär superenkelt mot Medvedev. Men trots Medvedevs kross i Australian Open, jag tror det här kommer passa Goffin rätt bra, så jag tror faktiskt han vinner.

Hurkacz. En sån där stor klump som klampar omkring och serverar och slår hårt. Det är inte riktigt så man slår Djokovic.

Humbert hör absolut inte hemma i tredje omgången på den här nivån. Det ska vara fri passage för Felix och lär inte bli varken spännande eller särskilt underhållande.

Khachanov-Bautista, Medvedev-Goffin och eventuellt Verdasco-Fabbiano, där har ni de matcher ni ska fokusera på idag.