Så gick fredagen

Blev en rätt lugn tennisfredag det där, bortsett då från matchen som nyss tog slut. Vilken jäkla fajt det var mellan Goffin och Medvedev alltså. Otroligt bra spel, otroligt hög nivå, och bara tråkigt egentligen att en av dem fick lämna redan nu. Som jag skrev i morse, med en annan lottning kunde båda utan tvekan ha gått till kvarten, och vi fick nu ikväll se att det nog var rätt nära sanningen. Som de spelade alltså. Sen kanske det ser lite bättre ut än det är när två spelare som spelar så pass flackt som de gör möter varandra. De fick båda spela precis som de vill, och då blir det ju lite lättare att spela bra. Men oavsett vilket, bra var det. Medvedev hade grepp i skilje, 4-1 hade han men det kändes verkligen som att vägen då fortfarande var lång, för sett över hela matchen hade Goffin varit bättre, och generellt fick inte Medvedev så mycket på sin serve så det fanns fortfarande möjligheter för Goffin, och han tog en av dem. Eller om det var domaren som löste det. Helt sjuk situation där faktiskt. Medvedev slog en serve mot mittlinjen som var 10, kanske 15, möjligen 20 centimeter ute. Det gick inte att missa att den var ute, så långt ute var den. Linjedomaren gjorde det han skulle och dömde ut den men huvuddomaren, han gick in och påstod att serven var inne. Fullkomligt hjärnsläpp. Goffin utmanade, hawkeye visade hur långt ute bollen var, Medvedev blev irriterad och slog dubbelfel. Det ska verkligen inte få hända det där. Sen är det svagt av Medvedev att låta det påverka honom, men man kan inte göra en sån där grej som huvuddomare. När alla ser att en boll är långt ute, då kan han liksom inte gå in och säga att den var inne. Det måste varit någon slags reflex som kopplade fel i huvudet på honom men nja, som sagt, det ska inte kunna hända. Set över hela matchen dock, Goffin otroligt rättvis vinnare. Han var riktigt, riktigt bra och när han får stå och pumpa på som han ofta fick mot Medvedev idag, då är han inte tokig alltså. När han väl får tid på sig och bollarna där han vill ha dem, då kan han emellanåt slå nästan så hårt han kan utan att missa.

Anderson utslagen i en match som var fruktansvärt konstig. Man väntade ju bara på att han skulle få en enda medgång och då vända ganska enkelt, men det kom ju aldrig någon medgång. Pella höll sin nivå otroligt stabilt över hela matchen, och Anderson fick ingen topp som gjorde att han fick med sig något break och då den där medgången. Det kändes som att alla tre set trillade över till Pella lite sådär lagom slumpartat och så hade han plötsligt bara vunnit. Snopet för Anderson, han måste undra vad det var som egentligen hände.

Djokovic förlorade set. Jag såg inte den matchen, jag tittade på Goffin vilket var ett bra beslut, men min kära poddkompis Sladjan var lite stressad där ett tag, så han kan inte ha imponerat direkt i de första två seten, Djokovic. Sen bröt han direkt i tredje och överlägset därifrån, men kanske inte sådär väldigt skrämmande att ha problem med Hurkacz. Ska dock sägas att det inte alls är ovanligt att det halvstrular lite för Djokovic tidigt i slams. Det har ofta hänt och han har ofta trots det vunnit till slut.

Det var ju något fel på Khachanov. Jag såg inte mycket, men det kändes tydligt från början att han var chanslös så lite halvt om halvt fri passage för Bautista där.

Starkt av Verdasco att slå Fabbiano så pass enkelt. Det trodde jag faktiskt inte men kanske att det brast för Fabbiano rent nivåmässigt till slut. han är liksom i grund och botten en challengerspelare och när man då är framme i tredje rundan på en Grand Slam, då är man på ganska djupt vatten.

Opelka hängde med nöd och näppe med i första set men sen var han helt chanslös. Hans serve är lite för rak och lättläst fortfarande. Raonic stod oftast exakt där serven skulle komma, motade tillbaka den, och sen tycker jag att han imponerade med sitt försvarsspel, Raonic. Han sprang ofta och väntade på att Opelka skulle missa och det funkade precis hur bra som helst.

Paire slog Vesely i fyra set. Kanske att det var lite jämnare än så men Vesely hade en klart sämre dag idag än i sina två första matcher. Paire hade ingen superdag heller. Det var ganska låg nivå på den matchen men det är väl lite så, en halvbra Paire är bättre än en halvbra Vesely. Han är en bättre spelare helt enkelt, så inget konstigt att han vann överhuvudtaget.

Sista matchen pågår, och kul nog, Humbert har knipit första set mot Felix. Möjligen inte helt rättvist, så jag tror verkligen fortfarande att Felix vinner. Han har strulat bort första set tidigare i turneringen, men givetvis mer öppet nu än det kändes inför matchen så hoppas vi får lite kvällsunderhållning.