Inför lördagen

Imorgon vila. Med andra ord, vi kan bränna alla krafter vi har på att titta på tennis just idag. Detta är vad vi har framför oss.

Det kommer nog gå lite fort för Johnson idag kan man tro. Nishikori är ju liksom en lite offensivare variant av De Minaur. Nästan lika snabb, nästan lika säker, men till skillnad mot De Minaur har Nishikori ett otroligt bra offensivt, drivande spel och det där veka slajsandet som Johnson ägnade sig åt mot De Minaur, det kommer liksom inte funka idag. Nishikori känns i vanlig ordning på senare tid inte särskilt imponerande, men Johnson är inte en spelare han ska förlora mot.

Mycket bra lottning för Querrey som med tanke på den nivå han hållit hittills inte ska kunna förlora mot Millman. Han är faktiskt en av de som imponerat absolut mest hittills i turneringen, Querrey och Millman, han kanske slog Federer i US Open men man kan väl lugnt säga att Federer skötte det mesta själv där. Millman är inte en spelare som kan höja sig och prestera på en annan nivå. Han har det han har, och det ska inte kunna räcka mot Querrey. Ganska jämnt i spelet, Querrey får massor på sin serve, Millman får ingenting på sin serve, och Querrey vinner enkelt.

Struffis får vara ganska nöjd med Isners frånfälle. Nu får han snudd på fri lejd till åttondelen. Jag tycker dock det är rättvist. Struff har förbättrat sig otroligt mycket under den här säsongen och nu när han börjat våga komma fram på nät också är han i stort sett en komplett spelare. Otroligt väl anpassad för gräs också. Jag tycker inte det är något konstigt med att han går till åttondelen i Wimbledon. Borde jag nämna Kukushkin? Nja, varför skulle man det. Han har inget med saken att göra. Han är idag med bara för att någon måste förlora varje match.

Sandgren fällde Simon, en av de stora skrällarna hittills för min del. Det har varit rätt skrälligt i Wimbledon såhär långt och det är därför matcherna idag är så pass ojämna. Det är det priset man får betala när det skräller. Det dröjer en eller två omgångar till innan de jämna, riktigt fina matcherna kommer. Eller så får man vänta ännu längre om skrällandet fortsätter. Faktiskt lite obehagligt för Fognini spelstilsmässigt. Sandgren är extremt tråkig att möta. Det händer liksom ingenting, han gör exakt samma sak hela tiden, och Fognini kommer nog bli uttråkad emellanåt. Därför tror jag att det kan bli obehagligt jämnt, och Sandgren har tidigare visat att han kan sticka fram nosen när möjlighet ges i stora turneringar. Fognini får se upp.

Kombinationen av att Berrettini numera är högre rankad än Schwartzman och dessutom är extremt bra på gräs, Svarre hade fram till den här sommaren knappt vunnit match på gräs. Det talar så klart för Berrettini och jag tycker att det mesta talar för honom i verkligheten också. Det blir jobbigt för Svarre att möta någon som servar så extremt mycket bättre än honom, men som inte är underlägsen honom när bollen är i spel. Berrettini kommer stå och dutta utan att missa precis som vanligt och Svarre måste ha en otroligt bra dag för att kunna hota idag. I normalfallet vinner Berrettini matchen.

Nadal-Tsonga, nu börjar det likna något. Dagens självklara huvudmatch. 8-4 Nadal i inbördes möten. Det är ju inte så bra med tanke på styrkeförhållandena mellan dem. Nadal har alltid varit helt överlägsen Tsonga, men ändå bara vunnit två tredjedelar av deras möten. Tsonga passar honom riktigt dåligt, vilket man även får stöd av om man kliver ut ur siffrornas värld och in i verkligheten. Tsonga kan lite som Kyrgios stå och bolla med Nadal utan att göra så mycket med bollen eller ta några risker. Han har den där förmågan att läsa spelet och kunna bolla tillbaka ganska enkelt vtills han hittar ett läge. Lite som Nadal inte vill ha det. Han vill att motståndaren ska bli mer och mer söndermasserad så han till slut kan sätta in stöten i duellerna, eller slippa göra det av att motståndaren helt enkelt blir tillbakapressad och till slut inte tål trycket. Ett möte på gräs, Tsonga vann i London 2011. På hardcourt är det 6-3 för Nadal. Det ska dock noteras att de inte mötts sen 2015, men jag vet inte, ingenting har väl egentligen ändrats. Nadal är fortfarande bland de två bästa i världen, Tsonga är som alltid lite bakom de bästa. Styrkeförhållandena är liknande mot hur de var när de möttes mellan 2007 och 2015. Vad tror vi idag då? Jag tror det kommer bli bökigt för Nadal idag också. Han hade svårt att komma åt Kyrgios serve, och även om Tsongas serve inte är fullt så bra, Tsonga är istället bättre på att följa upp sin serve så det kommer krävas riktigt bra prestationer om Nadal ska få till sina breaks idag. Sen tycker jag Nadal ser väldigt stabil ut och en stabil Nadal ska verkligen inte förlora mot Tsonga, men väldigt intressant match som jag tror faktiskt kan bli riktigt jämn. Jag har alltid sagt att Tsonga någon gång måste få en fullträff i Wimbledon med tanke på att han i teorin skulle kunna vara den bästa grässpelaren av dem alla. Han har det perfekta spelet för gräs. Nu tror jag kanske inte längre att han kan vinna Wimbledon, men han kanske kan stå för något fantastiskt ändå, som att skicka ut Nadal? Mycket intressant match i alla fall. Den kommer bli sjukt sevärd och det på ett lite mer mysigt sätt än vad Nadal-Kyrgios var.

Jag tror att Evans kommer krossa Sousa. Vi får se om men tes håller men jag tror att Evans är en av de 15 bästa grässpelarna i världen, fullt möjligt att han är en av de 1+ bästa. Skulle vara otroligt kul att se honom prova mot en av de bästa och om han skulle falla ifrån här skulle det vara en stor besvikelse. Kolla på hur han rör sig på gräset, och hur han aldrig tvekar att attackera så fort minsta lilla chans krävs. Federer har ju vunnit Wimbledon några gånger och sådär, men jag skulle säga att det inte är omöjligt att Evans är den i den här turneringen som klarar av att utnyttja gräset bäst för att ge sig själv fördelar. Sousa får vara otroligt nöjd med att ha slagit Cilic och tagit sig hit. Men Cilic var verkligen så dålig att det nästan var pinsamt. Sousa behövde inte göra något. Nu kommer han inte räcka till.

Federer-Pouille känns inte så spännande. Federer brukar väl använda honom som slagpåse på träning rätt ofta och något säger mig att han inte är livrädd för honom direkt. Bara för Federer att skruva upp tempot lite så kommer Pouille missiler flyga all världens väg. Första lilla, lilla testet för Federer kanske som haft en otroligt enkel lottning hittills men nja, inte mycket. Det ska gå väldigt behagligt.

Det var det om dagen. Nadal-Tsonga är den tveklösa huvudmatchen. Och jag tror faktiskt inte det blir någon skräll idag. Det skulle vara om Fognini går in i någon slags självdestruktivt sinnesstämning men de sju andra favoriterna, de vinner. Den riktigt försiktige kanske tar bort Nadal och Berrettini också m,en Nishikori, Querrey, Struff, Evans och Federer ger över 3 gånger pengarna här på Bethard. Bara att köra. Bra bonus den här veckan också, 100% upp till 1000 spänn. Bara att smacka på. Det är alltid bra att bli kund och spela på Bethard. Förutom att Bethard har överlägset bästa oddsen på tennis så ökar ni då möjligheten att vi får bara kvar med bloggen här, och det vill vi ju, eller hur?