Skrälligt och vi får betala under måndagen

Det där blev ju skrälligt, och tyvärr gör det att det nu blir lite färre åttondelar att se fram emot.

Djokovic-Humbert, det hade kunnat vara Felix.

Goffin-Verdasco, det hade kunnat vara Tsitsipas istället för Verdasco.

Raonic-Pella, det borde verkligen varit Raonic-Anderson.

Paire-Bautista, där är det inte mycket att anmärka på, men fortfarande en svag åttondel.

Querrey-Sandgren, Querrey får helt och hållet fri lejd. Svag del som Sandgren kom fram på men ändå helt sjukt att det blev han.

Nadal-Sousa, kanske inte spelar så stor roll, men Evans var värd platsen och hade bjudit på en bättre match än vad Sousa kommer göra.

Nishikori-Kukushkin, Kukushkin? Jag vet inte riktigt. Helt overkligt är framme här. Kunde varit Isner, Struff, Fritz eller Berdych. Men nu fick vi Kukushkin. Kul.

Och så till sist, jodå, vi får en åttondelsfinal som vi hade valt. Berrettini slingrade sig till slut igår och tog sig fram så han får möta Federer.

Det skrällde loss ordentligt igår, men det var i alla fall inte de stora spelarna som föll utan snarare bra spelare som imponerat men som vek ner sig när det blev sådär väldigt skarpt läge och de kunde ta sig fram till en nivå de tidigare inte varit på. Struff och Evans förlorade matcher där de var så vansinnigt mycket bättre att…ja, vet inte riktigt hur man ska förklara det. Evans hade break upp i varje set va? Ingen storservare precis kanske, men det där var ju helt sjukt. Struffen hade en sån fobi för breakbollar att man faktiskt tyckte synd om honom. Han var väl egentligen mer överlägsen i sin match än Evans, men han fick det inte ens till fem set. Då ska man nog inte vara så nöjd. Att Sandgren slog Fognini kanske man mer kan förstå att det kan bli så men att Fognini inte ens tar ett set i en sån match, anmärkningsvärt, minst sagt. Fick ett utbrott modell större, Fognini och det lär nog bli tal om avstängning. Om det inte är Kyrgios det gäller brukar folk faktiskt bli avstängda för sånt.

Det är spelledigt idag, det är kanske därför jag sitter och är så våldsamt negativ, oklart, men åttondelsfinalerna är redan en stor besvikelse. Jag sa det häromdagen och jag säger det igen, man får tycka det är hur kul man vill med skrällar tidigt i turneringar, men man får betala dyrt för det när det gäller underhållningen längre fram. För nu får vi ingen fantastisk åttondelsdag imorgon. Nu får vi matcher som på de flesta håll känns fullkomligt stängda. Vi får vänta till kvartsfinalerna för att de riktigt stora matcherna ska komma.

Hur blir kvartarna då?

Djokovic-Goffin

Raonic-Bautista(Paire)

Nadal-Querrey

Federer-Nishikori

Sjukt nog, men det känns som fyra rätt troliga favoritsegrar där också va? Det kanske helt enkelt är så att vi får vänta till de tre sista matcherna i den här turneringen innan det hettar till på riktigt allvar. Nu trodde jag ju visserligen inte på några skrällar igår heller, men som sagt, det gällde spelare som man inte kan lita riktigt på när det gäller den den här nivån. När vi börjar snacka Djokovic, Nadal och Federer, då krävs det liksom lite mer för att skrällarna ska komma.

Det är i alla fall det positiva. Vägen fram till uppgörelsen kanske inte blir vad man hade hoppats på den här gången. Det kanske blivit lite för enkelt för dem, men den där uppgörelsen, den kan ju faktiskt bli helt sjuk när vi närmar oss nästa helg. Nadal-Federer närmar sig med stormsteg. Och vinnaren av dem mot Djokovic. Får vi bara de där matcherna, jag lovar, då slutar jag grina över att vi blivit av med några bra matcher innan. Då är allt förlåtet.