Inför måndagens åttondelar

Så, blir det någon skräll? Jag tror ju inte det, men det trodde jag å andra sidan inte i lördags heller, och då smattrade det skrällar till höger och vänster.

Jag kan säga det igen så har vi gjort det. Jag tycker det är skit med alla åttondelar på en dag, men det hade ju funkat, om man presterat ett spelprogram så man kunde se de flesta av dem. Åttondelarna över två dagar, en halva på varje dag, hade emellertid varit att föredra, precis som man haft det under turneringen så långt. Jag ser inte riktigt varför man skulle skulle med det redan nu. Det värsta dock, men lägger de flesta av matcherna samtidigt istället för att sprida ut dem. Just i Wimbledon, som har som sitt sista problem att få in publik, borde man faktiskt inte behöva göra såhär men man gör det ändå och ja, dumt, mycket dumt.

13:30 Bautista-Paire 1,24-4,70 Bethard

Det låter nog lite osannolikt, men det här är den näst mest öppna åttondelsfinalen i Wimbledon om man ska tro oddsen. Det är inga jämna kraftmätningar vi har att vänta oss om det ska gå som man kan förvänta sig. 6-0 Bautista i inbördes och det mina vänner, det är det inget konstigt med alls. Otroligt otrevligt för Paire det här. Bautista är sjukt stabil och har inga toppar eller dalar i matcherna, inte så bra för Paire eftersom han har det oavsett vem han möter. Bautista spelar väldigt flackt vilket gör att det går fort, inte bra för Paire. Sen är Bautista både säkrare och har en bättre offensiv, inte bra för Paire. Nej, det luktar mardröm lång väg för Paire det här och jag tror inte på någon skräll.

13:30 Goffin-Verdasco 1,35-3,65 Bethard

Och här har vi den mest öppna matchen, där Verdasco som synes ges drygt 25 procents chans att vinna. Kommer skrällen här då? Jag tror det inte. Verdasco har visserligen imponerat, och ser man till hur de presterat det senaste året är de inte alls ojämna. Verdasco ska egentlign vara den som gynnas lite av gräset med tanke på hur svårt Goffin haft på underlaget tidigare, men nepp, jag tror inte skrällen kommer. Varför? För att Goffin var så vansinnigt bra mot Medvedev. Det var turneringens i min mening klart bästa match hittills. Rent nivåmässigt hade det nog varit rimligt om båda dessa spelat kvartsfinal i den här turneringen, så bra var de. Goffin kommer driva på spelet på samma sätt mot Verdasco och jag kan verkligen inte tänka mig att Verdasco ska kunna hålla säkerheten i det tempot. Så bra som Goffin sett ut, först när han slog Berrettini och gick till final i Halle men ännu mer när han slog Medvedev i fredags, Goffin är bara för bra för Verdasco.

13:30 Querrey-Sandgren 1,21-5,25 Bethard

Inte så många som kommer se den här matchen kanske. Goffin-Verdasco är det självklara valet av matcherna som startar 13:30 och väljer man inte den tar man Bautista-Paire. Det enda som talar för Sandgren här är att han tidigare haft en fantastisk förmåga att gå både ett och två snäpp längre än man borde kunnat klara när lottningar väl öppnat sig för honom. Nu har lottningen öppnat upp sig något alldeles vansinnigt för honom, och att ”bara” behöva passera Querrey för att nå kvartsfinal i en Grand Slam-turnering, det kunde vara värre. Men det ska inte hända, och jag har svårt att tänka mig att det händer. Querrey är en av de spelare som imponerat absolut mest på mig hittills, och det känns väl rätt problematiskt för Sandgren det här. Han är antagligen inte ens bättre än Querrey när bollen är i spel på det här underlaget. Querrey har en bomb till serve, Sandgren har det inte, och det måste hända något konstigt för att Querrey inte ska vinna och nå kvarten.

14:00 Nadal-Sousa 1,04-17,75 Bethard

Här är en sån match där man som spelbolag skulle kunna hitta på något lite roligt. Att ge några hundra gånger pengarna på att Sousa vinner matchen på ett annat sätt än att Nadal ger upp med skada. För helt ärligt, om de spelade mot varandra 100, 500, 1000? Hur många gånger tror ni det skulle krävas för att Sousa skulle vinna om vinsten inte kom från en skada på Nadal? Jag nöjer mig med att svara väldigt, väldigt många. Ska man slå Nadal på något underlag, det kvittar vilket, så måste man göra det genom att ha ett vapen. Att ta matchbilden ifrån honom och sen också i allmänhet göra sitt livs eller en enormt bra match. Om man inte heter Djokovic kanske, men det gör ju inte Sousa. Sousa har inget vapen. Han har en förmåga att kämpa och bolla tillbaka och det här kommer till 100% vara som att skjuta på sittande fågel för Nadal. Han kan inte förlora, om han inte skadar sig.

15:00 Nishikori-Kukushkin 1,13-7,25 Bethard

Kukushkin i åttondelen, lite pinsamt är det. Men väldigt bra segrar, på papperet i alla fall. Isner på gräs och en formstark och mycket förbättrad Struff. Det får han vara högst nöjd med, Kukushkin, men han är inte en spelare som ska kunna finnas med här. Han är i grunden alldeles för dålig. Det som ändå talar lite för Kukushkin här är att han kommer få spela exakt det spel han vill spela. Kukushkin kan inte sätta egen fart på bollen. Han kan bara inte, särskilt inte från backhandssidan. Men mot Nishikori behöver han inte göra det någon gång i stort sett utan han kommer få chansen att stå och försöka kontra i Nishikoris tempo. Han ska vara på tok för dålig, Kukushkin, men lite varning för att han faktiskt kommer göra en riktigt bra match här med tanke på den väntade matchbilden.

15:30 Raonic-Pella 1,18-5,75 Bethard

Jag kunde inte föreställa mig att Pella skulle fälla Anderson men han gjorde det. Nu Raonic, och inte helt olikt ändå va? Eller jo, de spelar faktiskt rätt olika. Anderson är en ren robot när bollen väl kommer i spel medan Raonic egentligen varierar offensiv och defensiv en del, men två servekanoner, det har de åtminstone gemensamt. Pella var med all önskvärd tydlighet duktig på att hålla igång bollen tillräckligt bra i egen serve när han mötte Anderson och egentligen tycker jag det borde passa honom bättre att möta Raonic än Anderson men någonstans så, Pella ska verkligen inte vara bra nog på gräs för att slå såna här spelare och man kan väl känna lite att blixten inte slår ner två gånger på samma ställe. Men om jag skulle välja en match där det faktiskt kan skrälla den här dagen så hade jag nog plockat ut den här ganska tidigt ändå. Pella är extremt fysiskt stark. Raonic har en kropp gjord av glas. Pella jobbar sjukt hårt och om han kan få det till att bli en lång match kanske han kan nöta ner Raonic fysiskt.

17:00 Djokovic-Humbert 1,01-33,25 Bethard

Det här är ju bara larvigt. Jag tänker inte ens skriva om matchen. Det är löjligt. Humbert ska inte spela åttondelsfinal i en Grand Slam-turnering och Djokovic ska egentligen inte behöva möta honom. Nu skriver jag om matchen i alla fall, och jodå, Humbert har ett spel som passar ganska bra för att stå och hel- eller halvchansa på det mesta. Har han sitt livs dag gånger två kanske han kan ta ett set men nej, som sagt, det här är lite löjligt. Det går inte att vara laddad för en tennismatch där det inte på något sätt är spelare på samma nivå som möts.

17:30 Federer-Berrettini 1,12-7,75 Bethard

Och så avslutar vi med matchen som nog flest ser fram emot. Jag också, men jag tror faktiskt inte det blir så bra som många andra kanske gör. Jag tror inte att det här kommer passa Berrettini särsilt bra och om jag ska vara helt ärlig, han är topp-20 nu och det är fantastiskt, men är han inte mer av en spelare som kan vara sjukt effektiv mot jämbördigt och lite svagare motstånd, men när han möter någon av toppspelarna, vad ska han hitta på egentligen? Jag är tveksam. Han har sin fina serve, Berrettini, men den är inte svårläst på det sättet att Federer inte kommer få sitt racket på bollen, och när Federer blockerar in returerna, vad ska Berrettini göra sen då? Han har inte det där fantastiska attackslaget utan sen börjar han säkerhetsbolla och då kommer Federer precis hela tiden få chansen att attackera. Med de förutsättningarna vinner Federer till slut, även om han är lite osäker. Jag kanske är för styv i korken här, men jag tror faktiskt inte att Berrettini kommer räcka till överhuvudtaget.

Så blir det. Eller inte alls. Men vilken tennismåndag, mina vänner. Hoppas ni har semester vid det här laget, för det här vill man ju verkligen inte vara utan.