Inför Bautista-Pella

14:00 Bautista-Pella 1,21-5,10 Bethard

Rätt kul egentligen. Eller ja, kul och kul. Deppigt kanske att världstennisen blivit en gubbklubb. Eller nej, jag tycker faktiskt det är skitbra. Det är svårare att ha respekt för idrotter där det är små snorungar som fajtas om att vara bäst i världen. I tennis är det vuxna som gör upp. För visst tycker man att killar som Goffin och Pella fortfarande är rätt unga? De fyller 30 nästa år men är de två yngsta i kvartsfinalerna i Wimbledon. Pella och Goffin är 29, Nishikori också 29 men fyller 30 i år, Bautista är 31, Djokovic och Querrey är 32, Nadal 33, och Federer 38. Den där typen av matematik har aldrig riktigt intresserat mig men vad blir det, snittet ligger runt 33 eller nåt åt det hållet va? Och det är ju faktiskt sanningen numera, det är ingen enskild händelse. Sen om det beror på att vi haft en extremt stark generation som håller sig kvar eller om det kommer fortsätta, det får vi väl se, men just nu är det så att spelarna inte längre har sin korta topp mellan 26 och 30 någonting som det varit förut. Nu håller de och är på topp långt efter de fyllt 30.

Det dröjde ett tag innan jag började skriva om själva matchen, och det kan väl kanske ha att göra med att helt ärligt, ingen kommer titta på den här matchen, och den känns väl måttligt intressant. Men det är en kvartsfinal i Wimbledon. Det är båda spelarnas största match någonsin och då är de alltså inte purunga någon av dem, så klart det är kul och spännande, det är bara det att man tyvärr lägger matcher samtidigt i såna här turneringar, och den här startar samtidigt som Djokovic-Goffin som är den som alla kommer titta på.

Väldigt nära varandra i ranking numera. Pella har inte fått sin ranking gratis, men jag kan inte säga annat än att jag tycker att Bautista är klart bättre. Nu en helt annan spelartyp än de Pella skrällt mot hittills i turneringen, och jag tror verkligen att han kommer bli avslöjad, att han helt enkelt inte kommer räcka till i bollandet. Samtidigt ska man säga också att Pella slagit ut två spelare som anses bättre än Bautista på sin väg fram hit, så han lär knappast vara rädd för motståndet. Ingen av dem har någon större serve, båda returnerar bra. Det blir ett förhållandevis rent bollande där Bautistas offensiv är totalt överlägsen och fullt tillräckligt giftig för att komma igenom Pella.

Jag blir förvånad om Pella skräller, men han har ju inte gjort annat än att skrälla hittills, så man ska vara försiktig med att räkna bort honom.