Inför Djokovic-Goffin

14:00 Djokovic-Goffin 1,06-13,50 Bethard

Goffin har 1-0 på den senaste matchen mot Djokovic. Det är väl det som talar för honom. Han vann senast, Monaco 2017. Var Djokovic i en avgrundssvacka då kanske? Sommaren 2017…det låter så.

Märkligt att Djokovic bara är tre år äldre än Goffin förresten.

Monte Carlo-bor. Undrar om de sitter på kasinot och röker tillsammans på kvällarna.

Jag försöker slingra mig här genom att prata om oväsentligheter. Jag har nämligen inte bestämt mig hur jag ska attackera matchen ännu riktigt. Plus att jag samtidigt som jag skriver detta försöker förklara för en liten småfolkare iklädd fotbollströja att det krävs ett visst tålamod för att lösa ett digitalt memory på åtta bitar.

Men okej, såhär. Egentligen ska Goffin ha chansen, men märkligt nog har han det inte.

Serve och retur spelar ganska liten roll. Ingen av dem servar bra nog för att det ska spela någon stor roll med tanke på att den andra har bra returer. Så det blir ett rent bollande, där Goffin på ett snabbt underlag i min värld borde kunna stå upp, men han gör det ändå ganska sällan när han möter någon av de bästa.

Problemet för Goffin i det här fallet är väl kanske att hans attackslag inte är riktigt tillräckligt giftiga för att komma igenom Djokovic. Han riskerar att hamna i ett läge där han står och halvchansar samtidigt som Djokovic inte har nåt problem att försvara sig. Medan Djokovic har en lite annan förmåga att växla tempo, och Goffins försvar är inte alls lika starkt som Djokovic, så när Djokovic väl får sina lägen kommer han inte ha några problem att slå igenom Goffin.

Om Goffin ska ha chansen tror jag att nyckeln är att han är lagom aggressiv, håller lagom tempo. Jag tror inte han kan vinna matchen genom att på något sätt försöka nöta sig igenom Djokovic utan jag tror snarare att han behöver hålla sig lite kall och få till ett bollande i lagom tempo där Djokovic antingen tappar tålamodet eller bli lite osäker.

Vi får se hur det blir, men jag tycker som sagt det är det som Goffin ska försöka med för om det blir som man kan förvänta sig, att han står och försöker ösa på med sitt vanliga offensiva spel, då vinner han inte. Han vinner inte mot Djokovic i något slags normalfall. Ska man slå någon av de bästa måste man gå utanför det normala och i det här fallet tycker jag att Goffin ska gå åt det mindre aggressiva hållet snarare än att försöka chansa och spela mer aggressivt som annars kanske är det vanligaste sättet.