Nadal nu före Federer

Det här trodde jag faktiskt inte skulle hända men nu har det hänt. Nadal anses nu vara andrahandsfavorit till att vinna Wimbledon, precis framför Federer.

Har verkligen Pella en chans på 81 att vinna Wimbledon? Jag kan ju säga att jag hade lite hellre kört ner tassen i en tombola med 81 bollar och försökt hitta den det Pella på än att sitta och hoppas att han ska vinna Wimbledon.

Eller? Det må låta så osannolikt som något kan bli, men man ska ju ha ett öga på lottningen. Jag menar, tänk om Djokovic blir magsjuk inatt. Då går Goffin till semi, och då är det Bautista och Goffin som Pella ska slå för att gå till final. Nja, det händer ju inte. Jag tar nog tombolan ändå.

Varför pratar vi om Pella egentligen?

Man ska inte spela någon skräll, och ska man göra det ska man inte ta Pella. Då ska man nog ta Bautista som trots allt är en väldigt trolig semifinalist, och då kan det ju vara lite mysigt att sitta med 41 gånger pengarna. Kom ihåg att han slagit Djokovic i år också.

Så Nadal kommer vara favorit mot Federer i semin? De här oddsen talar för det då de är precis lika stora favoriter i sin kvartsfinal imorgon. Har han sett så bra ut alltså, Nadal? Han har sett riktigt bra ut, och det är en del tjat om att gräset är långsammare än någonsin i år. Säg det år de senaste åren då man inte hört folk säga det. Helt sjukt faktiskt. Kan det verkligen bara så att grässtråna blir strävare och strävare för varje år? Jag är väl lite försiktigt tveksam. Däremot så hittar man bättre och bättre sätt att ta hand om banorna så de blir mindre slitna och mindre slitna och då blir det mindre lönsamt att gå på nät. Felstudsar och liknande är utmärkt för nätspel då man väl kan förklara det så enkelt att om bollen studsar dåligt, då är det ju rätt smart att ta den innan den studsar. Jag skulle nog snarare säga att gräset blir mer och mer spelbart precis som de andra underlagen men som vissa föreslagit under den här turneringen att det skulle vara lika långsamt som grus, då ska man kanske gå och ta ett bad modell svalare. Däremot finns det nog faktiskt hardcourtbanor på challengertouren som är lika snabba eller till och med snabbare, men såna banor får man inte använda sig av på atp-touren så jodå, gräset är fortfarande det snabbaste underlaget vi har.

Det ar ett jävla tjat här. Jag skulle bara slå fast att Nadal nu är andrahandsfavorit. Jag tror dock det kommer ändras. När det väl är skarpt läge efter kvartarna imorgon kommer Federer vara favorit mot Nadal i deras match och då också vara andrahandsfavorit så ska man spela något idag, då är det nog Federer.

Djokovic odds kan se löjligt lågt ut, men frågan är om det verkligen är så. Kommer Djokovic stå i över 1,50 i finalen, oavsett motstånd? Jag tror inte det, och då han i min mening i stort sett inte kan förlora innan finalen, 1,66 kanske är okej ändå.