Inför Nadal-Querrey

16:30 Nadal-Querrey 1,14-7,00 Bethard

Folk har spelat lite på skrällarna under natten. Jag vet inte om Nadal och Federer skymtats ute i Londonnatten men deras odds har stigit, och skrällarnas odds sjunkit, under natten. Exakt samma odds för övrigt på Nadal och Federer idag. Enligt oddsen en på sju att de förlorar.

Querrey har slagit Nadal. Senast till och med. För en vanlig spelare hade det nog betytt rätt mycket. För Querrey, nja, jag vet inte om det spelar så stor roll. För hans del är det nog inte så stor skillnad om han spelar mot ett barn i en liten tennishall någonstans i Las Vegas eller om han står på centercourten i Wimbledon och möter Nadal. Han går ut och spelar lite bara och ser hur det går. Ett ganska ovanligt sätt att vara när det gäller toppidrott. I de flesta fall är det negativt. Om man är mycket bättre än någon kan det exempelvis vara bra om man förklarar det för motståndaren med sitt kroppsspråk. Men i en sån här match tror jag det är bra för Querrey faktiskt. Att han liksom inte blir rädd av situationen och gör något annorlunda. Han kommer kunna spela sitt spel precis som vanligt och det är nog trots allt det bästa han har att komma med. Räcker troligen inte, men det är positivt för honom, att man vet att han inte kommer påverkas negativt av den stora situationen.

Vad tror vi då?

Jag får ju säga att jag tror att Nadal kommer vara alldeles för bra i spelet, men det känns ju ganska mycket som en öppen dörr att sparka in. Det betyder något, inte bara att Querrey vann senast utan att han också hängt med Nadal klart bättre än man kunnat förvänta sig i förlustmatchen. Han blir inte skrämd utan gör bara det kan ska. Sen handlar det så klart om hur mycket serven biter också. Nadal hade stora problem med att få bollen i spel mot Kyrgios. Querreys serve håller inte riktigt samma nivå som Kyrgios men inte långt därifrån och om Nadal inte får bollen i spel lite oftare idag, då blir det svettigt för honom.

Men utgångsbudet givet, tar Querrey ett set är det bra, ungefär.