Lagomt motstånd för Federer och Nadal

Blev det inte väldigt lagom det där? Federer hann bli lite orolig, men fick sen bevis på att han trots allt hade full kontroll över allting. Otrolig svängning där egentligen. Ser man till enbart det spelmässiga så var Nishikori faktiskt ganska mycket bättre i första set, men att säga att det någon gång kändes som att han hade kontroll på matchen, det vore att ta i från tårna. Det kändes som att det liksom inte kunde fortsätta sådär, jag vet inte varför, det bara kändes. Federer skulle förr eller ta sig ur det där attackerandet och det gjorde han. På typ en sekund. Så fort andra set startade vände Federer på precis allt. Under hela första set hade det hela tiden var Nishikori som legat på och styrt spelet. Från första poäng i andra set var det plötsligt Federer som låg på, attackerade, och styrde spelet. Jag vet inte om jag sett en så stor förändring så på en sekund förut. Det var liksom som natt och dag. Allt ändrades, från att matchen spelats på ett sätt spelades den plötsligt på ett helt annat sätt och det helt utan att något hänt. Det hade bara varit ett kortare avbrott mellan två set. Kanske blev Nishikori lite bekväm och slutade ligga på gränsen. Kanske bestämde sig Federer att kliva på och börja styra till varje pris. Antagligen lite av båda. Snabbt svängde det i alla fall och även om Nishikori hängde med lite emellanåt efter det, det var aldrig aktuellt att matchen skulle få något annat utfall än Federer som vinnare.

Querrey var faktiskt riktigt, riktigt bra idag också. Det räckte ingenstans, men det hade kunnat räcka någonstans. Nadal var lite för bra på några av de viktigaste poängen i de första seten, annars hade Querrey kunnat få med sig något. Vilken träff han hade i den här turneringen alltså. Otroligt bra spel. Nu var Nadal för bra, det går liksom aldrig att komma runt att Nadal är så mycket bättre och när Querreys serve trots allt är så pass rak och enkel om än hård, när Nadal bara spelar någorlunda bra går det inte. Han är för mycket bättre när bollen är i spel och även om Querrey står och halvchansar som han ofta gjorde idag, det biter inte riktigt. Det finns ingen väg runt att han är så mycket sämre. Nadal måste vara lite sämre än han var idag för att Querrey ska kunna slå honom.

Helt perfekt för båda två skulle jag säga. Det blev rejäl matcher, Federer var lite illa ute men fick ett bevis på att han kan hantera en sån situation. Nadal spelade bra och behövde inte göra av med onödig energi på en lång match. Det känns som att båda två fick precis den match de kunde önska sig.

Nu möts de. På fredag. Vad tror ni, ska vi prata lite om det imorgon kanske? Jag tror nog det ja.