Tidernas tydligaste fix

Det här hände igår morse, men det hände ju lite annat i tennisens värld igår så att säga, så jag la den på vänt. Men värd väntan är den.

Kolla på det här. Kolla på Brancaccio. Bilden är dimmig, så jag ska inte säga helt 100% att det är Brancaccio och inte Rondoni, men det spelar ingen roll, de är nog allt båda införstådda med vad som skulle hända, det var bara det att det var Brancaccio som tvingades till detta panikbeslut.

Har ni väldigt dåligt tålamod, spola fram en minut och se bollen vid 40-lika, avgörande poäng om vem som vinner gemet i dubbel.

Det är setboll och breakboll samtidigt. Brancaccio(?) missar förstaserven med flit innan han slår en lam andraserve, som nog kommer in mot kroppen på Kolar som bestämt sig för att gå runt redan innan på ett sätt som Brancaccio inte hade tänkt sig. Kolar blir stressad, slår ut bollen med en dryg meter, uppskattningsvis, men innan bollen hinner studsa väljer Brancaccio att ta bollen på volley bakom baslinjen. Ni både såg och hörde rätt. Han tog alltså bollen på volley, bakom baslinjen.

Vad händer härnäst då?

Jo, domaren ger Brancaccio/Rondoni poängen. Helt felaktigt så klart. Bollen är inte ute förrän den studsat. Han ger setet till italienarna, 6-3. Vervoort ställer sig upp och protesterar och berättar för domarna att det var han och Kolar som vann poängen, men domaren står på något obegripligt sätt på sig och meddelar att bollen redan var ute, och att det därmed inte spelar någon roll att Brancaccio tog den. Därefter är min uppfattning att italienarna kliver in och hjälper Vervoort i protesterna och menar på att bollen åtminstone måste spelas om. Något som senare också sker efter att överdomaren varit inne på banan och gjort klart reglerna för domaren. Den gången lyckades italienarna förlora bollen på ett lite säkrare sätt och sen var allt löst.

Vad var det verkligen som hände då?

Jo, matchen var uppgjord.

Kolar/Vervoort stod inför matchen i omkring 1,50 gånger pengarna vilket var ett korrekt odds. När Brancaccio/Rondoni ledde första set med 5-2 stod Kolar/Vervoort i omkring 1,40. De stod alltså i lägre odds än inför matchen, och då hade de så långt blivit krossade, både spelmässigt och siffermässigt. När den här situationen var utredd stod Kolar/Vervoort i ungefär 1,10 gånger pengarna. Det korrekta oddset då var 1,70 någonting, kanske lite högre. När man såg den här situationen var det liksom inte så många som tvivlar längre och oddsen blev därefter.

Bethard hade inte odds på den här matchen, som tur är, men andra spelbolag hade det och ja, det här är ju lite sorgligt att se på något vis. Oddsrörelserna plus Brancaccios beteende borde vara en väldigt säker kombination för att stänga av italienarna under en lång tid framöver. Vi får se om så sker. Det borde göra det i alla fall, för sånt här är inte så jättebra för tennisen, särskilt inte när det sköts såhär extremt klumpigt så det bara blir pajaseri av det. Att i ren panik hindra motståndarna från att vinna en poäng genom att ta den innan den studsar utanför banans gräns, det känns ju lite som att en fotbollsspelare skulle ta bollen på egen planhalva och springa och göra mål på egen målvakt, precis så tydligt är det.