Klart bättre men inte mer

Hur är det, 3-1 i set, ganska mycket bättre än sin motståndare, i en semifinal i Wimbledon. Det är väl inte så jätteofta man kräver mer än så av en spelare. Jag krävde nog faktiskt inte mer av Djokovic idag heller, men det känns som att många andra nog gjorde det.

Dålig dag?

Det skulle jag nog inte säga. Jag skulle snarare säga att det är någonting med Bautista som bara passar Djokovic så fruktansvärt dåligt. De grejer jag nämnde inför matchen så klart, men det måste också vara något mer. Han trivs bara inte, och kolla på hur många returer han missade idag exempelvis, Djokovic. Bautista har ingen bra serve. Det är hans svaghet. Men Djokovic missar knappt sådär många returer när han möter en av de bättre servarna. Det är någonting. Någonting som gör att Djokovic inte spelar bra mot Bautista.

Nu låter det som att han hade nån slags usel dag och var hotad, Djokovic. Han förlorade ett set som var helt jämnt, sen vann han 6-2 6-3 6-2 i de andra. Det var liksom inte strid in på mållinjen direkt. Men såg man honom mot Goffin häromdagen, då har man med rätta sjukt höga krav på honom och idag var han mycket sämre än då, det måste poängteras.

Kanske lite oroväckande om det blir Federer på söndag. Mot Federer spelar han inte automatiskt sin absolut bästa tennis som han alltid gör mot Nadal. Så om han kan vara såhär pass mänsklig mot Bautista, då kan han kanske vara det mot Federer också.

Men nåja, det här var ju mest bara för att jag skulle ha något att skriva om. Djokovic lugnt och fint i final. Nu börjar dagens riktiga match.