Kvartsfinaldags i Båstad

Ja, matcherna är i alla fall jämna. Vi säger så.

Inte så vanligt att oddsen är nästan helt jämna i samtliga fyra kvartsfinaler i en turnering. Vet knappt om jag sett något liknande faktiskt. Det är väl kul på sitt sätt, men det är förstås också ett exempel på att nivå är riktigt risig. När det inte finns någon spelare som är bättre än de andra, då är det ofta inte särskilt bra.

Vi börjar med Chardy-Jarry som borde bli en servematch. Eller kanske inte egentligen, båda två har serve och retur som sina styrkor. Båda två har också en riktigt bra forehand, men en klart sämre backhand. Båda två väldigt offensiva. Samma kroppsbyggnad. Ungefär lika bra. Det är faktiskt nästan löjligt hur lika de är, även om det skiljer en del i övrigt. Skiljer mycket i ålder, Chardy från Frankrike, Jarry från Chile, osv. Vad ska avgöra då? Jag vet inte varför riktigt, men någonstans tycker jag ju kanske att Chardy är den lite bättre och det är utan tvekan han som slagit de bättre spelarna på vägen fram hit. Jag tror Chardy, men mest intressant för er kanske, kolla på hur lika de är i sina styrkor och svagheter.

Sousa firar tredagarsjubileum idag. Tredagarsjubileum som extremt underskattad på oddsen. Först helt overkligt hur han kunde stå i nästan 1,70 mot Kovalik, som han är så mycket bättre än att det nästan är larvigt åt det. Sen nästan 1,70 mot Ymer igår och att säga att han är bättre än Ymer, det behövs det kanske inget geni för. Och idag då, Delbonis, som är en sämre spelare än Sousa, men ändå är Delbonis storfavorit. Lite förståeligt kanske. Delbonis imponerade rejält mot Cuevas och har praktform, han var överlägsen i en challenger förra veckan. Men samtidigt, Sousa har också jättefin form, han är bättre än Sousa, väldigt märkligt. Blir intressant att de hur de står sig mot varandra.

Tur för arrangörerna att Gasquet till slut slog Novak så det finns något slags känt namn kvar idag. Annars hade det blivit direkt löjligt. Undrar om inte samtliga spelare som är i kvarten har spelat minst en challenger i år förresten. Lite osäker på några av dem men det är liksom spelare som kämpar för att få vara med på atp-touren det här. Nivån är otroligt låg. Gasquet är en skugga, som bäst, av sitt tidigare jag numera och jag tror han får det svårt mot Londeros tråkiga nötande. Tyvärr. Det känns ju som att det enda som skulle kunna rädda den här turneringen vore mot Gasquet hittade något slags spel och vann som en start på en återkomst till att hålla en vettig nivå igen.

Och så avslutar vi med spanjorerna…….ursäkta, jag nickade till lite. Carballes Baena och Ramos ska stå och bolla i några timmar och det kommer bli oerhört enformigt. De har en samlad utstrålning på samma nivå som en apelsin någonting och jag blir imponerat om det är över 100 personer som stannar kvar för att se den matchen. Om man ska spela något idag tycker jag man ska spela Carballes Baena i alla fall. Han har faktiskt blivit mycket bättre senaste månaderna. Han servar klart bättre och det gör honom till en mycket farligare spelare. Jag tror han kan bli topp-50 i år eller åtminstone nästa år.