Inför Gstaad

Gstaad, en lite trevlig turnering där det ofta brukar spelas bättre tennis än man förväntar sig. Vi får se om det kan bli så i år också.

Om man jämför med Båstad är ju det här faktiskt inte så mycket bättre. Man har en topp på ett annat sätt i Bautista, men i övrigt så, samma skit lite grann skulle jag säga. Nivån låg med andra ord. De bra spelarna har i väldigt stor utsträckning valt 500-turneringen i Hamburg.

När jag tittar igenom lottningen, så, Verdasco och Sousa var inte så bra i Båstad, startfältet är inte superstarkt rent breddmässigt, snarare tvärtom, och även om det finns bra och formstarka spelare som Lajovic som vann i Umag, det här ska ju vara upplagt för Bautista alltså. Jag tror att han vinner.

Noterbart med den här turneringen att det är lite hög höjd. 1000 meter över havet någonting. Inte extremt, men bollen flyger lite snabbare än vanligt och som ni vet klarar vissa det bättre än andra.

Jag hade verkligen tagit Bautista. Enda alternativet är Lajovic men nej, jag tycker Bautista känns som en mycket trolig vinnare.