Torftigt i Montreal

Nästa mastersturnering är Kanada, den som spelas i Toronto och Montreal vartannat år. I år är det Montreal och som vanligt, det blir en av de svagare mastersturneringarna för året. Antagligen den allra svagaste. Märkligt det här faktiskt, att det är så att någon eller några av de stora så ofta skiter i den här turneringen, något som också till viss del gäller Monte Carlo. Det heter att de spelar som är kvalificerade för mastersturneringarna ska spela dem men just Monte Carlo och Kanada är till viss del undantagna från detta. Spelar förstås ingen större roll, man kan alltid fejka skada så man behöver givetvis inte spela om man inte vill, men jag tycker inte det är bra det här, att det mer och mer blir så att även mastersturneringarna blir så att de bästa spelarna spelar när de har lust, typ. Vi behöver mer av de bästa spelarna, inte mindre av de bästa spelarna.

Federer spelar inte. Han har för övrigt något undantag kring sig för att han spelat så många turneringar att han inte ens behöver ange någon anledning för att inte delta. Men det är väl någonstans lite bra att han spelar mindre tycker jag, så varför inte.

Djokovic kommer inte. Han vill vila. Det kommer väl sluta med att han bara spelar Grand Slam-turneringarna till slut kanske. Mycket spelar han i alla fall inte nu för tiden.

Del Potro spelar givetvis inte. Lite lustigt att han först igår meddelade att han inte spelar Montreal och Cincinnati. Han kommer inte spela mer i år och kanske aldrig spela igen. Men ändå hade han inte lämnat återbud. Det är svårt att spela tennis med någon slags stor ställning runt benet som han haft sen sin operation.

I övrigt verkar det som att de flesta ska dyka upp, men av de allra största blir det alltså bara Nadal nästa gång det är dags för en stor turnering om ett par veckor. Lite tråkigt, tycker jag.

Men finns det hopp om Murray till US Open? Kanske. Han ska spela dubbel med brorsan i Washington nästa vecka vilket betyder att han alltså åker över för att spela i Nordamerika de närmaste månaderna. Han borde börja bli lite sugen lagom till US Open, eller vad tror ni?