Kyrgios bara kör

Han kanske är ett geni trots allt, Kyrgios. Om man nu inte kan bli en av de bästa spelarna. Han kan inte det. Tiden när han skulle ha utvecklats har runnit ifrån honom och det är nog också lite för stökigt i huvudet på honom för att det ens skulle vara möjligt. Varför då inte åtminstone få folk att bry sig om en som om man vore en toppspelare?

Jag måste säga att jag tyckte det här var rätt kul. Patetiskt så klart. I vanligt ordning är han ungefär på en 10-årings nivå när det gäller sina hyss. Eller jag vet inte, när man är 10 år kanske man redan lärt sig att saker inte försvinner om men stryker ett streck över dem. Men ändå, lite kul är det och framför allt tycker jag det är helt rätt att han löper hela linan ut. Han blir inte feg, han viker inte ner sig, han tröttnar inte när de han försöker bråka med inte orkar bråka tillbaka med honom. Han kör sitt race och det talar för att det kan bli riktigt underhållande framöver.

Precis som på banan kommer han garanterat krypa närmare och närmare den gräns som atp och kanske i synnerhet itf lär ha när det gäller uppförande. På banan har han lyckats dra det otroligt långt utan att det hänt något negativt för honom i form av bortplockade prispengar eller avstängningar. Han har hånat motståndare, hånat domare, kastat stolar, och så vidare, ni vet. Det kommer bli exakt samma varv utanför banan också. Han börjar med sånt här. Lite oskyldigt hånande. Nästa steg kommer bli mer obehagligt. Jag tänker något i stil med att han kastar pil på ett ansikte av Djokovic och lägger ut på Instagram, typ. Och sen kommer väl något steg när han på något sätt börjar bli fysisk också, vi får se vad han kommer på.

Han är en fullblodsidiot, och om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag livet kommer sluta ganska dåligt för honom. I och med att han med all önskvärd tydlighet inte har några människor runt honom som sätter gränser så kommer han alltid tänja på och gå över gränserna. I och med det kommer han till slut begå ett misstag som står honom dyrt. Men det kan nog allt ta ett tag. Så länge han har tennisen kommer han säkert hålla sig flytande och för någon som mig som en lördag som denna kanske inte har så mycket att skriva om är det som en dröm. Jag tycker också personligen att det är underhållande. För mig handlar idrott i många och mycket om att ha någon/något att tycka illa om. Den här läktarkulturen som på senare år vuxit fram i Sverige där allt handlar om att sprida kärlek, jag tror ärligt talat ingenting på det. Det är inte det som får mig intresserad i alla fall. När två spelare, eller två lag som jag tycker jättebra om möts, då blir det sällan särskilt spännande. Det måste finnas något att ogilla, annars kommer inte det där sista intresset fram och även om Kyrgios än så länge är så löjlig att det inte går att på allvar hata honom, han kanske landar där någon dag och då ska vi tacka honom för att han bidrar med det till vår sport. Helt frivilligt dessutom. Inte dumt alls.