Inför veckans turneringar

Sådärja. Efter poddinspelning, utmatning av en i vanlig ordning brutal mängd speltips, först på mail till folk och sen på betting.se, är det nu dags för att i lugn och ro sätta mig med er och gå igenom veckans turneringar. Det blir mysigt, häng med.

Vi har Washington, vi har Kitzbuhl, och vi har Los Cabos. Washington gillar jag. Jag gillar också Kitzbuhl. Jag gillar inte Los Cabos. Vi får se om det märks på mina ord om dem.

Det här är något jag gillar starkt. Medan mindre turneringar numera i panik väljer 28-lottningar för att knipa halmstrån i form av att kanske lyckas locka någon bra spelare med goda villkor drar Washington fortfarande på med sin 48-lottning på en spelvecka. Det här systemet används från och med i år på challengertouren och det har i min menings varit stor succé. 32- eller ännu värre, 28-lottningar är för små för spel över en vecka. Det blir för få matcher. En 48-lottning däremot, det blir helt perfekt. Det blir som ett halvt måndagskval, men ändå en del av huvudlottningen, och sen börjar de bra spelarna gå in under tisdagen. Om jag fick välja skulle man göra som man gjort på challengertouren även på atp-touren. Skippa kvalen under helgerna och gör såhär istället. Det blir mycket roligare för precis alla. Och borde rimligtvis vara bättre för spelarna också. De borde hellre vilja delta i huvudturneringar än i kval. Kvalen som i år för övrigt utvecklats på ett sorgligt sätt. I kvalet till den här turneringen nu under helgen fick exempelvis ett knippe dubbelspelare plats. Dubbelspelare som inte ens hade vunnit match i singel om de klivit ner på futuretouren. Det kan omöjligtvis vara så man vill ha det.

Jag tycker det här startfältet kittlar lite, för det indikerar vad vi har framför oss framöver. Den nordamerikanska hardcourtsäsongen är på ingång och även om alla de absolut bästa inte kommer vara på plats i Montreal nästa vecka, alla andra kommer vara det och många är redan på plats och spelar den här veckan. Bra topp och grym bredd för att vara en 500-turnering. Måste vara årets starkaste startfält i en 500-turnering det här va?

Sjukt getingbo detta. Kolla hur jämna oddsen är.

Det går nästan inte att skriva något om lottningen, för det är så extremt många jämna matcher. De bra spelarna kommer få bekänna färg redan från första början och det är svårt att spekulera. När det gäller oddsen skulle jag nog fundera lite på Medvedev, jag tror han har ungefär lika stor chans som Tsitsipas att vinna, och om man vill ha en skräll, är det inte precis lagom för Tsonga att varva upp och närma sig toppen vad gäller spelstyrka nu?

Men ja, vad otroligt jämnt, vad många som kan vinna, och vilken grymt rolig turnering det här kommer bli. Relativt hanterbara tider på matcherna också. Det är amerikansk östkusttid vi pratar om. Tyvärr startar spelet oftast ganska sent på dagarna i Washington, så man får vara uppe rätt sent om man ska se allt, men det kommer nog vara värt det. Och ni har väl semester, era rackare, så ni ska kolla.

Här var det 28-lottning och ni ser ju liksom hur det ser ut. Det här är bara löjligt. Det är nästan inga spelare med.

Men Thiem är med och för arrangören är det så klart en jäkla succé. En av världens bästa spelare i en 250-turnering och så hemmaplan. Det lär vara fullt när han spelar i alla fall. Noterbart att Thiem aldrig vunnit en turnering på hemmaplan, och han har aldrig heller vunnit en turnering på hög höjt. Precis som i Gstaad förra veckan är det hög höjd här. Högre än det är i exempelvis Madrid där man ofta pratar om att bollen flyger väldigt snabbt. Frågan är hur det egentligen passar Thiem. Han har ju i och för sig presterat i Madrid några gånger så varför inte.

Och motståndet, det är som synes inte mycket att hänga i granen.

Lajovic, stadig atp-spelare, Verdasco, Cuevas, och så lite smågrus i övrigt men allt upp till Thiem den här veckan. Man ska nog inte dra för stora växlar på hans torsk mot Rublev i Hamburg. Rublev spelade sjukt bra och när en sån spelare spelar bra, då är det oftast inte mycket att göra. Den här veckan tror jag verkligen inte att Thiem förlorar. Han ska vinna även om han inte spelar på topp.

Kollar man på vägen fram för Thiem så, 1,10 i första matchen, 1,20 i kvarten, 1,20 i semi, och något liknande i final. Det blir 1,90 någonting, så jag tror faktiskt att det är lite värde i de där 2,05 som man får på honom som slutsegrare just nu.

Det är inga roliga tider i Los Cabos. Startfältet är uselt. Jag vet inte, det finns inte så mycket att gilla. Dåliga tider för oss är ingen överdrift förresten. De första matcherna startar som tidigast klockan 01 svensk tid. De sista matcherna startar som senast 05 någonting. Det är en ren kvällsturnering lokal tid och för vår del blir ju inte det så bra. När det dessutom aldrig någonsin finns något med turneringen som lockar, då blir det ju liksom inte så härligt.

Jag vet inte vad man ska säga. Någon ska vinna. Och med tanke på att det är rätt många grusare med här trots att det är hardcourt finns det lite färre potentiella vinnare än vad det kan se ut som men nja, vem bryr sig.

Fritz känns väldigt stabil på sin nivå numera och jag håller helt och hållet med om att han är favorit.

Dimitrov som torskade mot King veckan som var är alltså tredjehandsfavorit enligt oddsen, då är det inte bra alltså.

Fognini titelförsvarar, kanske kan betyda en del. Han borde vara intresserad av att behålla det mesta av poängen för annars åker han ut från topp-10 igen.

Jag hade dock tagit Schwartzman om jag skulle spela. Han är den med den största uppsidan sett till oddset, så att säga. Om han hittar sitt spel kan han mycket väl vara ganska klart bättre än alla andra. Det ska göras, han har inte visat någon praktform på rätt länge, men varför inte. Kapaciteten finns i alla fall där.

Det var veckans turneringar det. Jag väljer alltså, Medvedev, Thiem och Schwartzman. Fyll på med era gissningar i kommentarerna nu.