Kan kanske bli roligt?

Jag satt och skrev lite om Davis Cup på annat håll här under förmiddagen och när jag gjorde det kom jag fram till att hur mycket än bespottat det här upplägget, kan det ändå sluta med att det faktiskt bli rätt kul?

Sen kommer det ju bli kaos. Som ni ser, sex grupper. Det blir ingen jämn slutspelsuppsättning av det. Gruppsegrarna går vidare, och sen två bästa tvåorna. Tror ni alla matcher i sista omgången kommer spelas samtidigt? Inte direkt va. Man ska spela inomhus på anläggningen där man spelar Madrid masters på grus. Man ska bygga hardcourtbanor, vilket är jobbigt och dyrt. Man kommer inte bygga fler än nödvändigt. Och jag vet inte, hur många banor med tak finns det där? Två eller tre. Hur man än vänder och vrider på det, det är bara tre lag i grupperna. alla grupper kommer inte spelas klart samtidigt, och det kommer uppkomma situationer där man i sista omgången kommer kunna spela vidare varandra med rätt resultat. Sånt är aldrig bra. Jag tycker nog man kunde gjort det lite annorlunda. Antingen 16 lag, fyra grupper med fyra lag i varje, eller 24 lag så man fick åtta trelagsgrupper istället. Det där med bästa tvåor, det blir verkligen aldrig bra. Kanske för urvattnat med 24 lag, då hade ju till och med Sverige fått vara med, men 16 hade väl passat bra då. Nu var det 16 lag som kvalificerade sig och man delade ut två wildcards. Wildcardsen kunde man ju skitit i kanske.

Schweiz inte kvalificerade, och fick inget wildcard. Vad tror ni, meddelade Federer att han helst står över kanske?

Det sägs att man inte ska få spela OS om man inte deltar här. Jobbigt för Djokovic att Serbien är kvalificerade när han verkligen inte vill vara med medan Federer slipper det problemet när Schweiz inte är med. Inte så rättvist. Nu kommer det givetvis inte bli sådär. Ingen kommer hindra Djokovic från att spela OS. Men officiellt sägs det så.

Vilka gissar man kommer delta då? Vi kan väl kolla oddsen för att se vad oddsmänniskorna tror.

Det är ju Pique och hans kompisar som köpt rättigheterna att arrangera det här. Nadal är kompis med de flesta spanska fotbollsspelarna och det är väl ett ganska gott utgångsbud att han kommer ställa upp om han kan. Men helt ärligt, hur många säsonger har det varit som Nadal inte är skadad, sliten, eller helt värdelös precis i slutet av säsongen? Det är knappt någon. Jag jag skulle inte direkt spela Spanien till det där oddset kan jag säga men är Nadal med, då är de så klart giftiga med honom som vinstmaskin och Bautista som en stark tvåa.

Frankrike har en enorm bredd och kommer vara med och hacka oavsett vilka de får med. Men givetvis, vore kul om de fick med Tsonga och Monfils. Då blir de giftiga med Herbert/Mahut på dubbeln. Dubbeln blir ännu viktigare än tidigare i Davis Cup förresten vilket jag tycker är kul. Två singelmatcher och en dubbel. Dubbeln kommer väldigt ofta avgöra. Tresetare kommer det vara nu förresten istället för som tidigare femsetare. Tråkigt, men givetvis nödvändigt när allt ska avgöras på bara en vecka.

Om inte Nadal skulle vara med kommer nog Kroatien vara favoriter. Cilic borde väl bli lite bättre någon gång och Coric är minst sagt stadig som tvåa. Och så har de två av världens bästa dubbelpar att välja mellan.

Kolla vad jämnt det är. Tänk om alla bra spelare är med. Då kommer det verkligen vara hur många som helst som har chansen.

Australien, Kyrgios/De Minaur på singlarna, giftigt. Ryssarna har Medvedev, Khachanov och Rublev att välja bland. Hyfsad bredd. Zverev kanske kommit igång lite och Struff/Kohlschreiber är inte så tokigt. Vore nästan märkligt om Murray inte hade det här som ett mål att kämpa mot. Han och Evans plus storebror Murray på dubbeln. Det är bra det. De har tveklöst vinstchans. Raonic, Shapovalov, Auger-Aliassime, inget fel på Kanadas kapacitet.

Helt ärligt har jag inte mycket till aning om hur spelarna kommer ställa sig till det här. Om folk börjar hoppa av kommer nog många andra göra det för ju fler som hoppar av desto mer omöjligt blir det för någon att bestraffa dem med det här hotet, att inte få spela OS. Jag tror kanske inte man vill ha ett OS utan de bästa spelarna så att säga. Det ska också sägas att det här spelas efter slutspelet. Det inkräktar rätt rejält på spelarnas semester så det är inget plus heller direkt.

Men tänk om alla kommer vara med. Vilken sjukt rolig avslutning av säsongen vi i så fall skulle få så vi hoppas på det.

Spela på Storbritannien till 19 gånger förresten. Måste vara ett jätteodds i nuläget.