Kyrgiosepidemin sprider sig

Jag lovar er. Det här kommer inte sluta väl. Det kommer bara sprida sig och till slut kommer man behöva välja. Antingen plocka bort regeln om att spelare måste göra sitt bästa eller att man börjar följa regeln.

Men som det är nu är vi fortfarande i stadiet där galenskaperna uppmuntras. ATP:s sociala medier börjar mer och mer förvandlas till…ja, jag vet inte vad man ska kalla det, men det känns som det är någon slags modebloggare som plockats in, eller något sånt där. Det jagas klick till höger och vänster och den ena galenskapen avlöser den andra. Häromdagen hade man exempelvis ett slowmotionklipp på Thiems backhand där man frågade om det var tennisens just nu bästa backhand man skådade. Thiems backhand är väl…är den bland de 50 bästa? 100? Någonstans där i krokarna kanske.

Och så var det detta med alla ”fantastiska” slag man lägger ut. Och jag måste erkänna, jag kanske är gammal och värdelös, men det här alltså, är det inte bara extremt jävla fjantigt?

Det är smileys hit och dit och det är väl så det ska vara numera, även om det inte är så många andra stora sporter som framställer sig själva som om kontot rattades av en 15-åring, men det här med att allt trams är fantastiskt, det är väl det jag har lite svårt för. Jag menar, kolla på honom. Han struttar runt med sina aning valpiga ben som han försöker hålla ordning på och tar ett par extra, långa kliv för att kunna slå bollen mellan benen istället för att bara slå in den.

Jag vet, det finns de som tycker om detta. Säkert 10% av er tycker det är charmigt, härligt, roligt, underbart, och så vidare. Det är ni som eventuellt kommer skriva kommentarer. Men jag lovar, den stora massan tycker det här är fruktansvärt tramsigt och jag tycker sånt här drar ett löjes skimmer, dels över Bublik som mer och mer börjar utvecklas till nån slags lill-Kyrgios, jag skulle gissa att han har Kyrgios som en stor idol, men ännu mer över tennisen när man hela tiden skyltar med det här.

Man plockar bort precis alla videos med matchbilder från Youtube och lägger själva nästan bara ut sånt här. Till slut kommer ju folk liksom börja undra vad i hela världen som hänt med sporten.