Fredagsuppsamling av veckans turneringar

Strax dags för poddinspelning med Sladdis och jag tror nog allt att vi ska kunna få till ett fint avsnitt idag, vi siktar på det. Bra jobbat med förslagen på vad vi ska prata om förresten. Tror det var rekord i maillådan med över 10 mail bara igår.

Men innan det ska vi gå igenom veckans turneringar, som vi alltid gör på fredagar. vad har hänt? Vad händer under helgen? Vem ska man spela på?

Gombos, det där är riktigt sjukt kan jag säga men det är intressant hur ofta det händer. Förlust i kvalet från en spelare som egentligen inte ens är nära den här nivån men så halkar man in på ett bananskal i andra rundan efter att en seedad spelare dragit sig ur sent och så blir det såhär. Gombos har på senare år sladdat rejält och ibland varit utanför de 200 bästa. Nu är han 137:a, en ranking han får vara rätt nöjd med egentligen. Men vilken jäkla fullträff här. Mannarino och Kecmanovic är inte direkt två toppspelare men helt otroligt att Gombos kan slå dem. Inte så stort rankingskutt som man kan tro av detta. Han behöver en seger till för att bli topp-100, men hyfsade prispengar för en sån kille i alla fall. Han får lika mycket efter den här veckan som han tjänat hittills i år. Och han har förstås chansen idag också. Det är inte som att Kyrgios kommer ta honom på allvar direkt, så det kan skrälla där.

Paire blandar och ger. Usel insats mot Polmans där han efter massor av strul mycket väl hade kunnat ryka. Sen går han efter det in och är bombsäker mot Isner natten som var. Lätt att förstå sig på den människan. Isner är inte bra just nu dock. Att han vann i Newport var lite slumpartat. Det är snarare flopparna i Atlanta och här som talar om hans nivå just nu. Barnet kanske skriker på nätterna, vem vet.

Medvedev-Cilic känns som en riktigt intressant match ikväll. Cilic den tidigare toppspelaren mot Medevedev, den nya toppspelaren. Bra gjort av Cilic att slå Felix igår men jag tror kanske inte man ska dra för stora växlar på den. Felix är ganska långt från sin vårform som gav honom den ranking han nu har. Han har dippat lite och är inte i närheten av att vara någon toppspelare just nu. Så Cilic bör prestera idag också innan man börjar andas om att han är tillbaka. Jag tror han får det väldigt svårt. Cilic har en hög kapacitet men hans vanliga nivå, räcker den mot Medvedev? Jag tror inte det.

Lite trist att Tsonga inte klarade av Edmund igår men det där är väl sanningen numera för Tsonga. Han klarar inte av att hålla ihop det. Han kan skrälla och hänga med eller slå bra spelare men han klarar inte av att stapla segrarna på rad.

Två lucky losers i kvarten förresten. Det känns inte som att det händer varje vecka direkt va? Otroligt välbehövligt för Gojowczyk som haft det tungt och precis åkt ut från topp-100. Nu kommer han tillbaka och någonstans tycker jag att han ska vara där. Han är otroligt ostabil och många veckor väldigt dålig men han har också en kapacitet som inte många spelare på den nivån har. Raonic? Jösses, han sladdar. Tungt för servemonstren just nu.

Kul kvartar idag ändå. Jag ser särskilt fram emot Medvedev-Cilic men Tsitsipas-Paire givetvis och lite spännande är det ändå att se var Kyrgios hittar på. Plus då, vilken chans för Gojowczyk att möta en fladdrig Edmund om en semifinalplats i en stor turnering.

Någon av de där fyra som står i samma odds vinner ju. Vem? Ja ni, ingen aning. Jag sa ju Medvedev innan veckan så det får väl hålla.

Vi tuggar på i Kitzbuhl och den stora grejen här har väl varit Sonegos nio liv. Han räddade åtta breakbollar i avgörande set mot Delbonis. Han vann bara tre bollar i Delbonis serve fram till tiebreaket men väl där var han överlägsen efter att i gemet innan räddat massor av matchbollar. Sen servade Carballes Baena för matchen i nästa omgång men Sonego vände igen och vann enkelt i avgörande tiebreak. Sen enkelt mot Verdasco igår, inte helt logiskt. Segern mot Delbonis var något av det sjukare jag sett.

Ramos ångar på. Det började med att han såg bättre ut i Båstad och sen vinst i Gstaad. Och så det här. Snacka om att rädda skinnet på sig själv. Utan resultat under de här veckorna hade han varit ute från atp-touren. Nu närmar han sig topp-50 beroende på hur det här slutar. Måste vara helt underbart när sånt här händer. När karriären bara tippar över åt rätt håll på bara ett par veckor.

Thiem har väl ärligt talat inte sett jättebra ut men ändå överlägsen och det lär nog fortsätta så under helgen också.

Det vore faktiskt direkt oklokt att spela på Carreno Busta. Han är utslagen sen flera dagar tillbaka.

Och så var det Los Cabos där det faktiskt rullat på ungefär som man kunde tro. Fritz var favorit, och han har levererat. Schwartzman var den spelare jag trodde på och han är framme i semi. Pella har hållit sin seedning när motståndet varit svagt. Och så Albot då, han gör sällan någon besviken i såna här turneringar numera. Högst ointressant, och jag tror att Fritz eller Schwartzman vinner.