Tidernas jämnaste match

Det kan aldrig ha hänt det här. Inte en chans.

Samma procent förstaservar in, det kan hända. Alla spelare ligger mellan dryga 50 och höga 60 så att man landar på samma siffra där, det kan hända.

Men sen.

Samma procent vunna poäng på förstaserven, plus exakt lika många vunna och förlorade. Det är högst jäkla osannolikt.

Och så som tårta på laxen, inte bara samma procent vunna poäng på andraserven, exakt lika många vunna och spelade där också.

Jag är ingen matematiker direkt, men jag tror faktiskt inte det finns någon lottorad som är svårare att pricka än sannolikheten för att det här skulle hända är. Det ska verkligen inte vara möjligt.

Hur såg det ut då?

Det fjantades på som vanligt från Kyrgios. Inget gammalt, inget nytt. Förutom då att det funkar ganska bra för honom i USA. Jag tror att amerikaner är lite mer mottagliga för hans uppförande än vad folk är på många andra platser i världen.

Två tillägg mot förut dock.

När han faktiskt vinner, han är i final i Washington och slog inatt Tsitsipas som varit världens femte bästa spelare i år. Då är det liksom så mycket mer acceptabelt. Om Kyrgios varit världsetta hade han kunnat uppföra sig exakt hur han vill och ingen hade kunnat säga något. Han hade bara kunnat svara att vadå, jag är bäst, så det funkar, prova du också. Nu blir han ingen världsetta, men allt blir liksom så mycket mindre patetiskt när det går bra för honom.

Och hur är det egentligen med det här att han börjat fråga folk i publiken om hur han ska spela? Inte med i det här klippet men för andra matchen i rad frågade han på en viktig poäng en i publiken var han skulle serva och förefaller ha lytt rådet. Jag skulle nog säga att det är ett regelbrott. Och i och med att domaren borde vara förberedd på det den här gången då han gjorde det i matchen innan, komiskt nog, han borde förlorat matchen på det, för han hade redan fått poängstraff tidigare i matchen så härnäst var det gemstraff som gällde. Med andra ord, han borde förlorat tiebreaket i läget där han hade matchboll när han aktivt tog råd av en person i publiken. Men vadå, publiken är ju inte hans coach, skulle ni mycket väl kunna säga i kommentarsfältet. Så, var går gränsen? Om fystränaren coachar honom? Om hans mamma coachar honom? Om en person som tidigare tränat honom men bara råkar sitta i publiken coachar honom? Jag vet faktiskt inte hur det är specificerat i regelboken men jag tror knappast det står att ens coach inte får coacha en under matchen. Det står garanterat att man inte får ta emot råd från någon utomstående under matchens gång. Med andra ord, självklart. Regelbrott, och egentligen är det Tsitsipas som är i final, om man nu hade följt reglerna.

På tal om osannolikt, minns ni mitt inlägg i måndags inför veckans turneringar? Jag brukar på måndagar ge lite förslag om vilka spelare jag tror kommer vinna turneringarna. Jag ska ärligt säga att jag inte brukar vara sådär superbra på det, men den här veckan är det nu väldigt nära att jag får in alla tre. Thiem vann i Kitzbuhl, Schwartzman vann i Los Cabos, och Medvedev är i final i Washington. 250 gånger pengarna någonting om man hade spelat på de där tre.