Inför måndagens spel i Montreal

48-lottning i Montreal. Det vill säga, de bästa spelarna står över den första omgången, så ingen av de riktigt stora namnen i elden idag, men det ska kunna bli kul ändå. Såhär ser det ut.

Tsonga-Struff känns som det självklara valet klockan 18. Tsonga har vunnit här förut, och visst visade han åtminstone lite att han är på gång förra veckan i Washington. Strul mot Edmund, men bra att slå Khachanov. Struffen har förbättrat sig vansinnigt mycket i år, men kommer han kunna hålla nivån även i höst? Lite tendenser till sänkning ändå. I min värld har han förlorat mot spelare han ska slå i tre turneringar i rad. Hög nivå för att vara första omgången i alla fall och det borde kunna bli riktigt kul spel. Båda två slår hårt men har ändå väldigt olika spelstilar. Struff med sitt malande mot Tsongas tempoväxlande.

Rätt otroligt att Raonic är topp-20 på årsrankingen faktiskt. Känns som att han mest varit borta eller spelat dåligt. Hemmaplan nu, och man vill givetvis hålla ett extra öga på honom. På tal om att ligga högst på årsrankingen förresten. Pouille är topp-30 trots att han egentligen varit värdelös i stort sett hela säsongen. han samlade på sig massor av poäng, mest på tur, i Australian Open och lever fortfarande högt på det. Jag tror och hoppas att Raonic visar lite nivå och vinner ikväll.

Märklgit att inte Kukushkin är favorit mot Mannarino. När har Mannarino gjort något vettigt på ett annat underlag än gräs?

Wawrinka-Dimitrov, tänk vilken match det var för några år sen. Nu möts de som oseedade i första omgången. Wawrinka håller väl någon slags nivå fortfarande medan det är värre för Dimitrov. Jämnt i inbördes, 5-4 men tre i rad för Wawrinka och det borde väl komma en till idag. Men otroligt viktig match för båda. Båda två behöver något positivt och båda två kommer in med högst oklar form. Stora namn, vi får se om det blir hög nivå också.

Shapovalov, jag fortsätter med det här att ligga högt på årsrankingen. Tycker det känns som att han knappt vunnit matcher alls i år, men ändå topp-50. Han var i semi i Miami dock, nästan alla poäng kommer därifrån. I övrigt har han varit i två kvartar. Fem raka förluster kommer han in till den här turneringen med. Men nu hemmaplan, och nu ska han väl sprattla till? Han brukar kunna växla lite av publikstöd. Extremt formsvag Herbert på andra sidan nätet också. Bra läge till att sen få en kanonchans i form av att kanske ta över Thiems seedning genom att slå honom i andra omgången.

Polansky, att han fortfarande får wildcards till den här turneringen är lite sjukt. De må ha några bra spelare, Kanada, men den där riktiga bredden har de kanske inte. Polansky. Det går knappt att bli mer medelmåttig.