Kyrgios hela vägen

Det blev Kyrgios i Washington, och oj vad rimligt det kändes att han fick vinna.

Det låter inte som dagens smartaste fundering kanske, men efter den här veckan så har i alla fall jag fastnat i en tanke. Hur bra är han egentligen? Och då menar jag alltså exakt om han är såhär. Inte skadad, inte katastrofal status på skallen, utan bara lite normalfladdrig och allmänt ojämn i både humör och spel. Man skulle kunna säga typ Fognininivå på skallen och stabiliteten. Typ den mest fladdriga spelaren på atp-touren, men inte ännu värre än så som det annars nästan alltid är för Kyrgios. I vanliga fall är det ju liksom dubbel Fognini-fladdrighet, och då går det inte.

Men om han är i sånt här skick. Att det svänger upp och ner, men att han på något sätt hela tiden åtminstone försöker. Hur bra är han då?

Ska man tro den här veckan så är svaret rätt enkelt. Han är fjärde bäst i världen, något som väl också stärks lite av att han var ett sånt hot som han var mot Nadal i Wimbledon. Han slog Tsitsipas i tidernas jämnaste tennismatch och han slog Medvedev i finalen. Tittar man på favoriterna i Montreal den här veckan så är det i min värld Tsitsipas och Medvedev som är precis bakom Nadal. Om det nu då inte är Kyrgios som är precis bakom. Han måste kanske visa att han kan kämpa någon vecka till men vad säger ni, är Kyrgios egentligen den fjärde bästa spelaren?

Och nej, jag har inte nämnt Thiem för nu är det normalsnabb eller snabb hardcourt fram till i höst, och där har han i min värld aldrig varit ett hot så han ska inte nämnas i det här sammanhanget.