Inför tisdagens spel i Montreal

Då ska vi se vad vi har framför oss idag då. Kan det hända lite mer i Montreal idag tro?

Bättre matcher idag. Klart bättre till och med.

Albot-Simon, det är ju inga sprudlande personligheter det där men de kan ju bolla, och ingen av dem kan serva. Om man gillar taktik och sånt där kan det vara intressant att kolla på den för det är väldigt troligt att den smartaste av dem vinner i och med att de kan ungefär samma saker och är ungefär lika bra.

Thompson har stått sig riktigt bra mot servekanoner flera gånger tidigare och Isner känns otroligt fladdrig för närvarande. Ingen rolig match direkt. Isner är ju kanske inte den man skulle betala mest för att se spela och Thompson, han är så tråkig att han knappt finns, men bra nivå och klar skrällchans.

De Minaur-Evans, det skulle mycket väl kunna bli dagens spelmässigt bästa match. I alla fall om man gillar bra spel så tillvida att inte så mycket avgörs på serven. Två knattar som spelar väldigt olika. För Evans är det 100% attack. För De Minaur är det kanske inte 100% men i alla fall 80% kontring och försvar. Evans attacker mot De Minaurs kontrande, på papperet kan det i alla fall inte bli så mycket bättre. De Minaur ska väl vara lite bättre, men det är svårt att slå Evans om man inte utnyttjar hans bristfälliga försvar. Jag tycker nog att de Minaur är lite väl stor favorit på oddsen där.

Cilic är förbättrad. Tillräckligt bra för att vara ett hot den här veckan? Det får vi inte veta idag, för Klahn är inte en spelare som ska hålla till på den här nivån.

Cecchinato är värdelös just nu och värdelös på hardcourt. Det enda som kan stoppa Schwartzman där är om han är sliten fysiskt eller mentalt efter titeln i Los Cabos förra veckan.

För mig rejält överraskande att Goffin förlorade mot Nishioka förra veckan. Det ska han verkligen inte göra. Nu ny chans att visa att han är på väg åt rätt håll. Men knappast något enkelt motstånd. Pella har visat att han kan slå bra spelare oavsett underlag numera och fin form, han var väl den som var närmast att slå Schwartzman i Los Cabos förra veckan. Lite obehagligt också för Goffin att möta en spelare som är så stadig från baslinjen som Pella är. Goffins problem, när han får problem, är nästan alltid när han behöver slå för många bollar för att vinna poängen. Då sviker säkerheten till slut. Brukar passa Goffin rätt bra att möta vänsterhänta dock, och han ska vara bättre än Pella på hardcourt, så finns onekligen saker som talar för honom också. Riktigt bra match i alla fall för att vara såhär tidigt i turneringen.

Lopez skulle ha mött Berrettini men ingen Berrettini den här veckan. Istället Millman och det ska väl vara lite enklare. Millman lite väl stor favorit på oddsen där skulle jag säga. Hans torsk mot Kwon i kvalet är inget som skrämmer direkt. Borde passa Millman bra och Lopez dåligt spelstilsmässigt dock så att Millman är favorit, absolut.

Mötte inte Pospisil just Felix i Wimbledon också? Trist för honom, som knappt spelar några turneringar, att få möta samma kille flera gånger i rad. Omöjligt att tycka synd om Pospisil dock. Han är en idiot, något ni som lyssnar på Hawkeye vet om varför jag tycker. Spelade dubbel igår förresten de där två. De verkar vilja hålla sig på samma bana.

Gojowczyk har blivit pånyttfödd senaste veckorna. Coric, iskall form på honom, eller? Det känns så. Känns som att han alltid är en utsatt favorit numera. Och jag vet inte, jag tycker bara att Coric är så extremt överrankad och överskattad. Han är fantastisk på att plocka enkla poäng, men egentligen inte mycket mer i min bok. Bra på att slå Federer är han också i och för sig. Det är det inte så många av oss som är. Det är väl en sån match som Coric bara vinner till slut det här på att han jobbar så sjukt hårt och aldrig dippar i nivå men jag förstår oddsen. Gojowczyk i form är inte en jättemycket sämre spelare.

Hurkacz mot Fritz, ungtuppsmöte mellan två killar som har ungefär samma utstrålningsnivå som en melon. Varför är de unga spelarna som kommer upp så jävla tråkiga? Eller så är de som Kyrgios, och så klagar man på det istället. Det kanske är jag som har lite svårt att vara nöjd, vem vet. Förstår inte riktigt vad Hurkacz gjort för att vara klar favorit där.

Edmund favorit mot Kyrgios. Folk har ingen större tilltro till att Kyrgios är sådär jättesugen efter Washington. Det kanske dracks några enheter i söndags kväll också, vem vet. Sorgligt på något vis men till stor del förstår jag oddsen. Kyrgios har svårt att sköta sig, han kommer garanterat komma in här med en riktig skituppladdning, även med sina egna normala låga mått, och då ska det inte gå ens för honom att prestera.

Basilashvili hade förlorat hur många gånger som helst mot Lajovic igår men lyckades till slut slingra sig. Struff såg verkligen otroligt bra ut mot Tsonga och även om det är lite märkligt att hålla Struff som klar favorit med tanke på rankingen och formen, jag tycker det är så. Jag tycker han är ganska mycket bättre än Basilashvili. Men vad ska Basilashvili göra liksom? Topp-20 i snart ett år och sjukt bra form efter att precis ha vunnit en 500-turnering. Ändå inte ens i närheten av att vara favorit mot en märkbart sämre rankad spelare på det som egentligen är hans bästa underlag. Hårda bud.

Norrie har riktigt bra form och slog Fucosivcs igår, det är bra gjort. Inte en så enkel öppningsmotståndare som det kan låta för Zverev. Om han inte är bättre än han varit under sommaren kommer han få slita för att vinna där.