Det hände under tisdagen i Montreal

Det kommer bli riktigt bra framåt helgen det här, men redan igår var det klart bättre än i måndag.

Det är intressant hur defensiv Zverev är nu för tiden alltså. Han är inte längre den där spelaren som står och pressar på tempot väldigt nära baslinjen. Han springer och jagar en bit bakom baslinjen. Han måste bryta det där och åter hitta den spelstil han hade tidigare om han ska kunna bli riktigt bra igen för det går inte att spela sådär när man är så förhållandevis osnabb som han är. det kan aldrig bli effektivt. Norrie hade ingen jättebra dag. Om han haft det tror jag att Zverev mycket väl hade kunnat förlora.

Felix ser lite klumpig ut just nu tycker jag. Det är tydligt att han bygger på sig lite just nu och kanske att han växt lite på längden också. Mycket begärt att man samtidigt som detta sker ska vara en av världens bästa tennisspelare och det är han nog inte just nu heller, men han är givetvis inte dålig. Nivån kommer knappast räcka för att hota någon bra spelare i den här turneringen dock. Man ska liksom inte hålla på att förlora mot Pospisil.

Och Kyrgios var där, men ändå inte. Det var en sån där dag då han inte var beredd att göra ett skvatt för att vinna utan mer hoppades på att motståndaren skulle vara dålig nog. Passar inte så bra mot Edmund som är en maskin och inte slöar bort en enda poäng.

Goffin får verkligen inte till det. Han hade några riktigt bra matcher på gräset men nu två rätt svaga förluster två veckor i rad. Inget att skämmas över på ett sätt. Pella spelar i någon slags bubbla just nu där i princip inget kan gå fel, och som jag skrev igår, ingen drömmotståndare för Goffin riktigt speltilsmässigt men jag tror knappast att Goffin vill vara något annat än en toppspelare och det är man inte om man förlorar såna här matcher.

Liten skräll för mig att Basilashvili ändå slog Struff men när ska man sluta bli förvånad liksom? Han ser inte så bra ut, men han är bra. Resultaten kan inte ljuga precis hur mycket som helst hur länge som helst.

Desto mindre skrälligt att det blev sjukt jämnt och avgörande sets tiebreak mellan Coric och Gojowczyk. Och att Coric till slut vann. Hade man gissat hur det skulle bli hade man gissat exakt sådär.

Isner hade som synes stora problem med Thompson och jag tycker faktiskt inte han var värd vinsten. Lång väg kvar för hans del till den nivå han vill hålla. Han skulle nog vilja vara en av spelarna som kan vinna den här turneringen nu när chansen öppnats då Djokovic och Federer är borta men nej, Isner har inte lyckats hitta formen efter barnafödandet. Titeln i Newport var slumpartad. Det han gjort efter det har inte varit bra.

Jag hade lite på känn att Evans skulle kunna få lite bett på De Minaur och precis så blev det. De Minaur hade behövt vara bättre förberedd och anpassat sig mer efter motståndet för nu blev det så att Evans fick ösa på precis som han ville och när han får göra det, då är det faktiskt riktigt svårt att slå honom.

Kul att Cilic får vinna ett par matcher. Han må vara tråkig och väldigt få hejar på honom men han är en bra spelare som ibland kan stå upp hyfsat mot de bästa. Vi behöver alla såna spelare som vi kan hitta.

Måste vara mysigt för Albot ändå. Ingen tar honom riktigt på allvar, men han smyger uppåt, och uppåt, och uppåt. Han försvarar väl lite poäng i Kina snart men han kommer ändå kunna närma sig topp-30 innan årets slut. Helt overklig höjning.

Svarre var jätteilla ute mot Cecchinato i en match som var anskrämlig kvalitetsmässigt. Tufft att vinna veckan innan tydligen. Gick inget bra för varken Washington-vinnaren eller Los Cabos-vinnaren. Jag tror det kommer gå dåligt för Kitzbuhlvinnaren idag också.

Det var väl det om gårdagen ungefär. Titta tillbaka om någon timme när vi ska snacka upp onsdagens spel.