Inför onsdagens spel i Montreal

Nu kör vi igen! Snart i alla fall. Det är några timmar kvar så det finns fortfarande gott om tid att fly jobbet och ta sig hem till soffan.

Och det blir full fart direkt. Kolla in det här.

Jag misstänkte det. Tror ni att arrangörerna frivilligt sätter Nadal som första match på centercourten istället för att ha honom på kvällspasset när man har mest publik? Inte direkt nej. Fascinerande det här hur mycket makt toppspelarna har. Nadal har sagt att han spelar först, punkt.

Varför det då?

Det här är en sån dag då man redan på förhand kanske helt enkelt borde säga att nej, idag skiter vi i det, vädret ser för dåligt ut. Om nu norrmännen kämpar när det gäller prognosen för Montreal, kanske inte. De har nog inte så många som söker på just Montreal kanske. Men om det där stämmer, då blir det inte så mycket spel idag. Det kan så klart vara skurar och rejäla perioder av uppehåll mellan skurarna, men bökigt lär det bli och 14 millimeter framåt kvällen, det är ju kanske ingen liten skur direkt.

Nadal har givetvis klivit in på kontoret och sagt att han spelar först, varken mer eller mindre, och när han säger det vill nog ingen stöta sig med honom. Han vill spela klart idag och därmed slippa spela två matcher imorgon vilket många andra kommer tvingas göra. Sjukt oväder för övrigt vad det verkar. 30 millimeter ska det regna ikväll och inatt, men sen ska det vara okej igen och imorgon lär matcherna kunna genomföras som de ska.

Men idag lär det ju ärligt talat inte bli mycket. Det ska regna varje timme under hela dagen så det där med skurar är nog att hoppas på för mycket.

Det vore förstås kul att få se Nadal-Evans. Om Evans kan lyckas attackera Nadal på något sätt, eller om det bara blir försvar för Evans, och då blir det otrevligt.

Nishikori-Gasquet, fin match det också. Gasquets vinst över Paire igår kanske talar för att han kan vara på väg mot något lite bättre än tidigare.

Albot-Pella tycker jag känns lite kul. Otroligt duktiga bollare. Kommer bli sjukt fina dueller där.

Medvedev-Edmund också så klart mycket fin klass. Edmund lite på gång? Kanske.

Det är väl bara att vara ärlig och säga att de här matcherna inte kommer spelas idag.

Men vem vet, om vädret ändrar sig, Shapovalov-Thiem, vilken match. Jag tror att Shapovalov är lite bättre än Thiem på den här typen av hardcourt, så jag tror han vinner.,

Khachanov-Wawrinka, också en otroligt fin match. Känns som att Wawrinkas vinkelslag liksom blir mer effektiva än Khachanovs råstyrka i en sån match, så jag tror Wawrinka tar den.

Felix känns tung just nu. Bra läge för Raonic att fortsätta bygga självförtroende.

Paul är riktigt, riktigt bra just nu. Tror han har alla chanser att ta Fognini. Skulle kunna bli otroligt sevärt.

Och Zverev ska nog inte känna sig så säker mot Basilashvili som han torskade mot på hemmaplan för bara några dagar sen.

Vilken jäkla speldag! Synd bara att den inte kommer bli av…