Inför Montrealåttondelarna

Det är kanske inte så bra som det kan vara under en åttondelsdag under en mastersturnering men bra kan det bli.

Riktigt bra match direkt, kanske dagens bästa. Cilic-Thiem. Bara mötts en gång, märkligt nog. De har tillhört toppen ett tag så borde onekligen stött på varandra några fler gånger. Jag tycker Cilic sett bättre ut än på länge senaste veckan och jag tror det kan räcka hur långt som helst här. Om han bara spelar hyfsat kommer han kunna hålla tempot uppe på ett sätt så Thiem inte hinner med att attackera och då är Thiem en slagen man på hardcourt om han inte hinner det. Så Cilic vinner med en vettig insats, tror jag.

Garin hör väl inte riktigt hemma i en åttondelsfinal på den här nivån, inte på hardcourt i alla fall, men han drog nytta av att han hamnade på Isners del av lottningen. Medvedev ska vara mycket bättre hur man än vänder och vrider på det och nja, där ska det faktiskt inte kunna skrälla.

Zverev får bekänna lite färg. Och kanske visa att han är mer att räkna med på hardcourt än på grus i alla fall. Torsk mot Basilashvili i Hamburg. Om han förlorar nu också på hardcourt, då är det inte bra alltså. Men jag tror att han mycket väl kan torska igen. Riktigt problematiskt spelstilsmässigt. Basilashvili slår så pass hårt att han inte har några som helst problem med att slå igenom Zverev när han bestämmer sig för att attackera och med tanke på hur defensiv Zverev varit på sistone, Basilashvili kommer få chansen att spela precis det spel han vill, och gör han det bra vinner han.

Första mötet mellan Khachanov och Felix. Mest troligt inte det sista. Felix fyller år idag förresten. Jobbigt läge att vara runt 20 i världen men inte vara den bästa tennisspelaren som fyller år den dagen. För vem fyller mer år idag? Federer, 38 år ung. Väldigt svårläst match faktiskt. De är ganska likadana. Khachanov med lite mer kraft, Felix med lite bättre säkerhet och lite snabbare. Känns mycket jämna. Intressant, men sjukt svårt att sia om på förhand.

Pella har ännu inte tagit set på Nadal på tre möten. Borde väl vara läge nu kanske. Han fortsätter vara i sitt livs form och Nadal är kanske inte riktigt fullt matchtränad ännu. Samtidigt så tycker jag det ska vara väldigt jobbigt för Pella spelstilsmässigt. Han har inte riktigt offensiven för att hålla Nadal borta utan Nadal kommer få attackera nästan hela tiden och när Nadal får attackera förlorar han faktiskt inte mot någon, knappt ens Djokovic. Så nej, Nadal lär inte ryka idag, även om Pella, är det någon man inte ska räkna bort efter den här sommaren är det väl han.

För mig helt obegripligt att folk tror så mycket på Mannarino mot Fognini. Fognini är en topp-10-spelare, Mannarino är inte ens topp-50 och i teorin borde det passa Fognini helt perfekt spelstilsmässigt. 2-2 i inbördes möten talar kanske lite emot det, men flera år tillbaka i tiden är matcherna ifrån och då var styrkeförhållandena inte så som de är nu. Mot Mannarino handlar nästan allt om att kunna sätta egen fart på bollen. Är det något Fognini kan så är det just det och jag tror han kommer vinna rätt enkelt faktiskt.

Kul ändå att ha Gasquet med på den här nivån igen. Han ska ju egentligen ha några år till kvar i sig. Känns väl lite tufft med Bautista dock. Jag tror inte variationen kommer bita särskilt väl och det blir nog tufft för Gasquet att hänga med i svängarna.

Och så avslutar vi med robot mot motsatsen till robot. Hurkacz med all sin kraft mot Monfils med all sin…ja, vad det nu är han gör. Högt värderad just nu, Hurkacz och helt fel är det nog inte. Han har varit lite ojämn sen sitt genombrott men när han är bra, vilket han verkar vara den här veckan, så håller han riktigt hög nivå. Borde passa honom bra att möta Monfils låga tempo också. Han kommer få tid att bomba på, Hurkacz och är det något han kan är det just det.