Så blev onsdagen i Montreal

Det gick vägen! Det blev en full dag av tennis. Flera regnavbrott, men det blev inte direkt så illa som våra norska vädervänner förutspådde. Man kan inte lita på norrmän. Eller vädermänniskor.

Nadal var rätt rejält rostig, men man hade väl knappast förväntat sig något annat? Sen tycker jag Evans var riktigt bra också. Såna där lilleputtar brukar inte klara sig så bra mot de bästa men han har en offensiv som är speciell och den står sig även mot Nadal. Sen har han inte de andra bitarna som krävs men undrar vad som hade hänt om han tagit någon av setbollarna i första set. Nadal hade åtminstone blivit skakad. Gillar såna spelare som Evans som har en spets i sitt spel. Det är så mycket roligare att se en sån här match än när en trött bollare kämpar, sliter, frustar, och tar tre gem mot Nadal.

Kunde väl gått hur som helst mellan Thiem och Shapovalov men samtidigt, rätt logiskt att Thiem tog de sista gemen. Lite tryggare, Shapovalov ville alldeles för mycket, och när det väl blev så jämnt som det blev, som sagt helt logiskt att Thiem vann även om han kanske inte var så mycket bättre. Undrar om det inte blir lite för mycket viftande mot publiken för Shapovalovs bästa. Jag tror han skulle må bättre av att lugna ner sig lite grann. När det blir de där riktiga bollarna är han liksom för uppumpad och spänd vilket inte är bra för honom. Ändå klart snäpp upp den här veckan jämfört med oftast hittills i år. Nu höll han ändå en viss spelmässig nivå, Shapovalov. För Thiems del tror jag fortfarande det blir tufft den här veckan. På den här typen av hardcourt är han bara inte särskilt bra.

Raonic skadad. Ryggskadad. Har vi hört den någon gång förr? Det har vi ju ja. Sorgligt att han aldrig kan få spela på som han vill ens under en kortare period. Hans kropp håller nog inte riktigt för tennis helt enkelt och när han nu börjar närma sig 30-strecket i ålder lär det väl knappast bli bättre. Ganska dåliga utsikter där faktiskt. Sjukt egentligen. Han fyller 30 nästa år men det känns fortfarande som att han inte riktigt fått igång karriären som han borde. Han har ju liksom aldrig varit skadefri.

Flera halvskrällar vilket tyvärr gör att åttondelarna idag kommer bli lite mindre heta, men det är som det är, så klart.

Bra gjort av Fognini att slå Paul som sett så bra ut i kval och första omgång. Kändes som en match där det var upplagt för Fognini att vara lite lat och oduglig men så blev det inte. Han har faktiskt blivit lite bättre på den fronten. Han har lite färre såna där dagar då han skiter i allt.

Tsitsipas. Jag tror vi kommer prata om det i podden idag men det är faktiskt lite alarmerande hur svaga spelarna bakom de tre bästa är just nu. Jag menar, Tsitsipas, visst är han fantastiskt bra, men förstå vad långt efter han är, och då är det ändå han som är närmast de tre bästa på hardcourt just nu. Hurkacz är otroligt pendlande. Känns som det inte går att få någon ordning på hur bra han är riktigt.

Vi som såg Gasquet spela i Båstad och Kitzbuhl senaste veckorna tycker att det är rätt konstigt att han slår Nishikori. Och det är det ju. Otroligt märklig förlust av Nishikori men återigen, spelarna bakom de tre bästa, de är verkligen inte bra nog.

Khachanov är seedad sexa i den här turneringen. Det är ju också rätt otroligt på samma ämne. Bra gjort att slå Wawrinka dock. Jag trodde som bekant på Wawrinka där.

Medvedev är väl den av de där spelarna bakom de bästa som man inte kan hacka på för att han inte håller måttet. Han känns som en väldigt rimlig topp-10-spelare i alla fall även om konkurrensen varit bättre. Edmund, luftslott. Han får vara väldigt nöjd med att ha fått med sig några bra matchvinster senaste veckorna.

Att Mannarino krossar Coric, det har jag faktiskt svårt att förstå. Jag såg inget, vem kollade på den matchen? Omöjligt att motivera varför man skulle göra det. Men ja, märkligt. Det enda man kan tänka är väl att Coric är skitdålig på att sätta fart på bollen, det bör man kunna mot Mannarino, men märkligt att han inte kunde kämpa ner Mannarino. Kommer tappa på rankingen framöver, Coric, men att han nosade på topp-10 i år, det är verkligen ett skämt.

Jag har förvarnat om att Isner inte är i skick överhuvudtaget och här såg vi beviset. Ett par slarviga gem och sen var Garin alldeles för koncentrerad för att Isner skulle kunna göra något. Lång väg för Isner om han ska vara ett hot i US Open.

Två bra segrar för Cilic nu. Mot svagt motstånd i och för sig, men jag tror att han är på gång för första gången i år. Ingen skräll i och för sig. US Open är en turnering där han nästan alltid är klart bättre än på alla andra ställen.

Trodde Albot skulle ta Pella. Och hade han nog gjort om det inte varit för det långa regnavbrottet när han precis höll på att vända och kanske också avgöra. men nu blev det Pella som mer och mer börjar kännas som en av de bästa spelarna när det hettar till.

Det var torsdagen det. Idag åttondelar. Jag återkommer givetvis inför det senare. Men först, podcastinspelning. Det avsnittet borde puttra ut i etern någon gång under eftermiddagen.