Så gick åttondelarna i Montreal

Han blir som lite av en målvakt när han måste någon som Nadal, Pella. Han har gjort det fantastiskt bra under sommaren och så många har slagit bort sig mot honom men han kan ju liksom inte sätta fart på bollen själv. Inte ens när han får lägen lyckas han skicka bollen särskilt mycket förbi servelinjen och då blir det bara till ett enda väntande på att Nadal ska bestämma sig för att slå till. I teorin skulle Nadal kunna ha en tillräckligt dålig dag för att någon gång förlora, men han är inte särskilt farlig, Pella. Han är bara farlig när motståndaren är osäker. Som väl var gemensamt för de flesta av hans segrar mot högt rankade spelare i somras. Pella fick över bollen, och sen missade de.

Thiem har fått tillbaka sin mentala förmåga. Det var ett tag som han kändes alldeles för vild när det hettade till och under en period var han inte bra när det blev jämnt men nu är självförtroendet tillbaka och han har vunnit två raka matcher förhållandevis säkert trots att han knappt varit bättre i någon av dem. Helt jämnt igår mot Shapovalov och igår skulle jag säga att Cilic totalt sett var lite bättre, men tar man noll av nio breakchanser, då blir det inte riktigt några vinster. Ingen skräll att det blir sådär för en spelare som Cilic som inte haft medgång på snart ett år dock.

Otroligt bra spel mellan Khachanov och Felix. Tennisen kanske har en framtid trots allt. Khachanov har nu slutligen hittat tillbaka efter allt strul under säsongens första halva. Han är tillbaka i toppen. Positivt vecka även för Felix som i den här matchen spelade riktigt bra för första gången på ett tag.

Zverev, hur många offensiva slag slår han på en match numera? Många är det inte. Och jag vet inte, kolla på honom i klippet. Det här viftandet mot publiken så fort han gör ens en halvhyfsad poäng. Och slänga sig på marken sådär när man vunnit en åttondelsfinal i en mastersturnering. Det är mycket skådespel på honom nu för tiden.

Favoriterna höll kan man ju säga om man ser till seedningarna.

Bra gjort ändå av Gasquet att pressa Bautista så pass. Grym vecka för honom. Nu får man åtminstone hålla ett öga på honom framöver.

Fognini hade jag lite på känns att han skulle trivas mot Mannarino och inga större konstigheter där.

Medvedev är riktigt bra. Fullt rättvis topp-10-spelare. Garin inget hot där.

Och så krossade Monfils Hurkacz sent inatt. Lite överraskande för min del faktiskt. Monfils på gång igen kanske.