Inför Khachanov-Medvedev

21:00 Khachanov-Medvedev 2,90 Bethard

2,90 på Khachanov alltså. Det har till och med stigit lite här på morgonen. Folk tänker inte som mig kan man säga, att man vill se Medvedev mot ett starkt motstånd innan man utser honom till den rättmätige världsettan. Det här är ju verkligen helt sjukt. Det finns inte en hans i hela världen att Medvedev är favorit på den nivån mot Khachanov nu när Khachanov hittat formen igen.

Såg att någon gjort en jämförelse av de här två. Lika gamla, lika långa, väger lika mycket, ryssar, tvåhandsbackhand, gifta dock ej med varandra, och så var det några saker till. Vissa grejer kändes lite krystade och som tennisspelare har de inte en enda likhet, men lite intressant ändå. De har följt varandra genom hela karriärerna hittills även om Khachanov ofta varit lite före. Fram till i år då. Khachanov just nu en plats före på världsrankingen men om inget revolutionerande inträffar lär Medvedev sluta säsongen före i och med att Khachanov försvarar många poäng i slutet av säsongen.

Medvedevs resultat under veckan skrämmer, men vilka har han mött då? Att slå hardcourt-Thiem, det är liksom inte årets prestation på atp-touren direkt. Medvedev är otroligt bra, men det är inget nytt. Han har hållit sin nivå, spelat bra, och gått till semi, ingenting annat.

Khachanov har haft lite tuffare motstånd. Säga vad man vill om Zverev just nu, men jag skulle ändå säga att han är bättre på hardcourt än vad Thiem är.

Två inbördes möten, 1-1, och svårt att säga faktiskt vem av dem det här passar. Ingen skulle jag säga. Medvedevs flacka, luriga spel biter inte jättebra på Khachanov samtidigt som Khachanovs pangande inte biter jättebra på Medvedev heller med tanke på hur bra Medvedev försvarar sig.

Borde kunna bli sjukt bra spel här. Kanske inte som mest spännande när landsmän möts på det här sättet, de är goda vänner de här två, men båda två har imponerat stort under veckan och nivån kommer vara bamsehög.