Sammanfattning av Montreal-lördagen

Det blev ju kanske inte riktigt som jag trodde det där. Och det blev väl till slut inte så mycket. Vi får hoppas på en grym final idag istället.

Det kändes egentligen i två set som att matchen för på väg att rulla över till Bautista men det hände liksom aldrig riktigt och sen gjorde Monfils ett fantastiskt tiebreak. Bra match, ytterst spännande, men man ska samtidigt säga att det var liksom på kvartsfinalnivå, eller hur man ska förklara det. Det var jämnt, det var underhållande och allt sånt, men det syntes också att det inte överhuvudtaget var bra nog om man skulle se lite längre fram i turneringen. Och att Monfils sen lämnade walkover mot Nadal, jag tror knappast att han var särskilt skadad. Inte ett dugg mer skadad än vad han i normala fall är i alla fall. Men att Monfils som knappt klarar att spela en match utan att brytas sönder ska spela två matcher på en dag, det funkar ju inte och det i kombination med att han ändå varit chanslös, det var nog ett synnerligen klokt beslut att inte spela matchen mot Nadal. Det hade aldrig kunnat komma något bra ut av det. Den stora vinnaren givetvis Nadal som brukar ha svårt att återhämta sig i slutet av turneringarna. Istället för att få klart mindre än 24 timmars vila inför finalen fick han nu istället 48 timmars vila och det kan faktiskt bli helt avgörande.

Ryssarnas match blev väl som folk trodde, men inte som jag trodde. Jag trodde inte att Medvedev skulle vara klart bättre än Khachanov men det var han. Lite märklig match av Khachanov rent taktiskt. Att han spelade lite försiktigt mot Zverev var både förståeligt och klokt, men nu när han mötte Medvedev, att han så ofta nöjde sig med att stå och säkerhetsbolla mot honom, otroligt märkligt och dumt. Han hade kanske inte vunnit ändå, antagligen inte, men det hade gått att göra ett bättre försök än så. Otroligt imponerande av Medvedev att gå till final så enkelt utan setförlust. Men det stora provet kommer senare idag. Vi får se hur han klarar det.

Vi återkommer givetvis inför finalen, så titta till det senare idag.