Inför Cincinnati

Vilket svin han är, Nadal! Så hade jag faktiskt kunnat skriva om det gällt en spelare jag tycker riktigt illa om. För det här är ju inte riktigt schysst. Jag kan inte tänka mig att han hade spelat Cincinnati hur det än slutat i Montreal och han hade därmed kunnat meddela senast i lördags att han inte skulle delta. Då hade man kunnat fixa till lottningen så att den blev rimlig men nu hann turneringen dra igång igår innan han drog sig ur och då går det förstås inte att ändra något. Vem han förstörde mest för med detta beteende? Håll i er nu, den allsmäktige Roger.

Kukushkin får vara ganska nöjd med att han torskade den där jämna matchen i kvalfinalen mot Rublev igår. Den torsken gav honom en biljett direkt till andra omgången medan Rublev får ta sig an en seedad spelare redan i första omgången. Det skulle nog ibland vara lite svårt att förklara logiken i hur tennisen fungerar för någon som är oinsatt för detta är givetvis helt sjukt att en förlorande spelare gynnas på det sättet.

Inte riktigt jämvikt mellan halvorna kan man väl säga. Nadal hade haft en ruggigt bra lottning om han spelat.

Djokovic tillbaka och han är det förstås som monsterfavorit. Men kolla lottningen, vilken mardröm.

Querrey har han förlorat mot. Två gånger till och med. Samma med Isner, förlorat två gånger. Sen blir det antagligen Kyrgios som han har 0-2 på eller Khachanov som han har 1-1 på. Är man tidernas överlägset bästa spelare ska man kunna hantera en lite sämre lottning men det här blev inget bra för honom överhuvudtaget. Man hoppas ju lite på Kyrgios där. Om man tyckte det var hett när han mötte Nadal i Wimbledon, det är nog ingenting mot vad det här skulle bli.

Federer lite enklare inledningsvis. Berrettini har vilat några veckor och kommer knappast kunna fortsätta hålla samma nivå som under sommaren. Sen Wawrinka som värst i åttondelen, det får han vara nöjd med, Federer. Tsitsipas eller Medvedev i kvarten sen. Det kunde absolut vara enklare, men vi såg i Dubai att han inte alls har svårt för Tsitsipas utan att det snarare passar honom rätt bra och Medvedev vet ni hur jag ser på. Han är inget jättehot mot de tre bästa.

Den undre halvan blir intressant såtillvida att det är en sjukt bra chans för många spelare som aldrig annars når final i såna här turneringar att göra det.

Kan Thiem höja sig lite och bärga finalplatsen när chansen nu bjuds? Jag tror ändå inte det. För mig finns det spelare som är bättre än honom. Zverev? Det går inte att vara mer kall, men han får ju i alla fall en grym chans här.

Goffin, Fritz, Coric, Opelka, De Minaur, Nishikori, Cilic, Bautista, Monfils, Felix? Det är verkligen helt omöjligt. Den som har sin vecka har alla möjligheter.

Eller är svaret Murray?

Jag tycker faktiskt att folk har lite för låga tankar kring honom, åtminstone när man ser till oddsen. Gasquet är rejäl favorit mot honom idag, lite tveksamt tycker jag. Det är omöjligt att veta var Murray står men det man kan säga är att han sett så pigg och rask ut som man bara kan göra när han spelat dubbel senaste månaderna. Dubbel är inte riktig tennis. Man behöver inte röra sig i sidled vilket är det som är problemet när man har ont i höften, men någonstans så, nu är han ju lagad, han har tränat ett bra tag, helt värdelös borde han ju inte vara ändå? Att man är tveksam till honom idag kanske det finns en viss rimlighet i. Jag menar, han kan också i teorin vara precis hur dålig som helst. Men visar han lite nivå idag, då är ju faktiskt inte motståndet på halvan tuffare än att han plötsligt har chansen. Man kan spela på att Murray går till minst semi här på Bethard till 17 gånger pengarna. Jag tycker det är ett klart intressant spel.

Dåså. Senare idag drar vi igång på allvar och innan dess kommer jag givetvis ha lagt ut mina tankar kring dagens matcher. Kolla tillbaka för det senare.