Inför måndagens spel i Cincinnati

Då kör vi! Det smygstartade i och för sig med två matcher igår, Isner och De Minaur fick med sig två halvkrampiga segrar. Men det är idag det drar igång på allvar och massor av matcher ligger bakom hörnet. Tyvärr är det även damtennis den här veckan i Cincinnati, så spelprogrammet blir lite stökigt. Tiderna ska därmed betraktas som lite mer ungefärliga än annars.

Det finns liksom inga dåliga spelare med i såna här turneringar längre. Förut kunde det vara lite så att det var ett knippe grusare med som bara var på plats för att få stryk men det finns i princip inga såna spelare längre. Alla behärskar hardcourt mer eller mindre och det blir sjuk nivå när det är såhär få spelare med.

Garin borde väl kunna kämpa ner Mannarino, eller? Mannarino är inte riktigt bra nog för den här nivån på något annat underlag än gräs tycker jag. Sen är väl frågan om Garin håller för den här nivån på något annat underlag än grus. Mannarinos duttande mot Garins kämpande. Det kommer inte bli någon bra match, det kan jag garantera men jag tror lite Garin där.

Litar vi på Cilic? Jag gör det nog inte riktigt. Han borde slagit Thiem i Montreal men klarade inte av att vinna några viktiga poäng. Nu Albot, och det ska ju egentligen passa honom. Rätt jämnt i spelet, och så vinner Cilic på att han har en serve. Som han oftast vinner sina matcher. Men frågan är väl om han kan hålla spelet jämnt. Inte helt säkert överhuvudtaget det.

Jättebra kval av Kudla och det kan låta som en drömlottning att möta en formsvag Pouille i första omgången. I någon mån är det väl också just så, men det är samtidigt så att Pouille egentligen bara är riktigt bra på en sak, och det är att passa på när möjlighet ges. Som här. När han får en bra lottning och ser en bra möjlighet att plocka enkla poäng, då gör han nästan alltid det han ska. Rent spelmässigt så, Kudla har sladdat längre, Pouille, när var han bra senast? Inte direkt tourens hetaste spelare.

Nishioka klar favorit mot Thompson enligt oddsen? Det är jag rätt tveksam till. Thompson är topp-50 numera. Är Nishioka så bra? Han dominerade inte alls i kvalet.

Intressant ungtuppsmöte mellan Kecmanovic och Felix. Bra exempel där på hur ung Felix fortfarande är. Kecmanovic är tidigt ute och att han redan håller på att etablera sig som en bra atp-spelare, som sagt, tidigt ute. Men Felix är fortfarande ett år yngre. Felix var lite bättre i Montreal än han varit på slutet. Var det hemmaplan eller är han tillbaka nu när han får spelare på hardcourt igen? Jag tror han kan få det tufft dag. Mot Kecmanovic handlar allt om att pressa upp tempot så han får svårt att hinna med ute i hörnen. Det är inte Felix bästa gren än så länge, att själv pressa upp tempot.

Murray! Kvällens grej så klart. Ni som läste mitt inlägg inför turneringen i förmiddags vet att jag tror lite på honom. Inte för att jag tror att han själv vet att han håller en vettig nivå. Det här är nog mycket av en chansning. Men han har tränat i flera månader och han har sett bra ut när han spelat dubbel. Jag tror inte han kommer vara helt värdelös. Gasquet var bra i Montreal men oduglig innan dess. Det mest spännande dock, att se hur Murray rör sig.

Berrettini tillbaka efter några veckors uppehåll då han varit sliten. Londero är en av de svagaste spelarna i fältet så bra lottning det här som Berrettini borde ta tillvara på. Noterbart dock, inte alls säkert att han kommer fortsätta vara samma hot nu när det är hardcourt.

Querrey spelade bland det bästa jag sett honom spela i Wimbledon. Nu hardcourt, tuffare för honom men det ska så klart också vara ett bra underlag för honom. Herbert är så formsvag man kan bli i stort sett och om Querrey bara konserverat något av gräsformen så tror jag han vinner rätt enkelt. Jag tror Querrey kan ha en riktigt fin höst. Han var som sagt mycket bra under sommaren.

Karlovic-Struff blir ju inget kul alls. Karlovic krånglade sig vidare från kvalet och är inte samma hot som för några år sen. Struff har räckvidd och returnerar bra. Han borde kunna klara av det där rätt bra.

Kan Pella fortsätta ånga på? Jag tror ju det till viss del i alla fall. Han har höjt sin nivå ett par snäpp och Ruud är en spelare han numera nog helt enkelt är klart bättre än. Ingen höjdare på hardcourt heller Ruud och hade det halvstruligt i kvalet så nej, blir nog Pella där.

Kyrgios, vilket humör? Hoppas bra, för en match mellan honom och Djokovic på fredag hade varit ren magi. Sonego väldigt formsvag och allt där handlar om Kyrgios vilja. Lite grinig spelare, Sonego. De skulle kunna bli rejält osams.

Och så avslutar vi med Opelka-Coric där Opelka alltså är favorit enligt oddsen. Coric formsvag, Opelka har klättrat massor på rankingen men nepp, jag håller inte alls med. Coric noggrannhet borde ge honom de nödvändiga breaken och han är stabil nog för att inte släppa till något i egen serve. Jag tror att Coric vinner men visst kan det bli spännande.