Det hände under Cincinnati-måndagen

Det var inte särskilt muntert att se Murray, eller vad säger ni?

Att han skulle förlora, det hade man väl lite räknat med. Att det inte skulle se särskilt bra ut, det var ju ingen skräll direkt. Man hade nästan inga förväntningar alls, men ändå kände jag efter matchen att det var lite deppigt. För kolla på hur han rörde sig liksom. Stelt, komma fel, allt sånt, det är en självklarhet när man inte spelat på ett halvår. Men att han skulle se så våldsamt långsam ut, det hade jag inte väntat mig. Det var som att en sengångare stod på banan. Det var som en Murray på lugnande medicin. Det var som att benen gick i slow motion och frågan är om det är något som går att hitta igen, eller om den här operationen helt enkelt tagit bort en stor del av snabbheten i honom. Jag måste erkänna att jag tror att det är det senare. Att visst, han är lagad, han har inte ont längre, men kan det ha skett på bekostnad av en lite sämre funktion i kroppen? Kanske. Sen orkade han inte. Rätt sympatiskt på något sätt att man får se Murray dödstrött med svetten forsande från ansiktet. det bevisar hur vansinnigt vältränade de här spelarna är i vanliga fall. Men nu, när han inte kunnat träna som han velat, är han plötsligt mänsklig och blir både andfådd och svettig. Vi får se. Han ska inte alls skämmas över den här förlusten på något sätt. Men jag blev mer orolig än något annat av det jag såg igår.

Cilic, det är liksom inte bra. Han fastnar i ett alldeles för temposvagt bollande. Det är nästan alltid hans problem när han inte är i form. Då slutar han tar risker och hamnar i ett säkerhetsbollande där han inte kan mäta sig med så många. Inte Albot i alla fall. Cilic tillgång är hans offensiv, att han kan banka in vinnare utan att ens ha läge. När han spelar såhär, då är han inte bra. Och så har han förlorat 15 breakbollar i rad på sina senaste två matcher. Inte tagit någon breakboll på två matcher. Då vinner man ju inga matcher riktigt. Mycket bra av Albot men det utvecklades verkligen till att bli en helt perfekt matchbild för honom så det var mest att tacka och ta emot.

Kyrgios såg ovanligt lugn ut. Kanske fått någon ny medicin. Men bra, ett steg närmare matchen mot Djokovic på fredag.

Jag har muttrat lite över Felix nivå på sistone och här var han helt enkelt inte bra nog. Precis det som oroade mig igår. Han klarade inte av att pressa upp tempot och i lågt tempo är Kecmanovic otroligt svår att slå. En rätt överlägsen seger det där. Kecmanovic etablerar sig mer och mer. Tänk om han kunde äta lite dunderhonung så han blev lite snabbare. Då skulle han vara topp-10 rätt snabbt.

Berrettini var inte redo för match överhuvudtaget. Det var riktigt, riktigt dåligt det där.

Garin hade greppet helt och hållet om Mannarino i första set men sen…mycket märkligt. Inte ofta en sån typ av spelare faller ihop på det sättet.

I övrigt väldigt lite att säga om verkligen. De lite bättre spelarna klarade sig vilket alltid är bra, då får vi roligare matcher längre fram i turneringen.

Snart dags att börja försnacka tisdagens spel. Titta in senare för det.