Inför tisdagens spel i Cincinnati

Då kör vi igen! Idag är det dags för de stora kanonerna.

En kompis frågade nyss om det finns något som talar för Dimitrov idag. Ruggigt befogad fråga kan man säga, för det gör det ju inte, eller hur? Det enda som talar för honom nu är väl att ingenting talar för honom och att det kanske börjar bli lite uppgivet. Han närmar sig botten, och då skulle det i teorin kunna vända. Men jag vet inte, det var bara en man på banan när de här två möttes förra veckan, Wawrinka åkte ut tidigt och är knappast sliten. Han är i en situation där han verkligen behöver vinna matcher och lär inte ta lätt på den här matchen. Nej, det ska mycket till för att Dimitrov ska ha chansen idag.

Nummer 29 Paire mot nummer 33 Verdasco. Två väldigt oberäkneliga, två väldigt kapabla, och två väldigt sevärda spelare. Som faktiskt aldrig mött varandra. Det borde kunna bli riktigt kul. Det känns lite som Verdascos match att vinna tycker jag. Eller säger man hans match att förlora kanske. Han är den av dem som kan driva på spelet från både backhand och forehand och om han har en bra dag borde han kunna panga bort Paire. Ska bli intressant att se hur han kan utnyttja just det faktum att han själv har två starka sidor medan Paire har en mycket svag sida på sin forehand. Paire kommer få mer på serven, så Verdasco måste vara klart bättre när bollen är i spel men det tror jag kommer vara. Vi får se hur mycket bättre han är bara.

Hyfsade matcher idag, eller hur? Goffin-Fritz är ju inte heller så dumt. Inga möten mellan dem heller och mycket jämnrankade de också, 19 Goffin mot Fritz 25. 25:a i världen nu, Fritz. Gått väldigt fort för honom utan att han presterat något särskilt i stora turneringar. Jag har nog inte riktigt hängt med på Fritz nivåhöjning. Jag har aldrig haft det godaste ögat till honom och jag tycker inte han blivit så vansinnigt mycket bättre men det är jag som har fel så klart, poängen har rullat in. Jag har i och för sig alltid svårt att förstå mig på den här amerikanska spelstilen där man har riktigt bra serve och sen mest står och pangar från höften. Jag tycker inte det borde fungera så bra som det gör men tydligen gör det just det. Pangandet borde passa Goffin. Goffin har det jobbigt mot spelare som är väldigt säkra men mot såna som Fritz är hans säkerhet överlägsen och då brukar det räcka att han pressar upp tempot som han gör. Jag tror han vinner idag. Behöver vinna också. Han måste börja hitta matchvinster igen.

Repris av Hamburg-finalen, Rublev-Basilashvili. Och precis som då vidöppet. Då grus, nu hardcourt, faktiskt ett bättre underlag för båda två men om det är fördel för någon tycker jag det är Rublev. Jag tycker egentligen Rublev var lite bättre i Hamburg-finalen. Sen dess har Basilashvili gjort fina resultat i Montreal medan Rublev har två raka torsk sen dess. Men trots detta, jag tror faktiskt Rublev vinner idag. Basilashvili har inte varit så bra som hans resultat antyder den senaste tiden och sånt där brukar spricka till slut. Det är nog Rublevs tur idag. Hårdslående rackare detta. Det kommer smälla.

Hur ofta spelas det så här många jämna matcher under en och samma dag? Inte ofta. Monfils-Tiafoe, också en rysligt trevlig match. Om Monfils är hel, vilket väl känns ytterst tveksamt. Det var väl en stukad fot han angav som anledning till walkovern mot Nadal i lördags. Läker sånt ihop på tre dagar? Knappast. Så antingen fejkade han eller så är han inte i skick att spela tennis idag. Så lite tveksamheter kring den matchen. Den kanske inte ens blir av. Och även om den blir av tror jag att Tiafoe vinner. Han brukar få till det i någon sån här turnering på hemmaplan varje år och det kanske är dags för det nu. Borde kunna passa Tiafoe rätt bra också. Men samtidigt, Monfils är rankad 15 i världen just nu. Trots att han är borta mycket med skador. Man ska ta honom ett visst allvar nu för tiden.

Djere är iskall på hardcourt. Schwartzman ska vinna enkelt.

Var det en nivåhöjning av Shapovalov i Montreal eller var det mest att han vann en match? Jag utgår tills vidare från det senare. Sousa är en seg spelare som det blir stora problem att möta om man är lite osäker och osäker, det är Shapovalov. Tror det är klar skrällvarning där.

Hur är Medvedev idag då? Jag tror ju inte han är sliten fysiskt. Han kanske inte ser ut som ett praktexemplar men han känns som det. Han har inte sett sliten ut en enda gång under dessa två veckor när han varit i final. Men mentalt då? Orkar han? Lite osäkert ändå. Ovanligt stor tilltro till honom idag sett till hans matchande. Folk utgår från att han kommer orka. Jag är inte helt övertygad. Edmund är inget rolig att möta heller och om det börjar gå emot tror jag att Medvedev mycket väl kan tappa huvudet idag. Inte bokstavligt då, det hade varit jättetråkigt.

Djokovic börjar mot Querrey. Rätt tuff motståndare. Querreys nivå i Wimbledon var bland det absolut bästa jag sett från honom. Inte sådär vansinnigt imponerande igår kanske men ändå raka set mot Herbert. Djokovic har vilat mycket sen Wimbledon. Lite rostig? Kanske. Querrey brukar hänga med väldigt bra spelmässigt mot Djokovic. Djokovic har inget jättebra sätt att slå honom på ett enkelt sätt. Är han försiktig så kan Querrey sätta nog fart på bollen för att slå igenom honom och att vara särskilt offensiv, det trivs inte Djokovic med mot svagt motstånd. Intressant match. Jag tror att Djokovic kan bli lite hotad idag.

Hurkacz-Bautista, ännu en högkvalitativ match. Inte de roligaste spelarna att titta på kanske men det kommer bli bra spel. Tror det kan passa Hurkacz rätt dåligt. Han har snabbheten som sin svaghet och tempot blir högt mot Bautista.

Londero var en av de sämsta spelarna i startfältet inför turneringen. Han lyckades slå Berrettini men Berrettini var inte riktigt redo för match. Federer-Londero, ni hör ju hur det låter. Det är liksom inte riktigt samma nivå.

Och så Carreno Busta, som hittat formen igen, mot Isner som inte alls är i form. Inga inbördes möten men Carreno Busta är extremt noggrann och returnerar rätt bra. Han ska hantera servekanoner bra i teorin och jag håller med oddsen, Isner kan mycket väl torska idag. Han är inte särskilt bra just nu.

Så. Nu är vi redo. Vilken fin tennisdag. Mycket nöje.