Cincinnati onsdag

Det körde ihop sig lite under morgonen här. Bland annat skulle morgondagens podd planeras. Det mesta är spikat, men det finns fortfarande utrymme för er att påverka innehållet. Frågor till mig eller Sladjan? Förslag på saker vi ska prata om? Förslag på listor jag ska göra? Maila allt till hawkeye@bethard.com. Vi brukar plocka med det mesta.

Lite stressigt idag som sagt, och därför får vi trycka ihop allt kring Cincinnati i ett inlägg idag. Det finns inte tid för något annat helt enkelt.

Vi börjar med det som hände igår.

Man ska väl inte ta till för stora ord kanske. Dimitrov har spelat in närmare 200 miljoner kronor, är snyggare än 99% av jordens befolkning och mja, han lever nog ett ganska gott liv trots allt. Men man undrar ju, hur känns det egentligen att vara så otroligt långt nere i källaren mentalt? Fanns det en enda möjlighet att han skulle vinna det där avslutande tiebreaket? Det gjorde det väl, men det kändes inte så. Steg framåt spelmässigt ändå, men det är för mycket småfel överallt. Det är lite för mycket risk i vissa slag där han inte kan vinna något, det är för försiktiga attackslag när han ska komma fram på nät, och lite sånt där. Det är många små problem som skulle behöva rättas till för att han skulle nå toppen igen och det ser lite vilset ut men ändå, om man tar Wawrinka till ett avgörande sets tiebreak, då finns det ju utsikter ändå. Hoppas han ändå kan växa lite av den här matchen, Dimitrov. Wawrinka servade för matchen tre gånger utan att lyckas. Inte helt vanligt. Tur för honom att det var Dimitrov han mötte.

Djokovic bra, och Federer bra. Precis vad man kunde förväntat sig av bägge två egentligen.

Monfils var inte skadad, men kanske inte heller i bästa skick. Det såg ut som att han gick på 89% någonting. Hade kunnat räcka faktiskt, men gjorde det inte. Tiafoe är ändå ganska bra, och han var tillräckligt bra för att vinna den här matchen.

Carreno Busta-Isner höll på när jag vaknade i morse faktiskt. Det var matchboll Carreno Busta när jag fick igång sändningen och jag hann se just en boll. Alltid något ändå. Inte så överraskande. Isner har helt enkelt inte hittat sitt spel efter barnafödandet. Man har lurat sig lite på att vann direkt i Newport men det var slumpartat. Han har inte spelat bra någon gång. Han skulle behöva ha ett rejält uppehåll här men det får han inte. Carreno Busta blev ganska glad när han vann. Han är rätt sugen på att ta sig tillbaka lite på rankingen tror jag.

Imponerande av Medvedev. Man kan tro att han är svag, både mentalt och fysiskt. Han kan tappa huvudet totalt i matcherna och han har en kropp som ett sugrör någonting, men det här, mycket bra gjort. Inget snack. Han bara fortsatte precis som han gjort de senaste två veckorna. Många andra spelare floppar när man tvingas spela bara två dagar efter en final på det här sättet men för Medvedev, inga problem. Kul, vi vill ha med honom den här veckan också.

Goffin var ganska mycket bättre än Fritz och borde i min bok vunnit i raka set men spelar ju ingen roll. Vidare är han.

Blir lite orättvist för en spelare som Coric när en match blir avbruten och spelas klart nästa dag. Allt i hans spel bygger på att kriga och nöta ner motståndaren över tid men allt det tas bort när det blir ett avbrott. Tvärtom för Opelka. Uppstyckade matcher är en dröm för servekanoner. Så rätt logiskt att det blev som det blev.

Rublev var bättre än Basilashvili, precis som i Hamburg-finalen, men den här gången vann han också. Lite rättvist att Basilashvili till slut åkte på pumpen efter att ha haft ett sjukt flyt senaste veckorna.

Shapovalov kändes otroligt illa ute. Sousa hade full kontroll och efter första set kändes det hur lugnt som helst för honom. Men som så många gånger förr. Ett slarvbreak, Shapovalov hittade lite stabilitet i egen serve, och undan för undan började Shapovalov sen spela bättre. Men det var slarvbreaket i början av andra set som avgjorde och sänkte Sousa.

Det var gårdagen det. Idag ska den andra omgången slutföras, och här har vi matcherna.

Vad fint de har spridit ut matcherna här i Cincinnati. Känns som det varit lika många matcher varje dag hittills. Föredömligt. Tänk om alla arrangörer kunde behärska den grenen. Och om alla turneringar haft 48-lottningar, ännu bättre.

Japanskt derby, Nishi mot Nishi. Lockar det? Måttligt kanske. Nishioka borde vara totalt chanslös på alla sätt.

Gasquet får ju vara lite nöjd med att ta sig än Delbonis istället för Thiem. Thiem förkyld och inte med. Lite märkligt, han lämnade alltså återbud på grund av förkylning en dag innan han skulle spela. Måste ha varit en jäkla förkylning det. Går bra för Gasquet nu. Delbonis ska han slå och i så fall två riktigt bra veckor i rad.

De Minaur och Opelka möttes i Atlanta. Tre set då, men de Minaur var helt överlägsen. Känns troligt med något liknande nu.

Struffen brukar bli lite tunn mot toppspelare och Tsitsipas varierar nog lite väl mycket för att Struff ska trivas. Dags för Tsitsipas att börja vinna lite nu igen och han kan ju börja här.

Det är tufft matchande för Medvedev, det är det verkligen. Han hade en jäkla otur den här gången också att han blev seedad nia istället för åtta i Montreal och därmed fick spela första omgången. Annars hade han fått spela sin första match idag. Paire är väl ingen höjdare just nu, varken eller egentligen, och Medvedev och Paire, det skiljer lite i nivå liksom. Vore märkligt om Medvedev förlorade idag. I så fall borde han ha torskat igår.

Hur kan Mannarino vara sån favorit mot Kukushkin? Jag fattar det verkligen inte. 2-0 i inbördes, men där tar det stopp gällande sånt som talar för Mannarino. Kukushkin högre rankad, och om man väger in hur mycket poäng Mannarino plockar på gräs så, om det varit en hardcourtranking hade Kukushkin varit långt framför. Bra kval i helgen av Kukushkin där han slog Sock och spelade jämnt med Rublev. Mannarino slog Garin i första omgången men vad säger det? Otroligt konstiga odds. De två spelare som spelar mest flackt. Det kommer inte vara så stora marginaler över nätet kan man säga.

Ja, hur bra är Pella? Jag pratar ofta om vilka som passar och inte passar Goffin känns det som och Pella faller verkligen in under kategorin passar inte. Pella slår inte bort en enda boll som inte är nödvändig att slå bort och det kan vara jobbigt för Goffin. En bra dag vinner Goffin enkelt, han ska vara klart bättre på hardcourt, men en medelmåttig dag blir det jobbigt.

Wawrinka-Rublev är ju kul. Wawrinkas vinklar mot Rublevs pangande. Ska egentligen passa Wawrinka bättre. Att Rublev får chansa lite mycket utifrån hörnen än han vill göra och därmed blir för osäker. Wawrinka ska väl också vara ett klart snäpp bättre även om jag hävdar att Rublev är i riktigt bra form. Mycket kvalitativ match i alla fall. Den vill man se.

Albot och Schwartzman. Lilleputtderby. Väldigt lika varandra i spelstil faktiskt men jag tycker att Svarre har den klart mer krispiga offensiven och på det blir han ganska klar favorit i matchen.

I teorin är det en mardröm för Zverev att möta Kecmanovic och det kan nog mycket väl bli så i verkligheten också. Mot Kecmanovic handlar allt om att driva upp tempot så man kan utnyttja hans långsamhet. Kan man inte det, då är Kecmanovic en toppspelare. Zverev, när klarade han senast av att driva upp tempot? det var ett tag sen. Jag tror någonstans faktiskt att Kecmanovic vinner det där. På papperet, som man tror det kommer se ut, gör han det.

Shapovalov är högt värderad just nu. Han har inte vunnit många matcher på sistone men anses ändå på något märkligt sätt vara i form. Pouille ingen vidare bra spelare just nu dock, så Shapovalov är väl favorit. Rätt osäkra båda två. Kommer vara mycket misstag i den matchen.

Det blir nog åka av för Tiafoe. Nej, det där kommer inte gå. Han är för dålig och kommer mest bara vara tillbakapressad hela tiden.

Och så Kyrgios-Khachanov, vad tror man där? Kyrgios är ju bättre än de där spelarna precis bakom toppen. Om han vill själv. Så om man utgår från att han försöker, då håller jag med oddsen, då är han klar favorit. Men kan man utgå från det? Kanske, han borde vara sjukt sugen på Djokovicmatchen på fredag. Jag är det i alla fall kan jag säga.