Inför åttondelarna i Cincinnati

Lite väl många favoriter som föll igår kanske. Det gör att åttondelarna idag blir lite sämre än de kunde varit men riktigt bra, givetvis. Det här blir kul.

De Minaur får en fin gratischans här. Men Nishioka är givetvis inte alls ofarlig. Intressant match faktiskt när det gäller matchbilden. De Minaur kontrar bara. Nishioka kan väl driva på rätt okej med sin forehand, men han har normalt en rätt defensiv position. Så vad händer om båda två spelar som de vill spela? Ska De Minaur stå och kontra på Nishiokas ganska veka bollande? Jag tror det kan passa den lite sämre spelaren det här, Nishioka, att det blir så pass stökig matchbild som det kan tänkas bli. Klar skrällchans, vilket är märkligt, för De Minaur är i min bok otroligt mycket bättre.

Skrällchans också för Gasquet tycker jag. Tycker han ser bättre och bättre ut och även om Schwartzman ska vara lite bättre, 2-0 för Gasquet i inbördes. Få matcher att gå på men även innan jag tittade till den statistiken kände jag att det här skulle kunna passa Svarre dåligt. Gasquet vill spela med stora vinklar och maximal variation. Schwartzman vill ha ett så rakt och rent bollande i högt tempo som det bara är möjligt. När det är så, att en spelare vill spela rent och en vill spela orent, då får den som vill spela orent som den vill. Orent, låter smutsigt, men jag tror ni förstår. Om inte Gasquet vill stå och höghastighetsbolla med Svarre blir det inget sånt och Svarre kan inte göra något åt det. Svarre är bättre, men jag tror att Gasquet kanske kommer trolla bort honom.

Jättechans för Goffin att få en enkel kvartsfinal här. Mannarino krossade Kukushkin igår, det trodde jag inte. Det skrämmer lite. Men Goffin ska vara på tok för mycket bättre.

Medvedev-Tsitsipas hade ju varit lite roligare. Nu Struff istället och jag tror inte att Struffs pangande kommer funka särskilt bra mot Medvedev. Medvedev kommer vara alldeles för säker.

Lite obehagligt för Federer att möta Rublev ändå va? Hyperoffensiv, Rublev och Federer kan därmed inte lita på att det kommer chanser på löpande band utan det blir till att hänga med och hoppas på att Rublev till slut faller ifrån. Lite sugen på den matchen faktiskt. Det borde bli en kul kamp där allt handlar om att slå först. Rublev kommer mest troligt slå redan innan det ens finns ett läge och det skulle kunna göra Federer lite frustrerad. Krävs att Rublev har en bra dag givetvis, annars blir det inget.

Bautista, det ska inte gå för Kecmanovic. Mot Bautista blir man pressad ute i hörnen varken man vill eller inte och Kecmanovic kommer inte hinna med.

Jättechans för Kahchanov. Det enda som talar för Pouille är den där förmågan att sticka fram nosen när chans ges men jag tror han kommer vara alldeles för dålig spelmässigt för att kunna hota.

Djokovic hade nog inga mardrömmar inatt. Carreno Busta, det är svårt att bygga en spelstil för att bli ett mindre hot mot de bästa spelarna än den han har.