Inför Cincinnatikvartarna

Då ska vi se vad vi har framför oss ikväll, mina vänner.

19:00 Bautista-Gasquet 1,26-4,45 Bethard

Gasquet, som varit borta så sjukt mycket senaste åren måste ju ibland bara fråga sig vad som hänt. När i hela världen blev Bautista mycket bättre än honom, måste han tänka ibland för innan han började vara borta var det ju inte direkt så.

Eller ja, Bautista har ju i och för sig alltid haft plusstatistik på Gasquet så just kring Bautista kanske han aldrig riktigt tänkt så. Skitsamma.

Hur går det här?

Gasquet får nog vara väldigt nöjd med kvarten här skulle jag säga. Det var på håret i första set mot Schwartzman igår. Nu Bautista, som man faktiskt får se som en topp-10-spelare numera och så bra är inte Gasquet. Sen är han rätt långsam numera, Gasquet, och det kommer bli tufft för honom att hinna med ute i hörnen. Han kommer troligen hamna lite för långt bak i banan och Bautista kommer få gott om tid på sig att stå och skjuta in sig. Jag tror att Bautista vinner ganska enkelt.

21:00 Goffin-Nishioka 1,57-2,65 Bethard

Ganska okej lottning att möta Nishioka i kvarten i en mastersturnering kan man ju säga. Sjukt viktig den var matchen mellan Goffin och Mannarino igår som stod och vägde i första set.

De möttes i Washington för två veckor sen de här två. Då vann Nishioka i ett avgörande sets tiebreak. Märkligt tycker jag. Det här borde passa Goffin jättebra till stora delar.

Nishioka spelar ganska långt bak och har inte mycket till tryck i sina slag. Han anfaller ogärna. Goffin får stå och panga på precis som han vill och när han får det brukar det gå väldigt bra för honom. Kanske att det som är lite problem är att Nishioka har rätt bra höjd i sina slag. Goffin trivs inte superbra med att spela bollen för högt.

Men det borde ju bli revansch för Goffin idag. Allt annat vore märkligt. Det ska vara klasskillnad.

01:00 Medvedev-Rublev 1,35-3,65 Bethard

Jag tjatar ju lite om att Rublev har alla möjligheter att bli bäst av ryssarna, vilket kan låta lite konstigt när bode Medvedev och Khachanov är topp-10, men om ett tag kanske. Man vet inte. Kapacitet har han Rublev, det såg vi en del av igår kväll kan man ju säga.

Rublev har egentligen en spelstil för att slå alla. Spelar han tillräckligt bra har han alltid en chans i och med att han är så extremt offensiv. Det är med andra ord svårt att ha lätt för honom.

Medvedev då? Hur passar det just honom att möta Rublev?

Ganska dåligt skulle jag säga. Frågan är hur mycket av sitt kunnande han kommer få ut mot Rublev. Han har ju ett fantastiskt försvar, Medvedev, men hjälper det? Går det att stå emot Rublev genom att bara försvara sig?

Jag tycker det känns intressant, och jag håller verkligen inte med oddsen. Visst, jag säger samtidigt att Medvedev är kanske säkrast av alla på att slå sämre spelare, förutom då de tre bästa så klart, men det finns alltid undantag, och han ska också förlora någon gång. Jag tror kanske inatt.

03:00 Djokovic-Pouille 1,05-14,50 Bethard

Minns ni matchen i Australian Open? Pouille tog fyra gem på tre set och lite i överkant var det ändå va?

Jag gillar ju Djokovic. Jag tycker det är väldigt rimligt och rättvist att han är överlägset bäst, men lite börjar det ju bli så att det är lite väl förutsägbart. Man hoppas att Federer och Nadal ska utmana och slå honom ibland och det kan hända. Han kan också gå på en slumpartad pump någonstans, men överlag så, det här känns ju inte spännande. Det är sån vansinnig klasskillnad att det nästan bara känns ovärdigt.

För berätta för mig, vad i hela världen ska Pouille göra? Han har ingen serve som kan störa Djokovic, inga vapen som kan störa Djokovic, ingen säkerhet för att ens hålla igång bollandet mot Djokovic. Han har ingenting. Det blir bara till att på något sätt uthärda matchen för honom.