Inför dagens semifinaler

Så, hur blir detta mina vänner? Vi hoppas att svaret sent inatt blir att det blev väldigt bra.

19:00 Goffin-Gasquet 1,50-2,85 Bethard

Tar det stopp för Gasquet eller har han en skräll till i sig?

Det är faktiskt på ett sätt upplagt igen. Han möter ytterligare en spelare på ungefär samma nivå som de han slagit i sina två senaste matcher, Schwartzman och Bautista. Bautista lite bäst av de där tre, Schwartzman kanske lite sämst, men det är rätt jämnt och Goffin är någonstans där i mitten. Så på så sätt, varför inte. Och dessutom, precis som med Schwartzman och Bautista finns det ett tydligt sätt som man ska spela på mot Goffin för att han ska få problem, och det är faktiskt precis samma sätt som Gasquet fick Bautista att vara helt värdelös igår.

Goffin är en bollmaskin som om han får bollen i mitten och med lagom fart och höjd, då kan han stå och bolla med precis vem som helst. Då är han fruktansvärt bra. Men om man gör det svårt gör honom. Om man börjar variera i höjd eller får press på honom ute i hörnen, då trivs han inte alls. Ganska lik Bautista i spelstil på så sätt egentligen Goffin. Alla styrkor ligger i offensiven och de vill ha ett jämnt, högt tempo där de gärna vill slippa försvara sig överhuvudtaget.

Gasquet lyckades extremt bra mot Bautista igår, men helt ärligt gick det också märkligt lätt. Det var bara att variera lite fart och hissa upp bollen så fick Bautista jätteproblem. Han hade en bedrövlig dag. Gasquet han nog inte räkna med att Goffin ska ha en dålig dag på samma sätt.

Det låter nog som att jag tror på Gasquet här. Det gör jag verkligen inte. Jag tror att han har haft sina marginal på sin sida för den här veckan nu. Jag tror att han kanske börjar bli lite sliten, det har varit tufft matchande, och jag tror också att han är ganska mycket bättre än Gasquet. Gasquet var rejält underlägsen Schwartzman i första set i torsdag och om Bautista bara haft en lite mindre dålig dag igår hade det nog spruckit. Jag tror det spricker idag. Goffin fick vila igår, klar fördel det också.

Sjukt viktig match så klart. Man kan tro att Gasquet haft en fantastisk karriär med ett knippe masterstitlar. Så är det inte. Tre finaler dock, så inte helt ny mark för honom ändå. Den senaste för sju år sen. Goffin har varit i final i slutspelet förut, men aldrig i en riktig mastersturnering. Vad som smäller högst kan väl diskuteras.

00:00 Djokovic-Medvedev 1,37-3,50 Bethard

Hur är det, får man ha en känsla? I så fall vill jag utnyttja den rätten med att här ha känslan att det inatt är dags för Medvedev.

Allt logisk talar emot det, men likförbannat, jag har känslan av det. Sen vad en sån känsla är, det kan diskuteras. Det är ju egentligen ingenting. Om man inte kan backa upp den med något handfast betyder den inte ett skvatt i faktiskt mening, men jag tänkte i alla fall lufta den. Jag känner att Medvedev kanske vinner.

Djokovic har sett riktigt bra ut under veckan och när Djokovic ser bra ut förlorar han nästan aldrig.

Medvedev har hittills haft det otroligt tufft mot de tre bästa och oftast blivit mer eller mindre utspelad. Kanske inget som talar för honom direkt.

Medvedev slog Djokovic i Monte Carlo i somras. Djokovic var otränad då och faktiskt riktigt dålig, plus att man numera nog måste respektera att grus är Djokovic klart sämsta underlag. Om det talar för Medvedev att han slagit Djokovic förut eller om det talar extra mycket för Djokovic då han är lite extra på sin vakt, det kan man få välja själv. Om jag måste välja tror jag nog mer på det senare.

Om man tittar i teorin, och bara fokuserar på spelstilar och skiter i att Djokovic är bättre än de två andra, så är Djokovic kanske ändå den av de tre stora som Medvedev ska ha bäst chans mot. Som sagt, jag väger då inte in att Djokovic är mycket bättre än Nadal och Federer, men tittar man bara på spelstilarna, då är det Djokovic som kan passa Medvedev lite. Mot Nadal blir han totalt nedmald och mot Federer hinner han inte med. Men mot Djokovic, där ska han ju kunna stå och trolla lite med alla sina olika sätt att spela, Medvedev. Djokovic gör trots allt inte jättemycket med bollen, eller han vill i alla fall helst slippa göra det, så Medvedev kan hinna med och till viss del få spela sitt spel och få ut sina starka sidor på ett annat sätt än mot Nadal och Federer. Sen är det den där lilla detaljen att han ska vara tillräckligt bra också och det är han väl inte. Man ska inte blanda ihop detta med att Djokovic på något sätt skulle ha svårt mot Medvedev, varken i teorin eller verkligheten, jag menar bara att mot Djokovic kan Medvedev i alla fall få ut något av sitt kunnande.

Med tanke på hur bra Medvedev varit nu i tre veckor borde det i alla fall kunna bli en sjukt bra match detta. Världens bästa mot världens fjärde bästa spelare. Då är nivån bra. Och givetvis, högst troligt den moraliska finalen i turneringen det här.