Så gick kvartarna i Cincinnati

Var väl en lite trevlig blandning av skräll, bra spel, och lite annat. Den fjärde matchen blev inte av ska vi säga direkt. Nishioka har gått och blivit sjuk och kunde inte spela mot Goffin. Snopet att åka på det när man ska spela sitt livs största match.

Imponerande av Pouille. Får man säga så? Att man imponerar i en match där man i ett av två set får stryk 1-6. Det är väl tveksamt kanske, men det är bra gjort av en spelare på hans nivå att stå upp så pass mot Djokovic. Det jag tjatar om att han har en helt sjuk förmåga att vara bra när det passar som bäst, det är inte som att det liksom är något hittepå såtillvida att han inte spelar bra också. Han spelade förstås bra den här veckan. Det är en stor skillnad för Pouille mellan när han träffar bollen bra eller som oftast, inte lika bra. Hans spelstil är väldigt beroende av att träffa bollen så bra som möjligt för han behöver slå hårdare och vara lite mer offensiv än sina motståndare. För när han hamnar i säkerhetsbollande, då är han inte bra, det är offensiven som är hans grej, och han lyckades här alltså hålla emot Djokovic ett bra tag. Det imponerar. Men Djokovic imponerar ju också. Han ser inte direkt obekväm ut på banan just nu.

Medvedev är ett monster. Bara ett monster. En grej man, eller jag kanske man ska säga, inte pratar så mycket om gällande honom är vilken sjuk längd han har på sina slag. Det är det som gör att han kan spela en bra bit bakom baslinjen. Det går ändå inte för hans motståndare att attackera utan att chansa då längden på Medvedevs bollar konstant är fantastisk. Rublev gav till slut upp och ställde sig ett par meter bakom baslinjen för bollarna kom ju alltid där och när Rublev hamnat där bak, då är han totalt chanslös. Medvedev, hur bra är han egentligen? Om han nu skulle slå någon av de bästa, då är han cementerad som den fjärde bästa spelaren i världen på hardcourt, så pass imponerande är han för närvarande.

Gasquet lyckades lura Bautista, på ett bra mycket enklare sätt än vad jag trodde var möjligt. Han satt bara lite höjd på bollen mot Bautistas backhand och så missade Bautista. Att Bautista vill spela på låga bollar är knappast någon hemlighet, och jag tror ju att det här var lite av ett olycksfall i arbetet för honom, men helt otroligt hur lätt det var för Gasquet att lyckas med det som nästan ingen annars gör, att få Bautista att bli osäker. Undan för undan föll också forehanden ihop för Bautista och han såg helt enkelt otroligt obekväm ut. Men Gasquet så klart en stor del i det också, det ska man ha väldigt klart för sig. Få spelare kan variera som honom och den här veckan har han också haft rätt bra ordning på sitt offensiva spel. Då blir han otroligt obehaglig att möta.

Det var kvartarna det. Semifinaler idag, inklusive den moraliska finalen antagligen. Titta tillbaka senare för det.