Inför Winston Salem

Då ska vi se vilka spelare det är den här gången som inte tror särskilt mycket på sig själva i US Open utan istället väljer att försöka mjölka lite enkla poäng veckan innan.

Det här är faktiskt ovanligt. Det brukar alltid vara några spelare som ligger runt 20-strecket som spelar veckan innan en slam men inte denna gång. Kanske beror på att Bautista slutligen blivit så bra att han inte behöver dessa poäng och även har chans i slamsen, och att Isner varit så usel på slutet att till och med han förstår att han behöver träna istället. Och ingen annan heller. Jag har inga problem med att någon av dessa spelare spelar den här veckan, för jag tror inte att någon av dem når den andra veckan av US Open och de behöver därmed inte vara oroliga för att de ska falla i US Open beroende på för hög belastning.

Jag kanske tog i lite. Någon av de här spelarna når kanske åttondelen i US Open, men det är i så fall en skräll och de kommer i så fall oavsett vilket inte ha något med det absoluta slutskedet av turneringen att göra. Men Rublev, Shapovalov, Querrey, Kecamnovic, Evans, Krajinovic, Carreno Busta och så vidare. Det är ju duktiga, kapabla spelare med så någon av dem får säkert rätt lottning och kan skrälla i US Open.

Men nu är det Winston Salem som gäller, veckans enda atp-turnering, och det man till att börja med ska säga är väl att det inte krävdes så mycket för att ta sig in. Lee, rankad 212 i världen tog sig in och kolla högt upp i lottningen. Weintraub, som slutat för längesen, kom in på sin skyddade ranking om plats 249. Det måste vara många år sen man kom in i en atp-turnering på en så låg ranking men det blev nog lite fel. Ingen trodde att det här fältet skulle bli så svagt och nästan alla räknade med att inte komma in och valde därmed US Open-kvalet istället. Sen blev det som det blev här och de som stod kvar som reserver och annars kanske hade tänkt kvala ramlade in. Men märkligt är det, det där systemet. Dzumhur rankad 105:a kvalade. Weintraub med skyddad ranking 249 kom in. Det finns en förklaring, men det systemet är rätt krångligt, så vi låter det vara för nu.

Hur går det då?

Ja, inte vet jag. Stor lottning, en del blåbär, men när vi närmar oss åttondelar om ett par dagar så kommer alla spelare vara i stort sett lika bra. Kecmanovic, Querrey, Rublev, Murray, Shapovalov, Berdych, Krajinovic, Evans, Johnson, Carreno Busta, Paire, det skiljer inte mycket mellan dem, det kan man inte påstå. Men någon av de där 11 vinner, tror jag. Bra ändå att kunna plocka 11 slutsegrare. Då borde man kunna pricka in den.

Givetvis intressant att hålla extra utkik på Murray och Berdych, så det ska jag göra under veckan.

Jag hade nog också valt Querrey som favorit faktiskt, men knappast så stor favorit som oddssättarna gjort honom till. Han är ospelbar. Noterbart också att den övre halvan är mycket svagare än den undre, så kanske inte helt smart att välja nån från undre halvan. Oddssättarna tror en del på Hurkacz också, nja, han vinner nog inte.

Övre halvan var det. Ganska enkelt faktiskt. Mycket troligt att antingen Carreno Busta eller Evans når final. Så om jag skulle spela, utan minsta lilla tvekan någon av dem.